گوناگون

روش‌های کاهش سکسکه در نوزادان

پارسینه: محققان دریافته‌اند یکی از مواقعی که نوزاد سکسکه می‌کند، هنگام شیر خوردن یا پس از سیر شدن است. این نوع سکسکه کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

محققان دریافته‌اند یکی از مواقعی که نوزاد سکسکه می‌کند، هنگام شیر خوردن یا پس از سیر شدن است. این نوع سکسکه کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. در عین حال اگر می‌خواهید سکسکه نوزاد خود را کاهش دهید، راه‌های زیر را امتحان کنید: اگر نوزاد پس از شیر خوردن سکسکه کرد، مادر مجددا به او شیر دهد. وضعیت نوزاد را تغییر دهید و او را از این پهلو به آن پهلو کنید تا سکسکه او کاهش پیدا کند و آرامش بیشتری پیدا کند .

اگر نوزادی دارید که مدت طولانی سکسکه می‌کند و این امر او را ناراحت می‌کند، باید او را نزد پزشک اطفال ببرید. ممکن است بیماری رفلاکس معده مری (GERD) در او تشخیص داده شود. این بیماری علامت‌های شایع زیر را دارد : سکسکه‌های طولانی، سرفه.

در این بیماری اسید معده وارد مری می‌شود و ایجاد ناراحتی می‌کند. اگر این بیماری در نوزاد تشخیص داده شود، باید اصول شیردهی مطابق با دستورات پزشک انجام شود و یک سری دارو برای اصلاح این وضعیت تجویز شود. برخی تصورات غلط در خصوص توقف سکسکه نوزادان وجود دارد؛ مثلا ترساندن نوزاد، فشار دادن پیشانی او، فشار دادن چشم نوزاد و ... .

اما امروزه هیچ یک از این روش‌ها توصیه نمی‌شود، زیرا هیچ پشتوانه علمی ندارد. آنچه مهم است این است که سکسکه امری شایع و اجتناب ناپذیر در نوزاد است و بسیاری از سکسکه‌های نوزادان کاملا طبیعی است.راه‌های کاهش سکسکه نوزادان به شرح زیر است.

ببینید آیا نوزاد بعد از شیر خوردن، آروغ زده است یا نه؟ ورود بیش از حد هوا هنگام شیر خوردن یا مکیدن پستانک می‌توانند سبب ایجاد سکسکه در نوزاد شود.

موقعیت سر نوزاد را تغییر دهید. گاهی اوقات با تغییر وضعیت سر نوزاد، سکسکه او قطع می‌شود.

اگر سکسکه نوزاد طولانی شده و او را بی تاب کرده است، می‌توانید کمی آب گرم به او بدهید.

سعی کنید در طول سکسکه نوزاد به او شیر ندهید، زیرا هوای بیشتری وارد معده او می‌شود و بیشتر نفخ می‌کند.

اگر نوزادی دارید که خیلی سکسکه می‌کند، حجم وعده‌های شیردهی را کاهش و تعداد آنها را افزایش دهید. حجم زیاد شیر در هر وعده شیردهی می‌تواند سبب ایجاد سکسکه در نوزاد شود.

اگر از شیشه شیر برای شیردهی به نوزاد استفاده می‌کنید، حتما سایز سر شیشه را متناسب با دهان نوزاد انتخاب کنید. اگر اندازه سرشیشه با دهان نوزاد متناسب نباشد، هوا وارد دهان نوزاد می‌شود و او بیشتر دچار سکسکه می‌شود. همچنین طی شیردهی از سینه مادر نیز باید سعی شود هوای کمتری وارد دهان نوزاد شود نا نفخ کمتری صورت بگیرد و احتمال وقوع سکسکه کمتر شود.

حتما بعد از هر بار شیر دادن به نوزاد آهسته پشت او را بمالید تا هر گونه هوای بلعیده شده در طول شیردهی از دهان او خارج شود.

اگر هنگام شیر خوردن نوزاد از سینه مادر به مکیدن او توجه کنید خواهید دید که سرعت مکیدن او تقریبا آرام و با آهنگ خاصی است. اگر از شیشه شیری که برای تغذیه نوزاد انتخاب می‌کنید، شیر با سرعت بالایی عبور کند و نوزاد با سرعتی بیش از توان خود شیر بنوشد، احتمال سکسکه او بالا می‌رود. بنابراین آرام شیر خوردن نوزاد به کاهش سکسکه او کمک می‌کند.

هنگامی که نوزاد دچار سکسکه می‌شود می‌توانید او را بغل کنید و راه بروید و مناظر مختلف را به او نشان دهید. این کار می‌تواند سبب کاهش سکسکه او شود.

اگر نوزادتان پستانک را قبول کرده است، می‌توانید هنگام سکسکه، پستانک را امتحان کنید.

نوزاد را روی سطح صافی بخوابانید و دست‌های او را بالا ببرید و پشت او را بمالید تا معده او انقباض خود را کاهش دهد.

گاهی اوقات مشاهده می‌شود که نوزاد به علت سرمای هوا دچار سکسکه می‌شود. اگر احساس می‌کنید نوزادتان سردش شده است، او را گرم کنید.

در صورتی که در محیط شلوغی هستید و نوزاد شما دچار سکسکه شده است، او را به مکان آرامی ببرید تا احتمال سکسکه در او کاهش پیدا کند.

در صورت تمایل می‌توانید مقداری آب قند به نوزاد در حال سکسکه بنوشانید تا سکسکه او کاهش پیدا کند. این روش یک روش متداول برای کاهش سکسکه در نوزاد است.

سعی کنید در طول سکسکه، حواس نوزاد خود را پرت کنید و با او بازی‌های مختلفی انجام دهید.


منبع: روزنامه آرمان / زهره لطیفی

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد