در غذاهايمان سير بريزيم يا نريزيم؟
پارسینه: مصرف متعادل سير باعث افت فشارخون نميشود اما زياده?روي در مصرف آن مشکل ساز خواهد بود.
«من در تمام غذاهايم سير ميريزم اما هميشه فشار خونم پايين است و شنيدهام که مصرف سير باعث افت فشار ميشود...
از طرفي شنيدهام قورت دادن يک حبه سير درسته و خام در طول روز، به حفظ سلامت کمک ميکند و باعث بو گرفتن دهان نيز نميشود. ميخواستم متخصصان سلامت درباره درستي يا نادرستي اين دو عادت من کمي توضيح بدهند».
مصرف متعادل سير باعث افت فشارخون نميشود اما زياده?روي در مصرف آن مشکل ساز خواهد بود. بنابراين اگر افت فشار شما بيش از حد طبيعي است، بايد برنامه غذاييتان را با پزشکتان مرور کنيد تا بتوانيد کنترل بيشتري بر تنظيم فشارخون خود داشته باشيد.
اگر ميخواهيد در کنار بهرهمندي از فوايد سير ، دچار افت فشار هم نشويد، بايد علاوه بر مصرف متعادل و محدود اين ماده غذايي، تعداد وعدهها و ميانوعدههاي غذاييتان را بيشتر و حجم آنها را کمتر کنيد و سپس سير را فقط در وعدههاي اصلي بگنجانيد. سير ميتواند به صورت پودر سير، سير تازه يا خشک در غذاهاي مختلف استفاده شود.
در مورد قورت دادن روزانه سير براي پيشگيري از بو گرفتن دهان هم بايد بدانيد که هضم سير درسته، کمي مشکلتر از سيري است که پيش از ورود به دستگاه گوارش، جويده ميشود اما با اين كار هم، بخشي از فوايد آن به بدن خواهد رسيد. نکته مهم اين است که هم مصرف سير درسته و هم سير جويدهشده، باعث آزاد شدن مقداري گاز (که مربوط به تركيبهاي گوگردي موجود در سير است)، در بدن ميشود.
اين گاز ميتواند پس از هضم سير در معده، وارد مري شود و بوي بد دهان را در پي داشته باشد بنابراين ممکن است قورت دادن سير تاحدي باعث تخفيف بوي نامطلوب آن بشود اما اين بو صددرصد از بين نخواهد رفت.
منبع: هفته نامه سلامت
ارسال نظر