عاداتی که منجر به آسیب کلیوی میشوند
پارسینه: سعی کنید تا کمتر از قبل غذاهای فراوری شده را مصرف نمایید و کمتر به سمت نمک پاش بروید. یک رژیم غذایی پر از نمک به همراه چاقی مفرط میتواند برای شما یک فاجعه باشد و این ترکیب عموما منجر به ابتلا به فشار خون، بیماریهای قلبی و بیماریهای کلیوی میگردد.
حتماً موافقید که جایزه زندگی سالم را به فردی که بیشتر عصرها را بر روی کاناپه میگذراند و در یک دستش چیپس است و در دست دیگر کنترل تلویزیون، نخواهند داد.
همانطور که برخی از عادات غیرسالم تلقی میشوند، عاداتی هم که به نظر برای شما ضرری ندارند، ممکن است ضرر و زیانی جدی برای سلامتی شما داشته باشند، ممکن است شما در حال آسیب رساندن به کلیه خود باشید و از این موضوع بی اطلاع بمانید.
کلیه شما با تنظیم فشارخون، دفع سموم و مایعات اضافی، بدن شما را سالم نگه میدارد. آسیب به کلیهها عموما غیرقابل بازگشت است.
برای اینکه کلیههایتان را سالم نگاه دارید، در جهت تغییر عادات زیر تلاش کنید.
مصرف مسکن برای مدت طولانی
استفاده طولانی مدت از مسکن ها در دوزهای مصرفی بالا به ساختار و لایه های کلیه صدمه میزند. تقریبا تمامی مسکنها خون رسانی به کلیه را کند میکنند و همین موضوع سبب میشود تا کلیهها بعد از مدتی آسیب جدی ببیند.
تقریبا ۱ تا ۳ درصد افرادی که به آسیبهای شدید کلیوی دچار هستند، بر اثر مصرف بیش از حد مسکن برای مدت طولانی به بیماریهای کلیوی مبتلا شدهاند.
سیگار کشیدن
مضرات سیگار برای ریه و قلب بر کسی پوشیده نیست و تقریبا همه از آنها مطلع هستیم. اما تحقیقات نشان میدهد که افرادی که سیگار میکشند، درصد بیشتری از پروتئین در ادرارشان دیده میشود، نشانه ای که حاکی از یک کلیه آسیب دیده است.
همچنین بیماریهایی همچون دیابت و فشار خون که به کلیهها صدمه میزنند، با سیگار کشیدن، تشدید میشوند و سیگاریها بیشتر از سایر افراد به دیالیز و یا پیوند کلیه نیاز پیدا میکنند.
خوردن و نوشیدن مقدار زیادی شکر
شکی نیست که دونات صبحانه و شکلات های بر روی میز سرشار از شکر هستند؛ اما شکر ممکن در جاهای دیگری هم پنهان شده باشد.
به عنوان مثال، شکر را میتوان در نان ساندویچ و سس سالاد نیز پیدا کرد. مصرف بیش از حد شکر میتواند منجر به ابتلا به دیابت و یا اضافه وزن شود و هر دو مورد می تواند آسیب جدی به کلیه های شما وارد کند.
حذف و یا کاهش شکر از رژیم غذایی شما میتواند ریسک ابتلا به این دست از بیماریها را کاهش دهد و کلیه های شما را در امان بگذارد.
در صورتی که غذاهای فراوری شده را کنار بگذارید، میتوانید کالری کمتری را دریافت کنید و سدیم کمتری به بدنتان وارد کنید. کلیههای شما از شما متشکر خواهند بود.
مواد تزریق شده برای عکسهای رادیولوژی
این موضوع را مد نظر داشته باشید که قبل از انجام عکسبرداریهایی نظیر سیتیاسکن و رادیوگرافی، حتما با پزشک خود راجع به سلامت کلیههایتان مشورت کنید.
در برخی از این دست عکسبرداری ها به منظور بررسی دقیقتر، ماده ای به بدن تزریق میگردد که اکثر آنها برای کلیه مضر هستند. این دست از مواد منجر به بروز سندروم AKI در کلیه میشوند. قبل از انجام این آزمایشات با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف موادغذایی پر سدیم
حجم زیاد سدیم میتواند منجر به افزایش فشارخون شود و مداومت فشار خون میتواند به کلیهها آسیب برساند و منجر به از کار افتادن آنها شود. یک رژیم عادی در آمریکا حدودا حاوی ۳۳۰۰ میلی گرم سدیم در هر روز است این در حالی است که حداکثر میزان سدیم توصیه شده برای هر فرد ۲۳۰۰ میلی گرم (معادل یک قاشق چایخوری نمک) است.
اما این میزان برای افرادی که بیماری هایی از قبیل فشار خون و یا بیماری های کلیوی دارند به حداکثر ۱۵۰۰ میلی گرم در روز کاهش مییابد.
سعی کنید تا کمتر از قبل غذاهای فراوری شده را مصرف نمایید و کمتر به سمت نمک پاش بروید. یک رژیم غذایی پر از نمک به همراه چاقی مفرط میتواند برای شما یک فاجعه باشد و این ترکیب عموما منجر به ابتلا به فشار خون، بیماریهای قلبی و بیماریهای کلیوی میگردد.
منبع: سالم زی
ارسال نظر