گوناگون

راهکارهای تشویق کودکان به مصرف خوراکی های سالم

راهکارهای تشویق کودکان به مصرف خوراکی های سالم

پارسینه: یک مطالعه جدید نشان داد که دانش‌آموزان دبیرستانی به اندازه کافی میوه و سبزی مصرف نمی‌کنند.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین تشویق کردن فرزندانشان به مصرف خوراکی‌های سالم، میوه و سبزیجات است. تشویق کودکان و نوجوانان به این کار ممکن است کمی سخت برسد، اما ناممکن نیست.

یک مطالعه جدید نشان داد که دانش‌آموزان دبیرستانی به اندازه کافی میوه و سبزی مصرف نمی‌کنند. اگر مشاهده کرده‌اید که نوجوان شما غذا‌های فرآوری شده مانند چیپس، سیب زمینی، ناگت مرغ یا غلات و نوشیدنی‌های شیرین را به صورت مداوم مصرف می‌کند بدانید که این فقط مشکل شما نیست و خیلی از والدین در این زمینه گلایه دارند. بر اساس گزارشی که نهاد‌های علمی منتشر کرده‌اند مدت‌ها پیش از شیوع همه‌گیری ما با این مسئله مواجه بوده‌ایم.

دستورالعمل‌های رژیم غذایی توصیه می‌کند که دختران ۱۴ تا ۱۸ ساله باید هر روز حداقل معادل ۱۵ گرم میوه و ۲۵ گرم سبزی مصرف کنند و پسران در این بازۀ سنی نیز باید حدود ۲۰ گرم میوه و ۳۰ گرم سبزی مصرف کنند. اما گزارش‌های جدید حاصل از بررسی ۱۳ هزار دانش‌آموز دبیرستانی در ایالات متحده نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۷ فقط حدود ۷ درصد از دانش‌آموزان توصیه‌های مربوط به مصرف روزانۀ میوه را جدی گرفته‌اند و فقط ۲ درصد از آن‌ها توصیه‌های مربوط به سبزیجات را برآورده کرده‌اند.

محققان معتقدند که درصد‌های واقعی مصرف میوه و سبزی حتی می‌تواند از این هم کمتر باشد، زیرا دانش‌آموزان ممکن است مقدار میوه و سبزیجاتی را که در واقع خورده‌اند بیش از اندازه واقعی تخمین زده باشند. مطالعات سال ۲۰۱۳ نیز نتایج مشابهی را نشان می‌دهد پس می‌توانیم ادعا کنیم که عادات غذایی نوجوانان قبل از بروز همه‌گیری دچار اختلال بوده است. یکی از دلایل این مسئله فراوانی و دسترس‌پذیری آسان مواد غذایی ناسالم و ارزان در مناطق خاص است.

اما اکنون که خانواده‌ها وقت بیشتری را در خانه با هم می‌گذرانند، فرصت‌های جدیدی برای رسیدن به یک رژیم غذایی سالم وجود دارد. در اینجا پنج نکته از متخصصان تغذیه آورده شده است.

۱- ارزان بخرید؛ همیشه بخرید

مسائل مالی یکی از معضلات اصلیِ بسیاری از خانواده‌ها در دوران همه‌گیری بوده است و به همین خاطر تهیه سبزیجات و خصوصاً میوه یک معضل اساسی است. اما می‌توان روش‌هایی را پیدا کرد که متناسب با بودجه خانواده میوه و سبزی نیز تهیه کرد. برخی از میوه‌ها مانند سیب که هم دوام بیشتری دارند می‌توانند گزینۀ خوبی برای خرید عمده باشند که ارزان‌تر تمام شوند. همچنین خرید میوه‌هایی که اصطلاحاً مجلسی نیستند گزینۀ دیگری است که می‌توان با قیمت کمتر میوه را تهیه کرد. آنچه مهم است تأمین مواد غذایی بدن است حتی اگر ظاهر میوه چندان دلچسب نباشد.

۲- خوراکی سالم در دسترس باشد

متخصصان گفتند: نگه داشتن مقدار زیادی از گزینه‌های دسترسی آسان میوه و سبزیجات در خانه می‌تواند کمک کننده باشد. وقتی میوه و سبزی در دسترس باشد این امکان وجود دارد که فرزند شما از آن‌ها استفاده کند. وجود میوه و سبزی در یخچال یا روی میز می‌تواند گزینۀ مناسبی باشد. نوجوانان غالباً گرسنه هستند و در اطراف خانه و یخچال دنبال خوردنی می‌گردند اگر دسترسی به میوه و سبزی آسان باشد احتمال اینکه به جای غذا‌های فراوری شده از این میان وعده‌ها استفاده کنند بیشتر است. همچنین غذا‌های گرم کردنی مانند سوپ سبزیجات را در فریزر نگهداری کنید تا در زمان مشخص بتوانید به عنوان میان‌وعده آن را استفاده کنید.

۳- به دنبال راه‌های خلاقانه باشید

گنجاندن میوه و سبزیجات در هر وعده غذایی آسان‌تر از آن است که تصور می‌کنید. برای مثال در هنگام صبحانه تهیه یک اسموتی با سیب تازه یا منجمد، ماست ساده و کلم پیچ چندان سخت نیست. هنگامی که تخم مرغ دست می‌کنید کمی اسفناج به آن اضافه کنید. اگر برای ناهار ساندویچ می‌خورید اضافه کردن گوجه‌فرنگی و جعفری و اسفناج مفید است. اگر پیتزا درست می‌کنید فلفل دلمه‌ای یا بروکلی به آن اضافه کنید. وقتی این عادات را در خانواده جا بیندازید، فرزندان شما شروع به تقلید کردن از این روش‌های جدید خواهند کرد.

۴. فرزندان را مشارکت دهید

قبل از خرید مواد غذایی، با فرزندتان در مورد میوه‌هایی که دوست دارد حرف بزنید. اگر آن‌ها احساس کنند در تصمیم‌گیری مشارکت دارند بیشتر همکاری می‌کنند و احتمال میوه و سبزی خوردن آن‌ها بیشتر می‌شود.

همچنین بچه‌ها به احتمال زیاد به وعده‌های غذایی که در پختن یا خریدن آن‌ها سهیم بوده‌اند علاقه‌مند می‌شوند، بنابراین باید از نوجوان خود بخواهید که هفته‌ای یک شب شام خانواده را تهیه کند. به نوجوانتان اعتماد کنید و بگذارید آشپزی کند. به او حق انتخاب بدهید و شرط کنید که هر غذایی که می‌خواهد بپزد، ولی سبزیجات در آن استفاده کند.

۵- گفتگو کنید

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف غذا‌های سالم، از جمله میوه و سبزیجات، می‌تواند به کاهش اضطراب و بهبود خلق‌وخو کمک کند. تأکید بر این نکته به نوجوانان شما ممکن است دلیل قانع کننده‌ای برای تغییر رژیم غذایی آن‌ها باشد. ببینید آیا نوجوان شما علاقه دارد امسال هدفی برای خوردن غذای سالم‌تر تعیین کند یا خیر. این ممکن است به آن‌ها کمک کند تا در ورزش مورد علاقه خود انرژی بیشتر، اضطراب کمتر و حتی عملکرد بهتری داشته باشند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار