گوناگون

۵ سبزي جوان کننده کدامند؟

پارسینه: معمولا تمام خانم ها دوست دارند که جوان بماند ، پوست و متابوليسم بدن شان فرسوده نشود . تمام اين شرايط تنها در صورتي فراهم مي شود که تغذيه صحيحي داشته باشيد .

با خوردن ميوه‌ها، ناخواسته آنتي‌اکسيدان‌هايي را وارد بدنمان مي‌کنيم که بهتر از هر دارويي مي‌توانند ما را در برابر ابتلا به بيماري‌هاي مزمن محافظت کنند.

در مورد سبزي‌ها هم همين‌طور است. سبزي‌هايي مثل کلم، بلال، کلم بروکلي و فلفل و خيلي از سبزي‌هاي ديگر خواصي دارند که ما از آنها غافل هستيم خيلي وقت‌ها نمي‌دانيم با گذاشتن ظرفي پر از سالاد چه قدر مواد مفيد وارد بدنمان کرديم.

1. يونجه :

اگر چه گنجاندن يونجه در رژيم غذايي براي عده‌اي بي‌معني و سخت است اما خوب است بدانيم که يونجه سرشار از ويتامين‌هاي A,C,E,K و همچنين داراي آميلاز كه انزيم مخصوص هضم مواد نشاسته‌اي است مي‌باشد.

آنزيم‌هاي بسياري در يونجه يافت مي‌شود بعنوان مثال مي‌توان از امولسين،‌اينورتاز، و پكتياز نام برد.


يونجه داراي حدود 20%‌پروتئين مي‌باشد پروتئين‌هاي موجود در يونجه عبارتند از :‌ليزين،‌آرژنين، هيستيدين، آدنين، فنيل آلانين،‌آسپاراژين و سيستين. يونجه داراي اسيد فسفريك نيز هست يونجه همچنين داراي منيزيوم، آهن و مقدر جزئي ارسنيك و سيليس است.

2. کلم پيچ :

کلم‌ها مخصوصا کلم پيچ سرشار از ويتامين C، ويتامين A و اسيد فوليک است و داراي عناصري مثل گوگرد، فسفر و کلسيم است.

فولات موجود در کلم براي زنان باردار بسيار مفيد است و مانع بروز نواقص سيستم عصبي جنين مي‌شود. همچنين فولات در پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي مفيد است.

از اين رو افرادي که يک بار دچار سکته شده‌اند خيلي خوب است مرتب کلم مصرف کنند .

از مهم ترين خواص اين خانواده مي‌توان به تأثير آنها در پيشگيري از سرطان اشاره کرد. كلم پيچ به كاهش فشار خون كمك كند. محققان در بررسي‌هاي جديد خود دريافته‌اند كه اين دو نوع سبزي حاوي مقادير زيادي از نوعي ماده شيميايي موسوم به اسيد گلوتاميك هستند.به گفته محققان، اسيد گلوتاميك يكي از شناخته شده ترين انواع اسيد آمينه است و تقريبا يك چهارم از پروتئين‌هاي گياهي و نزديك به يك پنجم از پروتئين‌هاي حيواني را تشكيل مي‌دهد.

3. چغندر :

چغندر به دليل دار بودن مقدار زيادي آنتي اکسيدان براي درد مفاصل و نقرس مفيد است. فسفر، کلسيم، گوگرد، يد، آهن و مس است و همچنين عناصر بسيار کميابي مثل روبيديوم و کاسيوم در آن وجود دارد.

کربوهيدرات، کمي پروتئين و ويتامين‌هايي چون B1 و B2، نياسين، B6، B12 و C در آن موجود است. شيره ي چغندر سيستم گردش خون را بهبود مي‌بخشد و به عملکرد سيستم ايمني کمک مي‌کند. چقندر به جذب غذا کمک کرده و آنتي‌اکسيدهاي موجود در آن به حفظ سلامت عمومي بدن و سلامت سلول‌هاي بدن کمک مي‌کند.

4 . فلفل دلمه‌اي :

تحقيقات نشان داده که ويتامين C و بتاكاروتن فراوان موجود در فلفل دلمه‌اي مي‌تواند از بروز بسياري سرطان‌‌ها جلوگيري كند، زيرا اين دو ماده مغذي جزو آنتي اكسيدان‌هاي قوي هستند.

جالب است بدانيد که هر قدر اين فلفل‌ها رنگي‌‌تر (زرد و قرمز) باشند، بتاكاروتن بيشتري دارند.

تحقيقات نشان داده است که کپساسين به عنوان فعال ترين عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش ميزان کلسترول خون و کاهش شدت سيگنال‌هاي درد در بدن مي‌شود.


اين ماده همچنين خاصيت آنتي اکسيداني (که سلول‌هاي شما را از آسيب‌هاي راديکال‌هاي آزاد محافظت مي‌کند) و ضدباکتريايي نيز دارد.اسيد فوليک (فولات) که يکي از ويتامين‌هاي گروه B است، باعث كاهش ماده‌اي به نام هموسيستئين در خون مي‌‌شود.

هموسيستئين در صورت افزايش بيش از حد مي‌تواند باعث تخريب رگ‌هاي خوني و افزايش احتمال سكته قلبي ‌شود. فيبر موجود در اين سبزي مي‌‌تواند كلسترول خون را كه عامل ديگري براي ابتلا به حمله قلبي و سكته است، كاهش دهد.

5. ذرت‌ :

ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است، و غذاي خوبي براي پيشگيري از سرطان است.

كلسترول خون را پائين مي‌آورد.

و براي درمان اگزما و بيماري‌هاي پوستي مفيد است.

تحقيقات علمي در مورد خواص درماني ذرت نشان مي‌دهد اين دانه گياهي داراي مواد شيميايي معروف به مهاركننده‌هاي پرونتاز است و رژيم غذايي ذرت شيرين نظير ساير دانه‌ها مانند برنج و حبوبات در كاهش نرخ مرگ و مير در اثر سرطان كولون، سرطان پستان و سرطان پروستات بسيار موثر است.


منبع:پارست

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار