مواد غذائی موثر بر حافظه
پارسینه: به طور خلاصه آنچه موجب تقویت حافظه می رود یک رژیم غذایی متعادل حاوی مقدار زیاد سبزی و میوه تازه، و مقدار متعادل از غذاهای نشاسته ای، پروتئین، لبنیات و روغن های حاوی اومگا ۳ می باشد.
بسیاری از مردم به خصوص دانش آموزان ، دانشجویان این سوال را در ذهن دارند که آیا غذاهایی وجود دارند که حافظه را تقویت و یادگیری را بهتر کند . تحقیقات زیادی ارتباط میان تغذیه و حافظه را نشان داده است که بعضی از آن ها به قرار زیر می باشند:
۱- مصرف غذاهای نشاسته ای پر فیبر مانند نان های سبوس دار به بهبود حافظه کمک می کند . غذاهای پر فیبر قند خون را به مدت طولانی تری بالا نگه می دارند و عملکرد مغز را بهتر می کنند .
۲- خوردن صبحانه حاوی مواد پروتئینی نظیر تخم مرغ، حبوبات و لبنیات و غذاهای نشاسته ای پرفیبر سبب افزایش دقت و توجه و تقویت حافظه می شوند . تخم مرغ حاوی لسیتین است که در بدن به کولین تبدیل می شود که در ساختمان استیل کولین بکار می رود. استیل کولین اهمیت بسیاری برای فعالیت های مغز و مرکز حافظه دارد . در صورت کمبود لسیتین قدرت حافظه کاهش یافته و قدرت حفظ طولانی صحبت ها و دیده ها از دست می رود و مطالب جدید به سختی به خاطر سپرده می شود.
۳- غذاهای غنی از مواد آنتی اکسیدان می توانند سبب افزایش قدرت یادگیری شوند . میوه ها و سبزیجات تازه حاوی ویتامین های ا و ث هستند که اثر آنتی اکسیدانی دارند .
۴- نقش اسید های چرب اومگا ۳ در بهبود وضیعت حافظه نشان داده شده است . بهترین منابع اومگا ۳ ، ماهی ها نظیر ماهی آزاد ، قزل آلا، ماهی تن و ساردین است . اومگا ۳ در گردو ، روغن سویا و کانولا و کنجد نیز وجود دارد .
۵- از آنجا که کم آبی سبب گیجی و اختلال حافظه می شود باید به حد کافی آب نوشیده شود تا بدن دچار کم آبی نشود .
۶- سویا نیز با خواص مختلف خود اثر مثبت بر حافظه دارد و توصیه می شود به مقدار کافی در برنامه غذایی گنجانده شود .
به طور خلاصه آنچه موجب تقویت حافظه می رود یک رژیم غذایی متعادل حاوی مقدار زیاد سبزی و میوه تازه، و مقدار متعادل از غذاهای نشاسته ای، پروتئین، لبنیات و روغن های حاوی اومگا ۳ می باشد.
از سوی دیگر، الکل، سیگار، چربی های اشباع، نان سفید بدون سبوس، شیرین کننده های مصنوعی، افزودنی های رنگی، غذاهای یخ زده و مواد غذایی خیلی شیرین عملکرد مغز را کاهش داده و حافظه را تضعیف می کنند.
ارسال نظر