گوناگون

از خواص درمانی زعفران بیشتر بدانید

پارسینه: گیاه زعفران با نام علمی Crocus sativus، گیاهی است علفی و بدون ساقه که در اسپانیا، فرانسه، یونان و به صورت وسیعی در نواحی مرکزی و شرق ایران پرورش داده می شود.

=به گزارش بهداشت نیوز، کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، زعفران را منبع خوبی از مواد معدنی مانند مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلنیم، روی و منیزیم معرفی کرد که سرشار از ویتامین A، اسید فولیک، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین C بوده و سایر ترکیبات این گیاه شامل کاروتنوئیدها، آلدئیدهای مونوترپن، مونوترپنوئیدها، ایزوفرون ها و فلانوئیدها است.

"فاطمه شفیعی"، ادامه داد: ترکیبات کاروتنوئیدی آن خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به حفاظت از بدن انسان در برابر اکسیدهای ناشی از استرس، سرطان و عفونت کمک می ، همچنین در تقویت سیستم ایمنی هم نقش دارد.

او با بیان اینکه در مطالعات مختلف، اثر ضد آترواسکلروز زعفران و مواد موثر آن بررسی شده است، افزود: مکانیسم های زیادی مانند اثر ضد چربی، ضد انعقادی، مهار تجمع پلاکتی و مهار بازجذب لیپوپروتئین های اکسید شده بیان شده است.

این کارشناس تغذیه، اضافه کرد: در گرفتگی شریان ها یا همان آترواسکلروز، رسوبات چربی و سایر مواد در سرخرگ های بدن جمع می شود و باعث بسته شدن عروق خونی قلب(سرخرگ ها) و در نتیجه بروز حمله قلبی یا درد قفسه سینه می شود.

شفیعی گفت: با توجه به مطالعات انجام شده، زعفران و کروسین با کاهش بارز چربی خون(کلسترول و تری گلیسرید خون) در موش های تحت درمان با رژِیم غذایی سرشار از کلسترول و نیز افزایش کلسترول خوب(HDL)، موجب کاهش اثرات سوء چربی بالا در بدن می شود.

او همچنین در ارتباط با اثر ضد انعقادی زعفران و مواد موثر آن، بیان کرد: اثر زعفران بر روی مدت زمان خونریزی، تجمع پلاکتی و فاکتورهای موثر در روند انعقاد بررسی شده است و مطالعات نشان داده است که کروسین سبب طولانی شدن مدت زمان انعقاد خون، مهار تجمع پلاکتی و پیشگیری ترومبوز در مطالعات حیوانی شده است.

شفیعی، در پایان با توجه به خواص مطلوب ذکر شده زعفران و مواد موثره آن، زعفران را نویدبخش حضور در آینده به عنوان عامل درمانی و کنترل بیماری گرفتگی شریان ها(آترواسکلروز) معرفی کرد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار