گوناگون

افزایش خطر ابتلا به خونریزی مغزی با ناقص ماندن درمان دارویی فشارخون

پارسینه: رییس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ناقص ماندن درمان دارویی فشارخون، خطر ابتلا به خونریزی مغزی را افزایش می دهد.

دکتر طاهره سماوات گفت: اگر بیمار به طور خودسرانه دارویش را قطع کند فشار او بیشتر از قبل بالا می‌رود چون بدن او با آن وضعیت تطابق پیدا کرده و وقتی یک دفعه دارو را قطع می‌کند به دلیل مکانیزم‌های بدن، فشارخون بالاتر می‌رود و خطر خونریزی مغزی به‌ وجود می‌آید.


وی افزود: بعضی افراد بروشورهای دارویی را می‌خوانند و چون در آن بروشورها، عوارض داروها به طور ریز و جزئی نوشته می‌شود این افراد ترسیده و دارو را قطع می‌کنند. در حالی که نباید نگران باشند، چون این عوارض برای همه پیش نمی‌آید. اگر بر اثر مصرف دارو عارضه‌ای پیش آمد با مشورت پزشک می‌توانند داروی جایگزین مصرف کنند. پس مصرف دارو و پیروی از دستورات پزشک بسیار مهم است.



دکتر سماوات تصریح کرد: اگر کسی فراموش می‌کند دارو بخورد باید داروها را به صورت نوشته و یادداشت، روی مکان‌هایی که با آنها زیاد سروکار دارد نصب کند تا با دیدن آنها به یاد مصرف دارو بیفتد. خانواده بیمار و خود بیمار باید بدانند چه دارویی و چه مقداری مصرف می‌کند. گاهی خانواده بیمار در امر مصرف دارو دخالت می‌کنند و این خیلی خوب است، به این شرط که استقلال او را نگیرند و اجازه دهند خودش در درمان بیماری‌اش مشارکت داشته باشد.



وی با تأکید بر این که فرد مبتلا به فشارخون که فشارش کنترل شده است باید هر سه ماه یک بار به پزشک مراجعه کند، گفت: لازم است این فرد سالی یک بار نیز به چشم پزشک و گاهی هم به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند. بعضی افراد مبتلا به فشارخون دچار تاری دید می‌شوند و حتی ممکن است دچار خونریزی قسمت انتهایی چشم شده و منجر به نابینایی شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد