گوناگون

ویژگی شخصیت درونگرا چیست؟

ویژگی شخصیت درونگرا چیست؟

پارسینه: آیا در طول دوران زندگی همیشه احساس متفاوت بودن داشته اید؟ در مدرسه جزو دانش آموزان آرام و ساکت به حساب می‌آمدید و اغلب اوقات اطرافیان از شما سوال می‌کردند که چرا کم حرف هستید؟

ویژگی شخصیت درونگرا چیست؟

احتمالا همیشه فکر می‌کرده اید دچار نقص شخصیتی هستید و توانایی ارتباط برقرار کردن با دیگران را ندارید در حالی که این گونه نیست، اگر با گذشت سال‌ها همچنان به عنوان یک فرد کم حرف و آرام شناخته شده اید احتمالا به گروه شخصیتی درون گرا‌ها تعلق دارید.

درون گرایی چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟

درون گرایی یک ویژگی شخصیتی است که در آن فرد بیشتر از آن که روی محیط اطراف و دیگران تمرکز داشته باشد به احساسات درونی اش توجه دارد.

امروزه حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد جمعیت دنیا را افراد درون گرا تشکیل می‌دهند، اما هنوز هم تصورات اشتباه زیادی درباره این نوع ویژگی شخصیتی وجود دارد و معمولا افراد آن را با اضطراب اجتماعی یا خجالت یکسان می‌دانند، در حالی که این دو تفاوت‌های زیادی با هم دارند.

از سوی دیگر اگرچه درون گرایی نقطه مقابل برون گرایی است و معمولا افراد را به دو دسته درون گرا و برون گرا تقسیم می‌کنند، اما واقعیت این است که اکثر افراد در نقطه‌ای بین این دو قرار دارند.

افراد درون گرا با با برخی نشانه‌ها و ویژگی‌های بارز می‌توان شناخت، از جمله:

۱. از تنهایی لذت می‌برند

افراد درون گرا معمولا هیچ مشکلی با تنها بودن ندارند و ترجیح می‌دهند تعطیلات آخر هفته را در خانه و به تنهایی سپری کنند تا در حضور دیگران.

درون گرا‌ها در تنهایی خود اغلب به کار‌های مختلف از جمله مطالعه، بازی ویدئویی، نقاشی، آشپزی، نوشتن یا پیاده روی در طبیعت پرداخته یا به تماشای تلویزیون می‌نشینند.

این فعالیت و سرگرمی هر چه باشد آن‌ها تا جایی که بتوانند به آن ادامه داده و دیگران را در خلوت خود سهیم نمی‌کنند. آن‌ها با تنهایی میانه خوبی دارند و احساس آزاد بودن می‌کنند.

۲. صدای ذهن آن‌ها متوقف نمی‌شود

همه ما یک صدای درونی متمایز داریم که در پشت ذهن ما در حال فعالیت است.

خاموش کردن این صدا برای افراد درون گرا سخت‌تر از دیگران است و گاهی این صدا و همهمه ذهنی به قدری بلند است که مانع خوابیدن آن‌ها هنگام شب می‌شود.

این صدای ذهنی معمولا از گذشته فرد هجوم آورده و مثلا می‌گوید: "نمی توانم باور کنم (۵ سال قبل) چنان حرف احمقانه‌ای زده ام! " و گاهی نیز تاثیر مثبتی داشته و باعث خلاقیت آن‌ها خواهد شد.

۳. در تنهایی و خلوت بهتر فکر می‌کنند

همان طور که گفتیم افراد درون گرا عاشق تنهایی هستند، اما تنهایی آن‌ها فقط صرف سرگرمی‌های مورد علاقه آن‌ها نمی‌شود بلکه این اوقات فرصت مناسبی برای درون گرا‌ها است تا از فشار ذهنی خود کمی بکاهند.

این افراد در حضور دیگران احساس می‌کنند مغزشان بیش از حد شلوغ شده و نمی‌تواند به خوبی فکر و عمل کند در حالی که تنهایی باعث می‌شود احساس آزادی بیشتری داشته، صدای درونی خود را واضح‌تر بشنوند، در برخی موارد خلاقیت بیشتری داشته باشند و بینش عمیق تری به دست آورند.

۴. با حضور در جمع احساس تنهایی بیشتری می‌کنند

چیزی در حاضر بودن در جمع وجود دارد که باعث می‌شود افراد درون گرا احساس جدایی از دیگران پیدا کرده و تنهاتر باشند، شاید یکی از دلایل آن این است که با افزایش صدای اطرافیان آن‌ها به خوبی نمی‌توانند صدای درونی خود را بشنوند!

۵. از روابط با دیگران احساس فیک بودن می‌کنند

قدم زدن با غریبه‌ها و معرفی کردن خود و برقراری رابطه با آن‌ها برای افراد درون گرا کار دشواری است اگرچه این افراد به خوبی از مزایا و ارزش روابط اجتماعی آگاه هستند و در برخی موقعیت‌ها آن را می‌پذیرند، اما در تمام مدت احساس می‌کنند نقابی به چهره زده و احساسات فیک و ظاهری از خود نشان می‌دهند.

با این حال این افراد برای زندگی موفق در جامعه باید شخصیت اجتماعی خود را پرورش داده و از ابزار‌هایی همچون لبخند، تماس چشمی و صدا برای برقراری ارتباط استفاده کنند اگرچه پس از آن به قدری سکوت و تنهایی برای شارژ انرژی خود نیاز خواهند داشت.

۶. تمایل ندارند در مرکز توجه باشند

درون گرا‌ها ترجیح می‌دهند یک ملاقات دو نفره با رئیس خود داشته باشند یا ایده‌های خود را از طریق ایمیل به او برسانند تا این که بخواهند در جلسه‌ای بین همکاران صحبت کرده و در مرکز توجه قرار داشته باشند.

اگرچه در این مورد استثنا هم وجود دارد، مثلا وقتی این افراد به موضوع یا زمینه‌ای اشتیاق زیادی دارند یا گمان می‌کنند صحبت کردن آن‌ها می‌تواند تفاوت قابل توجهی در اوضاع ایجاد کند احتمالا شرکت در جلسه را به دور ماندن از آن ترجیح خواهند داد.

۷. در نوشتن افکار بهتر از بیان کردن آن‌ها عمل می‌کنند

افراد درون گرا ایمیل زدن یا پیامک دادن را به صحبت تلفنی با دوستان یا جلسات کاری با همکاران خود ترجیح می‌دهند، زیرا نوشتن به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا درباره آن چه باید بگویند و چگونگی بیان آن تامل کنند، افکار خود را ویرایش کرده و پیام درستی بفرستند.

به علاوه هنگامی که در حال تایپ هستند نسبت به زمانی که می‌خواهند کلمات را به زبان بیاورند فشار کمتری احساس می‌کنند تا جایی که ممکن است نوشتن را به عنوان حرفه مورد علاقه خود انتخاب کنند.

۸. از صحبت کردن تلفنی برای گذراندن اوقات فراغت گریزان هستند

دوستی دارم که هنگامی که تنها و در حال رانندگی است با من تماس می‌گیرد، او می‌گوید با این که در طول رانندگی چشم، دست‌ها و پاهایش مشغول هستند، اما دهانش بیکار است و این برایش کسل کننده است که کسی کنارش نباشد تا با او صحبت کند!

بله! بی شک او فردی برون گرا است در حالی که من به دلیل روحیه درون گرایی چند دقیقه سکوت و تنهایی را با هیچ چیز در دنیا عوض نمیی کنم.

۹. از صحبت‌های کوتاه اجتناب می‌کنند

اگر فرد درون گرایی باشید حتما برای تان پیش آمده که با دیدن همکاری که از دور به سمت شما می‌آید عمدا به سمت دیگری بروید تا در احوال پرسی کردن گیر نیفتید یا هنگام خارج شدن از منزل، با شنیدن صدای همسایه‌ها مدتی منتظر مانده باشید تا مجبور به روبرو شدن با آن‌ها نباشید.

این رفتار درون گرا‌ها به این معنا نیست که از صحبت‌های کوتاه واهمه دارند بلکه در واقع ترجیح می‌دهند سمت این گونه صحبت‌ها نروند.

۱۰. هدف شان از حضور در مهمانی آشنایی با افراد جدید نیست

افراد درون گرا نیز دوست دارند هر از گاهی در مراسم و مهمانی‌ها شرکت می‌کنند، اما قصد آن‌ها از این کار آشنا شدن با آدم‌های جدید یا پیدا کردن دوست نیست بلکه آن‌ها به همان تعداد محدود دوستان صمیمی خود قانع هستند و در جمع به دنبال فرصتی برای صحبت هر چه بیشتر با این دوستان هستند.

این در حالیست که برون گرا‌ها اغلب با قصد ملاقات با افراد جدید وارد مهمانی‌ها می‌شوند.

۱۱. بعد از معاشرت‌های زیاد خسته می‌شوند

تحقیقات اخیر نشان داده هر انسانی حتی افراد برون گرا نیز از معاشرت بیش از حد خسته می‌شوند، زیرا اجتماعی بودن نیاز به صرف انرژی دارد و انرژی هر انسانی محدود است اگرچه سطح آن در افراد مختلف متفاوت می‌باشد.

با این حال به نظر می‌رسد افراد درون گرا نسبت به افراد برون گرا فرسودگی اجتماعی را با شدت بیشتری تجربه می‌کنند و حتی ممکن است دچار وضعیتی به نام "خماری درون گرایی" شوند که با خستگی بیش از حد همراه بوده و روی جسم فرد تاثیر منفی می‌گذارد.

۱۲. بیش از دیگران به جزئیات توجه می‌کنند

درون گرا‌ها به خصوص درون گرا‌های بسیار حساس ممکن است در مقابل تحریکات بیرونی بیش از حد تحت تاثیر قرار بگیرند که علت آن می‌تواند توجه زیاد آن‌ها به جزئیاتی باشد که دیگران به آن توجهی ندارند.

به عنوان مثال تغییر نامحسوس رفتار دوست صمیمی خود را که از دلگیر بودن او نشات گرفته تشخیص می‌دهند در حالی دیگران این تغییر را نمی‌بینند.

جالب این که این سطح از توجه به جزئیات در رنگ، فضا و بافت‌ها می‌تواند آن‌ها را به هنرمندی عالی تبدیل کند.

۱۳. تمرکز طولانی مدت دارند

افراد درون گرا معمولا به خوبی می‌توانند به مدت طولانی روی موضوعی تمرکز کرده و کار کنند، مثلا یک نویسنده می‌تواند تا ساعت‌ها بنویسد بدون آن که از تمرکزش کاسته شود.

۱۴. در سر خود زندگی می‌کنند

یکی از نشانه‌های افراد درون گرا غرق شدن در افکار خودشان است تا حدی که گاهی اطرافیان این مسئله را به آن‌ها گوشزد می‌کنند، این حالت از آن جا نشات می‌گیرد که دنیای درون و افکار این افراد تقریبا به اندازه دنیای بیرونی آن‌ها زنده و پر رنگ می‌باشد.

۱۵. اغلب تماشاگر هستند

افراد درون گرا عاشق تماشا کردن هستند، تماشای مردم، طبیعت، حیوانات و غیره.

افراد برون گرا از تجربه کردن و آزمون و خطا لذت می‌برند در حالی که افراد درون گرا یادگیری از طریق مشاهده را ترجیح می‌دهند و برای این کار اغلب بار‌ها دیگران را در حالی که عمل خاصی را تکرار می‌کنند تماشا کرده تا مطمئن شوند خودشان می‌توانند این عمل را به تنهایی انجام دهند.

۱۶. دوستان اندکی دارند

یکی از باور‌های اشتباه درباره درون گرا‌ها این است که هیچ دوست نزدیکی ندارند در حالی که این افراد اگرچه چندان اهل معاشرت نیستند، اما از بودن در گروه کوچک دوستان صمیمی خود لذت می‌برند.

افراد درون گرا به خاطر انرژی محدودی که می‌توانند صرف روابط اجتماعی کنند اغلب به یک، یا دو سه دوست نزدیک و صمیمی اکتفا می‌کنند و سعی می‌کنند روابط خود را به گونه‌ای برنامه ریزی کنند تا با میزان انرژی آن‌ها هم خوانی داشته باشد.

به همین دلیل به جای بودن در دایره بزرگ اجتماعی از افرادی که شناخت سطحی نسبت به آن‌ها دارند ترجیح می‌دهند به روابط اندک، اما عمیق و طولانی بچسبند.

۱۷. روح خردمندی دارند

افراد درون گرا تمایل زیادی به مشاهده کردن، دریافت هرچه بیشتر اطلاعات و فکر کردن دارند، این افراد تحیل کننده و متفکر هستند و اغلب علاقه‌مند هستند تا معنای عمیق و الگوی اساسی پشت وقایع را درک کنند به همین دلیل گاهی حتی در جوانی نیز شخصیتی پخته و با تجربه دارند.

۱۸. تنهایی مطلق را دوست ندارند

همان طور که قبلا اشاره کردیم درون گرا‌ها از تنهایی لذت می‌برند، زیرا در این تنهایی آزاد هستند تا به صدای درونی خود توجه کرده و از سر و صدای دنیای اطراف فارغ شوند، اما خواهان تنهایی دائمی نیستند.

همه ما به عنوان انسان به برقراری ارتباط با دیگران نیاز داریم و افراد درون گرا نیز از این مورد مستثنی نیستند.

به عبارت دیگر درون گرا‌ها در دو جهان زندگی می‌کنند: گاهی به دنیای بیرون سرک می‌کشند، اما موطن اصلی آن‌ها دنیای درون و تنهایی مطبوع آن‌ها می‌باشد!

۱۹. مردم اغلب آن‌ها را فردی آرام توصیف می‌کنند

مردم افراد درون گرا را آدم‌های آرامی توصیف می‌کنند که شناختن آن‌ها سخت است، افرادی آرام، محافظه کار و مهربان که گاهی با آدم‌های خجالتی اشتباه گرفته می‌شوند.

اگرچه برخی افراد درون گرا واقعا خجالتی هستند، اما نباید این دو گروه را با هم اشتباه گرفت.

۲۰. هیجان بیش از حد باعث پریشانی و عدم تمرکز آن‌ها می‌شود

هنگامی که افراد درون گرا مجبور می‌شوند زمان خود را با فعالیت‌های مهیج یا در محیط‌های پر هیاهو بگذرانند در نهایت تمرکز و انرژی خود را از دست داده و خسته می‌شوند در حالی که برون گرا‌ها با کمال میل از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که فعالیت زیادی می‌طلبد و کسل کننده نیست استقبال می‌کنند.

۲۱. بسیار خود آگاه هستند

افراد درون گرا اغلب در دنیای درون به سر می‌برند و سرگرم جستجو کردن در میان افکار و تجربیات درونی خود هستند، به همین دلیل دانش و بینش خوبی نسبت به خودشان، انگیزه‌ها و احساسات خود دارند.

آن‌ها در هر فرصتی به دنبال خودشناسی هستند و زمان زیادی برای آن صرف می‌کنند.

۲۲. اغلب به مشاغلی جذب می‌شوند که استقلال دارند

افراد درون گرا به مشاغل گروهی که نیاز به تعامل و روابط زیادی دارند علاقه کمتری نشان می‌دهند و بیشتر به دنبال حرفه‌هایی همچون نویسندگی، حسابداری، برنامه نویسی، طراحی گرافیک، داروسازی یا شاخه‌های هنر هستند که به صورت انفرادی و مستقل قابل انجام باشند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار