گوناگون

راههای انتقال زگیل

پارسینه: زگیل‌ها زوائد گوشتی هستند که در اثر ورود ویروسی به نام پاپیلومای انسانی ایجاد می‌‌شوند. راه انتقال ویروس از یک انسان به انسان دیگر از طریق تماس مستقیم پوست سالم با پوست مبتلاست. راه دوم انتقال از طریق وسایل آلوده مانند حوله یا ملحفه است.

دکتر مسعود داودی، متخصص بیماری‌های پوست و مو نوشت: زگیل‌ها زوائد گوشتی هستند که در اثر ورود ویروسی به نام پاپیلومای انسانی ایجاد می‌‌شوند. راه انتقال ویروس از یک انسان به انسان دیگر از طریق تماس مستقیم پوست سالم با پوست مبتلاست.

زگیل‌ها زوائد گوشتی هستند که در اثر ورود ویروسی به نام پاپیلومای انسانی ایجاد می‌‌شوند. راه انتقال ویروس از یک انسان به انسان دیگر از طریق تماس مستقیم پوست سالم با پوست مبتلاست. راه دوم انتقال از طریق وسایل آلوده مانند حوله یا ملحفه است.

حتی از طریق پوشیدن کفش یا دمپایی آلوده نیز منتقل می‌‌شود. اما انتقال خودبخود یا خود تلقیحی هم درمورد این ویروس مطرح است. ممکن است شخص ضایعه را نشناسد و مدام آن را دست‌کاری کند. با آلودگی دست می‌‌تواند ویروس را به جاهای دیگر بدن نیز منتقل کند. دوره کمون بیماری متغیر است و از چند هفته تا یک و نیم سال متغیر و متفاوت است.

ویروس ممکن است بعد از کاشتنه شدن در پوست و تلقیح در آن تا مدتی علایمی از خود بروز ندهد. بسیاری از زگیل‌ها به طور خودبخودی بهبود می‌‌یابند. یعنی سیتم دفاعی بدن می‌‌تواند بر ویروس غلبه کند و ضمن کنترل آن به تدریج زگیل را از بین ببرد. در مواردی ممکن است سیستم دفاعی بدن به خوبی از عهده این کار برنیاید. افرادی که سیتم دفاعی بدنشان ضعیف است مثلا پیوند کلیه انجام داده‌اند ممکن است زگیل‌های متعددی در نقاط مختلف بدنشان دیده شود.

در بیماران پیوند مغز استخوان و پیوند کبد بیماران مبتلا به ایدز و ... نیز زگیل را مشاهده می‌‌کنیم. در بعضی از افراد هم سیستم ایمنی واکنش زیادی به زگیل نشان نمی‌دهد و ویروس به فراوانی در بدن این افراد دیده می‌‌شود. زگیل‌هایی که ما بیشتر مشاهده می‌‌کنیم مربوط به پشت دست و صورت است که از نظر زیبایی مشکلاتی را ایجاد می‌‌کند زگیل‌هایی که داخل مو هستند معمولا ظاهری رشته رشته و نخ مانند ایجاد می‌‌کنند. در کف پا معمولا به شکل میخچه دیده می‌‌شود.


منبع: سلامت نیوز

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار