جوشها از کجا میآیند؟! + درمان
پارسینه: شما درباره جوش و آکنه چه می دانید؟ آیا می دانید چرا به وجود می آید و راه موثر درمان آن چیست؟ برای درمان این آکنه ها به پزشک مراجعه می کنید یا ترجیح می دهید خودتان با درمان خانگی و کرم های رایج در داروخانه ها این دانه های مزاحم را از بین ببرید.
آکنه و جوش از آن مشکلات رایجی است که اگر خودتان هم گرفتارش نباشید، حتماً در اطرافیانتان کسانی هستند که همیشه با این مشکل دست به گریبان بوده اند و مدام به دنبال راه حل هایی برای بهبود جوش هایشان هستند. درمان ها و داروهای بسیاری برای از بین بردن جوش ها وجود دارد اما گاهی همزمان انجام دادن این درمان ها چندان کار درستی نیست و می تواند بیشتر باعث دردسر شود، به خصوص اگر چند تا از آنها تجویز خودمان باشد و سر خود و بدون مشورت با پزشک آنها را انجام دهیم. در این مطلب می خواهیم برایتان هم از چرایی جوش و آکنه بگوییم و هم از درمان آنها.
مسیری که از مغز و روده شروع می شود و به آکنه می رسد
۱. استرس های روانی به تنهایی یا همراه با موارد ۲ و ۳ می توانند جوش هایی را به وجود
بیاورند.
۲. رژیم های پر چربی، فست فودها، غذایی فرآوری شده که هیچ گونه فیبری در آنها وجود ندارد، روده را دچار اختلالاتی می کند.
۳. در نتیجه تحریکات روده ای و تغییراتی در میزان باکتری های مفید روده ایجاد می شود
۴. کم شدن باکتری های مفید در روده در نفوذپذیری روده و جذب مواد سمی تاثیر دارد.
۵. باکتری های بد، سم ترشح می کنند و این سم از طریق روده جذب خون می شود و از طرف دیگر به واسطه این مواد سمی در خون تغییراتی در بدن ایجاد می شود.
۶. همین تغییرات در بدن کسانی که مستعد آکنه و جوش هستند منجر به افزایش چربی های سطح پوست شده و در نتیجه جوش ها تشدید می شوند.
آیا تا به حال با خودتان فکر کرده اید که آکنه ها و جوش ها چگونه به وجود می آیند؟! اینکه وقتی زیر پوست قرار می گیرند چه بخشی را بیشتر درگیر می کنند؟ اگر در این زمینه کمی کنجکاو هستید بدون شک این مراحل برایتان زیبا خواهد بود.
چگونه آکنه ها به وجود می آیند
وقتی منافذ پوستی (فولیکول) مسدود می شود، چربی ها (سبوم) نمی تواند از طریق سطح پوست خارج شود. این سرپوش ها باعث رشد پروپیونی باکتریوم آکنه می شود که به صورت طبیعی در سطح پوست زندگی کرده و در درون فولیکول های سرپوشیده رشد می کند. وقتی این اتفاق می افتد، باکتری ها زیر سطح پوست رشد می کنند، در این هنگام ۲ حالت ممکن است ایجاد شود:
حالت اول: منافذ عفونت کرده به سطح پوست برسند، سبوم یا همان چربی در مجاورت هوا تیره می شوند و یک کومدوی باز یا جوش سرسیاه (black head) ایجاد می شود. زیرا سبوم در مجاورت هوا تیره می شود.
حالت دوم: اگر این فولیکول سرپوشیده زیر پوست باشد برآمدگی سفید رنگی را ایجاد می کند که سر سفید (white head) نامیده می شود و یک کومدو بسته است.
اگر این عفونت ها زیر سطح پوست باز شوند، هجوم سلول های خونی سفید به این عفونت ها و باکتری ها باعث ایجاد تورم و التهاب پوست می شود. وقتی این التهاب به سطح پوست می رسد، آکنه یا جوش ایجاد می شود.
جدیدترین درمان آکنه با ویروس!
در ماه های اخیر متخصصان علوم پزشکی دانشگاه کالیفرنیا با همکاری پزشکان دانشگاه پیتزبورگ، ویروس بی خطری را شناسایی کرده اند که به شکل مسالمت آمیز روی پوست انسان زندگی می کند و می تواند باکتری هایی را که عامل بروز آکنه هستند، نابود کند، این گروه از متخصصان تاکید می کنند که می توان از پروتئین های ویروس جدید به عنوان سلاحی موثر و کارآمد برای مقابله با آکنه استفاده کرد.
دکتر روبرت مودلین، رئیس بخش درماتولوژی و استاد میکروبیولوژی، ایمونولوژی و ژنتیک مولکولی در دانشکده پزشکی «دیوید گفن» در دانشگاه کالیفرنیا متذکر شد: هنوز تنها تعداد اندکی از روش های درمانی موجود برای مقابله با این عارضه، هم موثر و هم بی خطر هستند، در حال حاضر متخصصان، مشغول مطالعه و آزمایش روی ساختار پروتئینی این ویروس هستند. کاری که پزشکان باید انجام دهند، تقویت این ویروس هاست، این کار را می شود با استفاده از کرم های موضعی یا استفاده از عوامل مخرب باکتری استخراج شده از ویروس ها انجام داد.
کرم های خاص بخرید
پاک کننده های خیلی قوی، صابون ها و تمام محصولاتی که در آنها الکل وجود دارد، می توانند آکنه ها را بدتر کنند، هرگاه خواستید محصولی برای پوست تان بخرید حواستان باشد که روی آن نوشته شده باشد مخصوص پوست های چرب و مستعد آکنه یا عبارت غیر کموژنیک (noncomedogenic) نوشته شده باشد. در این نوع محصولات هیچ ماده ای وجود ندارد که منافذ پوستی را مسدود کند که در نتیجه آکنه ها تشدید شوند. بعضی از مواد اولیه خاص در برخی محصولات آرایشی یا ضد آفتاب یا مرطوب کننده ها به راحتی منافذ پوستی را مسدود می کنند و این مسدود شدن منجر به افزایش جوش ها می شود. اگر پوستی چرب و بدون آکنه دارید هرگز کرم یا محصولاتی که دارای هر نوع روغنی باشد را نخرید و فقط از محصولات بدون چربی استفاده کنید البته اگر می خواهید جوش هایتان بدتر نشود.
منبع:سيب سبز
ارسال نظر