تست طلاق
پارسینه: بسیاری از آنان که در یک رابطه مشترک قرار دارند به دلایل مختلف ممکن است در طول رابطه خود تا یک قدمی جدايی یا طلاق رفته باشند.
بسیاری از آنان که در یک رابطه مشترک قرار دارند به دلایل مختلف ممکن است در طول رابطه خود تا یک قدمی جدايی یا طلاق رفته باشند. نباید جدايی یا طلاق را با ارزشگذاری منفی تابو کرد یا به هر قیمتی و تحت هر شرایطی به هر رابطه ای ادامه داد و از طرف دیگر نباید زیر فشار احساسات تصمیم یکباره و نسنجیده گرفت. قبل از هرگونه تصمیم برای ماندن یا خارج شدن از یک رابطه، مهم آن است که هر طرف به شناخت و ارزیابی نسبتا دقیقتری از خود، طرف مقابل و رابطهای که در آن قرار دارد برسد. در این حالت مطمئنا تصمیمی که بعدا اتخاذ میشود میتواند نسبتا دقیقتر و همهجانبهتر باشد.
زوجی در کوچه بنبست
عامل اصلی بنبست زوجین در زندگی مشترک فقدان درک متقابل، احساس علاقه و صمیمیت نسبت به یکدیگر است. این وضعیت زمانی ایجاد میشود که:
1. تناسبی بین ویژگیهای شخصیتی زوجین با یکدیگر وجود نداشته باشد، بهگونهای که آنها نتوانند با یکدیگر تعاملهای سازنده و توأم با همدلی و تشریک مساعی در زندگی مشترک داشته باشند.
2. زوجین از مهارتهای کافی در درک عواطف و نیازهای یکدیگر برخوردار نباشند و روابط آنها همراه با تعارضهای فزاینده و غیرقابل حل و کاهش باشد.
3. نگرشها و ارزشهای آنان با یکدیگر متفاوت و ناسازگار باشد و نتوانسته باشند در جریان زندگی مشترک خود به نگرشها و باورهای مشترک و سازگار دست یابند.
4. زمینههای اجتماعی و فرهنگی آنان با هم بهگونهای متفاوت و متضاد باشد که بر روابط و برداشتهای آنان نسبت به یکدیگر اثر مخرب بگذارد.
در آستانه فروپاشی!
پرسشنامه زير توانايي شما را براي مشخص كردن نشانههاي هشداردهنده طلاق نشان ميدهد. در هر مورد كه فكر ميكنيد علت فروپاشي ازدواج است، جواب «درست» را علامت بزنيد و هر مورد را كه فكر ميكنيد علت مهمي نيست، با علامت زدن جواب «غلط» مشخص كنيد.
1 . تفاوت سني بيش از 10 سال بين زن و شوهر.
درست /غلط
2 . زمينههاي متفاوت مذهبي.
درست /غلط
3 . داشتن سابقه آشنايي زياد قبل از ازدواج .
درست/ غلط
4 . سطح تحصيلات بالا در زن و شوهر .
درست/ غلط
5 . وابستگي زياد زن يا شوهر به پدر و مادر خود .
درست/ غلط
6 . سطح طبقاتی متفاوت از لحاظ اقتصادی یا فرهنگی یا هر دو.
درست/ غلط
7 . ازدواج در وضعيتي كه زن و شوهر هر دو كمتر از 21 سال دارند.
درست /غلط
8 . نداشتن درآمد كافي براي اداره خانواده.
درست /غلط
9 . تمايل شوهر به اينكه فرد اول خانواده باشد.
درست/ غلط
10 . اينكه يكي از طرفين علاقهاي به فرزند نداشته باشد.
درست/ غلط
طلاقسنج
به هر پاسختان كه با پاسخهاي زير ميخواند، يك امتياز بدهيد.
1. غلط
2. غلط
3. غلط
4. غلط
5. غلط
6. درست
7. درست
8. درست
9. غلط
10. درست
براي هر جواب « غلط » به خود يك امتياز بدهيد . اغلب اشخاص به سه يا چهار سوال به درستي جواب ميدهند. اگر بيش از 6 امتياز به دست آورديد، بدانيد كه درباره بروز بحران اطلاعاتي بيش از حد متوسط مردم داريد.
1 . غلط. در 3 بررسي مستقل ، ال. ترمن ، اي. برجس، و ال. كاترل ، كه هر سه روانشناس هستند، به اين نتيجه رسيدند كه حتي اگر تفاوت سني ميان زن و شوهر خيلي بیش از حد متوسط باشد، اين مانع خوشبختي نميشود، بنابراين آنقدرها روي طلاق تاثير نميگذارد و احتمال آن را افزايش نميدهد.
2 . غلط . بررسيهاي اج و لاك، ایندو روانشناس، نشان داد كه داشتن اديان متفاوت عامل مهمي براي طلاق محسوب نميشود. ظاهرا اگر باورهاي ديني با هم تفاوتهاي اصولي داشته باشند، اصولا ازدواج صورت نميگيرد.
3 . غلط. در جريان يك بررسي كه روي 500 زوج انجام شد، معلوم شد كساني كه قبل از ازدواج با هم آشنا و نامزد بودهاند نياز كمتري به تطبيق دادن ازدواج خود دارند.
4 . غلط . اشخاصي كه تحصيلات سطح بالا دارند، اغلب ازدواج بهتري دارند و نسبت به ديگران كه سواد كمتري برخوردارند كمتر كارشان به طلاق ميكشد.
5 . غلط . بر خلاف فرضيههاي رايج، مشخص شده است كه اگر افراد در دوران تجرد با پدر و مادرشان رابطه نزديك داشته باشند، ميزان طلاق كاهش مييابد.
6 . درست. پژوهشهاي گسترده تر من در دانشگاه استنفورد و كينزي در اينديانا درباره مسائل جنسي نشان داد كه اگر تفاوت طبقاتی زیادی بین زوجین وجود داشته باشد درصد طلاق بالا میرود.
7 . درست. بخش اعظم طلاقها، يعني بيش از 50 درصد آن، ميان زنها و شوهرهاي زير 21 سال صورت ميگيرد. ميزان طلاق در اين گروه سني 6 برابر ميزان طلاق در زوجهاي بالاي 31 سال است.
8 . درست. يافتههاي مستمر نشان ميدهد كه اقتصاد خانوادگي ضعيف يكي از علل اصلي طلاق است.
9 . غلط. مدارك و شواهد فراواني در دست است كه نشان ميدهد اگر شوهر سلطهجو نباشد يا در نهايت اندكي سلطه جوتر از زن باشد، ميزان طلاق كاهش مييابد.
10. درست. نشانههاي قابل ملاحظهاي در دست است كه نشان ميدهد اختلاف نظر ميان زوجها درباره داشتن فرزند منجر به منازعات زناشويي ميشود. عجيب است كه اغلب زوجها قبل از ازدواج در اين خصوص با هم به توافق نميرسند.
منبع: مجله زندگی ایده آل
منبع: مجله زندگی ایده آل
ارسال نظر