گوناگون

علل و علائم عفونت واژن در دوران پریود + روش‌های درمان

علل و علائم عفونت واژن در دوران پریود + روش‌های درمان

پارسینه: خیلی از بانوان در دوران پریودی خود دچار عفونت میشوند. ما در اینجا راهکار‌هایی را برای پیشگیری و درمان این عارضه خدمتتان معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.

فونت‌های واژن به خصوص عفونت قارچی بر پریود زنان تاثیر دارد، شایع‌ترین عفونت در زنان عفونت قارچی یا کاندیدیازیس است که بسیار آزاردهنده بوده و عوارضی به همراه دارد، قاعدگی زنان می‌تواند گاهی منجر به افزایش این عفونت شود، همچنین عفونت نیز تاثیر متقابلی بر چرخه قاعدگی می‌گذارد و گاهی آن را نامنظم کرده و یا خونریزی و درد را شدت می‌بخشد؛ بنابراین باید علائم عفونت در پریود یا غیر پریود را شناخت تا در صورت مشاهده هر چه سریعتر در جهت بهبود اقدام کرد، در این مقاله به توضیح عفونت‌های واژن و تاثیر آن بر پریود و درمان خانگی پرداخته شده است.

عفونت در پریود چیست؟

تغییرات هورمونی مانند تغییراتی که در دوره پریود تجربه می‌کنید می‌توانند باکتری‌های لازم برای واژن را از بین ببرد و منجر به عفونت‌های قارچی شده و یا باعث افزایش این باکتری‌ها در دوران پریود شود. این عفونت برای زنان به خصوص در دوران عادت ماهانه بسیار آزار دهنده است و منجر به پریود نامنظم شده و معمولا با کرم و دارو‌های ضد قارچ درمان می‌شود.
بیشتر بیماری‌های عفونی قارچی ناشی از کاندیدا آلبیکنس بوده، اما سایر قارچ‌ها نیز می‌تواند منجر به این عفونت شوند که در این جا نام برخی از آن‌ها ارائه شده است.
تحول کسب و کار شما با دوره mba موسسه فن پردازان
دریافت بهترین نرم افزار خدماتی؛ همین حالا رایگان دانلود کن!

کاندیدا گلابراتا (Candida glabrata)
کاندیدا کروسی (Candida krusei)
کریپتوکوککوس نئوفورمانس (Cryptococcus neoforman)
پارازیلوز کاندیدا (Candida parapsilosis))
کاندیدا گرمسیری (Candida tropicalis)
پریود زنان

علل و علائم عفونت در پریود

واژن زنان شامل باکتری‌هایی به نام لاکتوباسیلوس و قارچ‌های کاندیدا است که برای سالم ماندن واژن لازم بوده و باکتری رشد قارچ را کنترل می‌کند، در صورتی که این باکتری‌ها از بین بروند یا میزان آن‌ها جا به جا شود منجر به عفونت مخمر شده که نوعی قارچ است و این نوع مخمر گاهی بعد پریود زنان، هنگام بارداری و یا استفاده از راه‌های هورمونی برای پیشگیری از بارداری به دلیل جابه جایی هورمون‌ها و تغییر باکتری‌های مفید رخ می‌دهد. عفونت در پریود به دلیل نوسان هورمون پروژسترون و استروژن در قاعدگی به خصوص مقدار بالای استروژن به وجود می‌آید و منجر به افزایش خونریزی قاعدگی نیز می‌شود، برخی زنان در هر دوره عادت ماهانه خود دچار عفونت‌های قارچی شده یا در سال ۴ بار درگیر آن هستند که به آن ولووواژینیت حلقوی می‌گویند که امکان ابتلا در صورت وجود موارد زیر امکان پذیر است:

فرد اخیرا از آنتی بیوتیک استفاده کرده است.
دارای بیماری مثل ایدز که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند.
تحت استرس زیادی قرار داشته که منجر به ضعف سیستم بدنی می‌شود.
فرد مشکل دیابت دارد.

بیماری عفونت قارچی پریود با علائمی همراه است که در صورت مشاهده باید به پزشک خود مراجعه کرده و آن را درمان کنید، در این جا برخی از این علائم ارائه شده است.

درد لگن به خصوص در هنگام مقاربت و نزدیکی
بوی بد در ناحیه واژن زن
خونریزی به صورت لکه بینی بین دوره‌های قاعدگی
طب شدید

درمان عفونت پریودی

درمان این عفونت قارچی اغلب به صورت خانگی و مصرف دارو‌های ضد قارچ بدون نسخه است که مخصوص عفونت‌های کاندیدا آلبیکنس بوده و اگر عفونت شما ناشی از عوامل دیگری باشد آن را درمان نمی‌کند، تشخیص نوع بیماری به وسیله آزمایش و پزشک صورت می‌گیرد. برای جلوگیری از این عفونت در زمان پریود خود از لباس‌های تنگ و پلاستیکی استفاده نکنید، زیرا مانع رسیدن هوا به واژن شده و عفونت قارچی به راحتی ایجاد می‌شود، استفاده از کاپ‌های قاعدگی برای جلوگیری از عفونت مناسب است، برخی دیگر از راه‌های درمان خانگی بیماری عفونت پریودی در اینجا ارائه شده است که معمولا چند هفته برای درمان زمان می‌برد.

استفاده از ماست یونانی ساده برای درون واژن
استفاده از وان حمام حاوی سرکه سیب
استفاده از روغن کرمی درخت چای برای واژن
مصرف پروبیوتیک برای رشد باکتری‌های سالم
استفاده از روغن نارگیل برای درون واژن

در صورت داشتن عفونت در دوران قاعدگی می‌توان کرم واژینال مصرف کرد؟

دوران پریودی دورانی است که دهانه رحم از همیشه باز‌تر است و راحت‌تر عفونت‌ها و بیماری‌ها را به خود جذب می‌کند. اما برای بسیاری از خانم‌ها بار‌ها پیش آمده که در دوران غیر از پریودی هم عفونت کرده اند و مجبور به مصرف کرم واژینال شده اند تا عفونت را رفع کنند. پزشکان توصیه می‌کنند در صورتی که در دوران عفونت پریود شدید مصرف کرم واژینال را متوقف کنید و بعد از قطع شدن خونریزی دوباره مصرف کرم واژینال را آغاز کنید.

آیا در زمان قاعدگی می‌توان برای نظافت بیشتر از دوش واژینال استفاده کرد؟

دوش واژینال حاوی عطر‌های ناشناخته شیمیایی، پارابن و رنگ‌هایی است که خارش ایجاد می‌کنند. دوش‌های واژینال بیشتر جنبه تجاری دارند و ممکن است در زمان استفاده احساس بهتری ایجاد کنند و بوی بد قاعدگی را برای مدتی از بین ببرند، اما به مرور PH طبیعی واژن را از بین می‌برد و مشکلاتی را مانند عفونت‌های باکتریایی و مخمری، عفونت‌های قارچی و سخت باردار شدن را باعث می‌شود. واژن به طور طبیعی خود را تمیز می‌کند و فقط با تعویض به موقع پد و تامپون می‌تواند از عفونت‌های بیشتر جلوگیری و بوی بد واژن در این دوران را کمتر کند. به هیچ عنوان از دوش یا شستشو با صابون استفاده نکنید. واژنتان به این چیز‌ها نیازی ندارد. فقط می‌توانید اطراف واژن را با آب ولرم شستشو دهید.

راهکار‌هایی برای جلوگیری از خارش واژن در پریودی

استفاده از اسپری‌های بهداشتی زنانه و خوشبوکننده ها، پد‌ها و صابون‌های معطر ممنوع می‌باشد، چرا که موجب می‌شود تعادل PH واژن را بر هم بزند.

سعی کنید واژن خود را خشک کنید که این کار مانع از رشد باکتری‌ها و قارچ‌ها می‌شود. همچنین از لباس‌های پنبه ای، نخی و راحت استفاده کنید.

از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کنید و هر روز لباس خود را تعویض کنید.

سعی کنید واژن خود را با آب خوب بشویید. البته می‌توانید از شامپو بچه برای شستشو استفاده کنید، ولی بیش از ۱ بار توصیه نمی‌شود.

در وان آب گرم بنشینید.

خود را زیاد نخارانید، زیرا این امر باعث حساس‌تر شدن ناحیه تناسلی شما می‌شود.
از اسپری‌های بهداشتی و مواد معطر برای این ناحیه استفاده نکنید.
تا زمانی که علائم در شما وجود دارد از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید.
اگر خشکی واژن دارید می‌توانید از مرطوب کننده واژن استفاده کنید.

نکته آخر

در زمان قاعدگی رعایت موارد بهداشتی از قبیل عوض کردن پد بهداشتی هر چند ساعت یکبار، دوش گرفتن مداوم و رعایت پاکیزگی واژن و پوشیدن لباس‌هایی با جنس مناسب و راحت می‌تواند از بیماری عفونت در عادت ماهانه جلوگیری کند. همچنین برخی مواقع رابطه جنسی در دوران پریود زن به دلیل گشاد بودن دهانه رحم منجر به بیماری عفونت قارچی می‌شود، برای جلوگیری از آن باید در دوران پریود خود از کاندوم استفاده کنید و در صورت بروز علائم عفونت باید هر چه سریعتر برای رفع آن به پزشک خود مراجعه کرده تا از عوارض بعدی جلوگیری شود.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد