شخصیت شناسی (بخش دوم)
پارسینه: آیا تمایل دارید دیگران را بهتر بشناسید ؟ آیا می خواهید تا در دوستی ها ، کار و شراکت ، ازدواج و ... با پیش بینی شخصیت مقابل تصمیمات درستی اتخاذ کنید ؟
آیا تمایل دارید دیگران را بهتر بشناسید ؟ آیا می خواهید تا در دوستی ها ، کار و شراکت ، ازدواج و ... با پیش بینی شخصیت مقابل تصمیمات درستی اتخاذ کنید ؟
سوالات در مورد شخصیت، بشر را به چالش کشیده است:آیا انسان ها قادر به تغییر هستند؟ دیگران چگونه مرا می نگرند؟ تفاوت میان رفتار عادی و غیرعادی چیست؟ شخصیت هر فرد همواره درخور توجه و مهم است اما شناخت شخصیت خودمان بسیار دشوار و درک شخصیت دیگران نیز گاهی غیرممکن است.
ویژگی هایی که ما را می سازند در طول زمان ثابت هستند،آنها نزدیک ترین نشانه ها برای پیش بینی رفتارهستند. اگر می خواهید که خودتان رابسنجید، شایستگی شریکی را بسنجید، پیش بینی کنید که نتیجه یک دوستی چه خواهد بود، یا پیشرفت یک کودک را بررسی کنید 6 مورد کلیدی و قابل توجه زیربرای کمک به شما وجود دارد.
بخش اول این مطلب را از اینجا بخوانید .
4 خوبی
روانشناس ویلیامز می گوید:" خوبی از جایی می آید و همینطور هم بدی. مردم از افراد دور و برشان تقلید می کنند."برخی از جنبه های اخلاقی ازدرون و برخی از بیرون به وجود می آیند- برای مثال، میزانی که یک فرد معتقد است هدف وسیله را توجیه می کند.
دلسوزی از ابتدای زندگی به وجود می آید و ادامه می یابد. زمانی که می بینید دیگران چقدر به شما توجه می کنند؟ دیگران چقدر نسبت به اهدافتان آگاهند؟ دلسوزبودن به تنهایی ستودنی است، اما فواید اجتماعی گسترده ای دارد. راهی برای جلوگیری از سوء استفاده و استثمار دیگران است- بله با شماهستم .
لوبتکین هشدار می دهد که افرادی هستند- به خصوص مدیران- که در وانمود کردن دلسوزی استادند اما در ذات خود ظالمند. " آن ها در درونشان دغدغه اندکی حس می کنند. اما قادرند به اندازه کافی دیگران را متقاعد کنند که عواقب کمی برای ظلمشان وجود دارد."
توانایی دلسوزی نسبت به دیگران برای خوبی لازم اما کافی نیست. یکی دیگر از نشانه های اخلاق، اشتیاق به کمک کردن به دیگری است. تحلیل های اخلاقی از رفتارهای اخلاقی متفاوت است. انجل توضیح می دهد که بررسی های ذهن نشان می دهد که تحلیل های اخلاقی توسط اهمیت ماجرا تحت تاثیر قرار می گیرد. " آنچه که ما درست می پنداریم، تا حدی به اینکه احساساتمان چگونه درگیرند بستگی دارد."
این همان دست یافتن به توانایی فکر کردن در مورد دیدگاه دیگران است- که با احساسات دیگران تفاوت دارد- و به کارهای خیرخواهانه مربوط می شود. فکر کردن در مورد احساسات دیگران به تعدیل احساسات وابسته است. فردی که بدون انکار احساسات خود قادر به کنترل آن ها باشد(خصوصا احساسات منفی مانند خشم و نگرانی)، می تواند ناراحتی دیگران را تحمل کند، نه اینکه از آن ها فرار کند- و قادر به کمک کردن هم هست.
نشانه های خوبی:
دانستن اینکه فردی چگونه در مورد مسائل اخلاقی فکر می کند مفید است، اما همیشه برای نشان دادن اینکه آن ها در شرایط سخت چگونه عمل می کنند کافی نیست. به همین خاطر انجل می گوید که باید بدانید که فرد چطور خودش را آرام می کند- در واقع آیا قادر به انجامش هست. این توانایی چیزی بیش از قابلیت اخلاقی را نشان می دهد. پیش نیازی برای تصمیم گیری در هر حوزه است.
5 دوستی: قابلیت جبران کردن
دوستی عرصه ای برای پاداش های درونی- که شادی اولین آن هاست- و همچنین زمینه ای برای صمیمیت است. روابط دوستانه منوط بر تساوی و عمل متقابل است، زیرا محققان بر این باورند که این مسائل ذاتا رضایت آورند. و همچنین پنجره ای برای درک شخصیت فرد. لوبتکین می گوید:" دوستی به شما امکان رشد کردن می دهد. دانستن این نکته که پشتیبانی دارید شما را به سمت تلاش بیشتر و موفقیت بزرگتر هدایت می کند."
منابع گسترده در مورد کودکان و بزرگسالان گواه بر این است که چیزی که مردم بیشتر در مورد دیگران می پسندند مهربانی و اظهار نظر است، احساس اینکه در موقع نیاز شخصی برای کمک هست که توانایی مقاومت دارد. فرد بزرگسالی که دوستان کمی دارد ممکن است نامهربان ، خود بین و در ارتباط با دیگران ناتوان باشد.
پایداری یکی از ویژگی های مهم دوستی است. لوبتکین می گوید:" ساختن خاطرات با فرد دیگری ارزشی که آن ها برای وفاداری قائلند را بازگو می کند و میزان تحمل آن ها را در برابر فراز و نشیب ها نشان می دهد. یک دوستی طولانی نشان می دهد که فرد قادر به تحمل نقطه ضعف های انسانی است، شامل شما هم می شود. پذیرفته شدن توسط فرد دیگری جز پدرو مادر جزئی از وجود عمقی فرد است .
نشانه های معاشرت پذیری قابل مشاهده اند، وجود آشنایانی که فرد می تواند هر از گاهی از آن ها خبر بگیرد و همچنین یک یا دو دوست صمیمی که فرد در هر شرایطی قادر به دسترسی به آن ها باشد و بتواند ماهیت درونی خود را به آن ها نشان دهد. تحقیقات نشان می دهد که وجود حداقل یک دوست صمیمی حائلی در برابر مشکلات زندگی است.
توانایی دوستی دو جنبه بسیار گسترده دارد. یکی میزان معاشرت پذیری یا همان مسئله اخلاق است. مورد دیگر میزان علاقه و توجه است. دانستن چگونه ارتباط برقرار کردن هم یکی از مسائلی است که مربوط به مهارت هاست. مهارت های اجتماعی - چگونه نشانه ها را درک کنیم، فهمیدن نیت دیگران، چگونگی مواجهه با دیگران- تا حدی می تواند با آموزش خصوصا در مورد کودکان کسب شود.
همه افراد معاشرت پذیری یکسانی ندارند. برخی افراد از وقت گذراندن در تنهایی بسیار راضی هستند و اغلب آن را ترجیح می دهند. یکی از روش های سنجیدن شخصیت فردمیزان علاقه او به تنهایی است، اما دانستن این نکته که آیا آن ها قادرند زندگی اجتماعی که خواهانش هستند را بسازند، مهم است.
انجل می گوید سبک ارتباط در طول زندگی به ثبات گرایش دارد.نگاهی به گذشته میتواند چیزهایی در مورد آینده را آشکار کند. فردی که در خانواده اش مورد توجه بوده است و حرف هایش شنیده شده، احتمالا نسبت به آنچه دیگران فکر می کنند سازگار است.در حالی که میداند چگونه نیازهای خودش را بازگو کند.
نشانه های دوستی:
این تعریف عملی قابلیت دوستی است: پرسیدن در مورد دیگران، ایجاد حس راحتی در دیگران، پیشنهادهایی برای کارهای گروهی، سهیم شدن در اطلاعاتی در مورد خود(نه پراکندن آن ها).
ارزیابی ماهیت دوستی با دیگران مهم است. آیا کاملا داوطلبانه اند یا اینکه بر تبادلاتی مانند پول استوارند، یا اینکه با نابرابری هایی مانند سلطه و تابعیت مشخص شده اند.
شاید قوی ترین نشانه مشکلات درحوزه دوستی وجود وقفه ها باشد. سلسله ای از دوستی های قبلی نشانه سخت گیری،عدم توانایی در تحمل کشمکش ها و استرس ها در روابط یا حل پیچیدگی هاست.
6 صمیمیت: قابلیت آسیب پذیری و اعتماد
صمیمیت را به عنوان منبع تعادل،بهترین چاشنی زندگی و عمیق ترین منبع راحتی در نظر بگیرید. و چون ریشه امنیت روانی است،بنایی مستحکم برای نزدیک شدن به خواسته های جدید در کشف زندگی است.اگرقابلیت صمیمیت یک فرد را بسنجید ، توانایی او در اعتماد به دیگران را درک خواهید کرد.
روانشناسان براین نکته توافق دارند که: اولین رابطه پایه ای برای دیگر روابط است.ماهیت وابستگی عاطفی فرد به خانواده اش توانایی به دست آوردن احساس نزدیکی و میزان امنیت را در روابط بعدی ممکن می سازد.وابستی به یک پرستار در دوران نوزادی اولین مواجهه فرد است.
میل و توانایی گوش دادن به حرف های دیگران- برخی مواقع نیازی ضروری در دوستی های صمیمانه است؛خصوصا در زمان ناراحتی- ویژگی آسانی برای تشخیص دادن است.چیزی که به همان اندازه مهم است-اما اغلب نادیده گرفته می شود- مهارت دوست در ارتباط برقرار کردن با کسیست که حرف هایش را می شنود. لوبتکین می گوید:"این به تنهایی مهارت کلیدی هوش اجتماعی است." هرچه رابطه بهتر باشد، افراد احساس رضایت بیشتری دارند.
اختلاطی اجباری از آسیب پذیری و عملکردهای دو طرفه درمرکز صمیمیت وجود دارد. و خوش را نشان می دهد.به راحتی می توانید مشاهده کنید که آیا فرد به دنبال فاصله عاطفی است یا اینکه در لحظات دشوار کنار می کشد.
قابلیت صمیمیت بدون علاقه به اعتماد کردن به فرد دیگری وجود نخواهد داشت.در واقع، بدون وجود اعتماد تلاش انسان به درستی عمل نخواهد کرد.احتیاط کاری مدام فضایی مشکوک را ایجاد می کند. اعتماد بر پایه توانایی پیش بینی کردن استوار است.آیا همان موضوعی نیست که با آن شروع کردیم؟
نشانه های صمیمیت:
لوبتکین می گوید:" مهم نیست که چقدر به دانستن آن نیاز دارید، نمی توانید مستقیما از فردی بپرسید که دوستتان دارد. به درک جزئیات نیاز دارید.
توصیه او اینست :نگاهی به محل سکونت قدیمی خانواده بیندازید.یادآوری اولین روابط عاطفی موثر است .به شریک آینده تان بگویید شما را به خانه کودکی اش ببرد و سوالاتی هم از او بپرسید." در مورد آشپزخونه برام بگو. چه جور حرفایی اونجا رد و بدل می شد؟ در مورد جای خوابت برام بگو: اتاقت چه شکلی بود؟ شخصی بود؟ می تونستی افکار شخصی خودتو اونجا داشته باشی؟ آیا قبل از خوابیدن برنامه ای برای آروم شدن داشتی؟"
حتی فردی که اولین تجاربش کاملا ایده آل نبوده، آن ها رادر لحن و گرایش هایش آشکار می کند،خشم، حسرت، حتی اگر مبارزه با گذشته اش را متوقف کرده باشد.
نوشته : استروف مارانو
منبع: آی بانو
ارسال نظر