ظهور این بیماری پوستی در بازه زمانی ۲۰ تا ۵۰ سالگی
پارسینه: تیمی از پژوهشگران در مطالعات جدید خود دریافتند پسوریازیس را می توان با فعالیت سلول ها و مواد شیمیایی خاص بر اساس درمان های شخصی متناسب با هر فرد، درمان کرد. به گفته محققان، این کشف می تواند راه را برای توسعه داروهای موثرتر و هدفمندتر برای درمان این بیماری هموار کند.
به گزارش پارسینه و به نقل از سیناپرس؛ بیماری پوستی پسوریازیس زمانی اتفاق میافتد که سلولهای پوست خیلی سریع بازسازی میشوند. این بیماری تغییرات زیادی دارد که برخی از آنها با بیماریهای جدی مانند آرتریت و بیماریهای قلبی مرتبط است. پسوریازیس معمولا به صورت لکههای قرمز و پوسته پوسته شدن پوست ظاهر میشود که در هنگام خراشیدن یا خاراندن، فلسهای نقرهای ریز از محل عارضه جدا میشود. متاسفانه برخی از افراد به شکل خاصی از آرتریت مرتبط با این بیماری مبتلا میشوند.
تخمین زده میشود که ۱۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری پسوریازیس مبتلا هستند که مردان و زنان را به طور مساوی تحت تأثیر قرار میدهد.
باید توجه داشت که این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما معمولاً در بازه زمانی ۲۰ تا ۵۰ سالگی فرد ظاهر میشود. در حالی که سلولهای طبیعی پوست هر سه تا چهار هفته یکبار تعویض میشوند، افراد مبتلا به پسوریازیس هر سه تا هفت روز یک بار سلولهای جدید ایجاد میکنند. درمانهای کنونی عمدتاً شامل استفاده روزانه از کرمهای حاوی ویتامین D یا پمادهای استروئیدی است.
پروفسور خوزه شر استاد نیویورک و محقق ارشد این مطالعه، در رابطه با یافتههای به دست آمده توضیح میدهد: هدف اولیه ما یافتن سیگنالهای مولکولی قابل اندازه گیری بود که میتوانست به ما بگوید چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به پسوریازیس شدید بوده و همچنین چه کسانی در معرض خطر بالاتر ابتلا به اختلالات مرتبط با پسوریازیس مانند آرتریت و بیماریهای قلبی عروقی هستند. با یافتن سیگنالهایی با پیامدهای سیستمیک بالقوه، ما در حال کار برای درک این موضوع هستیم که چگونه التهاب پوست میتواند منجر به بیماری گستردهای شود که سایر اندامها را تحت تأثیر قرار میدهد.
این تیم تحقیقاتی ویژگیهای غیر قابل مشاهده التهاب را در بیماران ترسیم و سپس این ویژگیها را در موارد افزایش شدت مقایسه کردند. یافتههای این مطالعه میتواند توضیح دهد که چگونه این بیماری پوستی میتواند اثرات گستردهای بر سایر اعضای بدن داشته باشد.
باید توجه داشت که تعداد قابل توجهی از بیماران پسوریازیس (تا ۲۰ درصد) در نهایت دچار التهاب در مفاصل میشوند که به عنوان آرتریت پسوریاتیک شناخته میشود. این مطالعه همچنین ممکن است روشن کند که چرا پسوریازیس میتواند باعث دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و بیماری التهابی روده شود.
گفتنی است طی این مطالعات، دانشمندان گروههایی از سلولها به نام فیبروبلاست را شناسایی کردند که همراه با ماکروفاژها (نوعی گلبول سفید) تنظیم کنندههای کلیدی التهاب محسوب میشوند. بررسیها نشان میدهد این سلولها در موارد شدید پسوریازیس در لایههای فوقانی پوست شیوع بیشتری دارند. به گزارش سیناپرس، علاوه بر این، فعالیت ژن مرتبط با متابولیسم و کنترل سطوح لیپید و عواملی که در دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مختل میشوند در دهها مسیر مولکولی در نمونههای پوستی ۱۴ بیمار وجود داشته و ژنها حتی در پوست شفاف و دور از هر ضایعه بیماران نیز دیده میشود.
دکتر شروتی نایک، از پژوهشگران ارشد مطالعه فوق در این رابطه میگوید: مطالعه ما به عنوان یک منبع ارزشمند برای جامعه علمی عمل و جامعترین آرشیو از ویژگیهای سلولی و مولکولی مربوط به پوست بیمار و سالم را ارائه میکند.
تخمین زده میشود که ۱۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری پسوریازیس مبتلا هستند که مردان و زنان را به طور مساوی تحت تأثیر قرار میدهد. در حال حاضر، ابزارهای تشخیصی به جای بررسی اثرات سیستمیک و مولکولی ضایعات پوستی، به شدت بر روی علائم قابل مشاهده ضایعات پوستی تمرکز میکنند. در حالی که بسیاری از درمانهای موجود، از جمله استروئیدها و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، التهاب و علائم را کاهش میدهند، اما به دلایل اصلی بیماری نمیپردازند. شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Science Immunology منتشر شده است.
ارسال نظر