دردناکترین سندرم مرتبط با بیماری روماتیسم
پارسینه: دانشمندان انگلیسی میگویند روماتیسم میتواند باعث بروز سندرم نشانگان دالان مچ دست در بیماران شود.
روماتیسم یکی از رنج آورترین بیماریهای مزمن است که میتواند برای سالها بیمار را درگیر خود کند. این بیماری باعث تورم، سفتی و سختی مفاصل میشود و درد و رنج بسیاری را به بیمار تحمیل میکند.
مرکز سرویس بهداشت همگانی انگلیس درباره این بیماری میگوید: روماتیسم یک بیماری خودایمنی است، بدان معنا که سیستم ایمنی به اشتباه به بافتهای بدن حمله میکند. در واقع، سیستم ایمنی برای مبارزه و نابودی باکتریها و عوامل بیماری زا آنتی بادی (پادتن) تولید میکند و به اشتباه آنتی بادیها را به داخل مفاصل میفرستد. این آنتی بادیها به بافت دور مفاصل حمله کرده و باعث نابودی آنها میشوند. در این حالت، بیماری روماتیسم بروز میکند.
با شناخت سازوکار بروز بیماری روماتیسم، این نکته را باید در نظر داشت که نخستین علائم این بیماری در مفاصل انگشتان دست بروز میکند. یکی از این علائم، «نشانگان دالان مچ دست» یا «سندرم تونل کارپال» است.
سندرم تونل کارپال به دلیل فشردگی عصب میانی در ناحیه دالان مچ دست بروز میکند؛ در واقع عصب میانی در ناحیه مچ دست از زیر بافت همبندی و از روی استخوانهای مچ عبور میکند و اگر به دلیل ابتلا به روماتیسم، این فضا تنگ شود به عصب فشار میآید و باعث بروز اختلالات حسی و حرکتی در انگشتان میشود.
براساس اعلام موسسه روماتیسم انگلیس این سندرم میتواند باعث بروز علائم ذیل در انگشتان و دستها شود:
۱- احساس سوختن یا سوزن سوزن شدن
۲- احساس بی حسی
۳- احساس تورم (گرچه ممکن است به صورت واقعی تورم در انگشتان رخ نداده باشد)
متخصصان هشدار میدهند در صورتی که فرد نسبت به درمان علائمی مانند سوزش انگشتان اقدام نکند، این احساس شروع به پیشروندگی به سمت بالای دست و بازوها میکند.
در کنار این سندرم که یکی از علائم تخصصی ابتلا به روماتیسم است، به دلیل اینکه این بیماری مفاصل را درگیر میکند، افراد مبتلا طیف گستردهای از علائم عمومی را از خود بروز میدهند. براساس اعلام سرویس بهداشت همگانی انگلیس این علائم میتواند شامل موارد ذیل باشد:
۱- خستگی
۲- نداشتن انرژی
۳- درجه حرارت بالا
۴- تعریق
همچنین تورم مفاصل به دلیل روماتیسم میتواند باعث ایجاد مشکلات در بخشهای دیگر بدن مانند چشمها شود.
سوال رایجی که همواره درباره روماتیسم وجود دارد این است که آیا این بیماری قابل درمان است؟ در پاسخ باید گفت متاسفانه هنوز هیچ راهکار درمانی قطعی و موثر برای درمان این بیماری کشف نشده است. با این حال، بیماران میتوانند با برخی اقدامات مانند داشتن رژیم غذایی مناسب علائم این بیماری مانند تورم را کنترل کنند.
در واقع داشتن رژیم غذایی سالم و کاهش وزن میتواند فشار به مفاصل را کاهش دهد. ماهیهای چرب مانند ماهی تن و ماهی آزاد، میوهها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدانها از جمله مواردی هستند که بیماران روماتیسمی میتوانند به رژیم غذایی خود بیافزایند.
ارسال نظر