گوناگون

واکسن HPV، راهی برای مقابله با زگیل تناسلی

واکسن HPV، راهی برای مقابله با زگیل تناسلی

پارسینه: بیش از ۱۲۰ نوع ویروس HPV شناخته شده است که بیش از ۴۰ نوع آن می‌تواند منجر به ایجاد عفونت‌های تناسلی و زگیل در مردان و زنان و نیز سرطان گردنه رحم شود.

واکسن HPV، یکی از راه‌هایی برای کم کردن خطر آلوده شدن به این ویروس خطرناک
به گزارش پارسینه ، ویروس پاپیلوم انسانی یا HPV که مخفف واژه انگلیسی Human Papillomavirus است. این ویروس در زمان آمیزش جنسی و از طریق تماس مستقیم بین پوست افراد انتقال می‌یابد. بیش از ۱۲۰ نوع ویروس HPV شناخته شده است که بیش از ۴۰ نوع آن می‌تواند منجر به ایجاد عفونت‌های تناسلی در مردان و زنان شود. از اواسط سال ۱۹۷۰ بود که ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به عنوان اتیولوژی اصلی سرطان دهانه رحم پیشنهاد گردید. اما اکثر مردان و زنانی که دچار این عفونت هستند از این موضوع بی‌اطلاع می‌باشند، زیرا در بدن آن‌ها علائم و مشکلاتی را ایجاد نمی‌کند. اما در برخی از موارد، انواع خاصی از HPV می‌توانند در قسمت‌های مختلف بدن باعث ایجاد زگیل توده غیرطبیعی و غیر سرطانی بر روی پوست) یا زگیل تناسلی بشوند.

راه‌هایی برای کم کردن خطر آلوده شدن به HPV وجود دارد، از جمله واکسینه شدن با واکسن HPV است. محدود نمودن تعداد کسانی که شخص با آن‌ها رابطه جنسی دارد راه دیگری برای کاهش دادن خطر است، زیرا داشتن رابطه جنسی با تعداد زیادی از افراد خطر آلوده شدن به عفونت HPV را افزایش می‌دهد. نکته مهم آنجاست استفاده ازکاندوم نمی‌تواند در طول آمیزش جنسی به‌طور کامل از شخص در برابر HPV محافظت نماید. چون واکسن تنها می‌تواند از عفونت پیشگیری کند، و قادر نیست عفونت موجود را درمان نماید، واکسیناسیون افراد باید پیش از آغاز فعالیت جنسی آن‌ها صورت گیرد. افرادی که قبلاً از نظر جنسی فعال شده و شاید به HPV آلوده شده باشند، باید با پزشک خود مشورت نمایند. امکان دارد این واکسن از آن‌ها در برابر سویه‌هایی از HPV محافظت کند که به آن‌ها آلوده نیستند.

وبسایت آزمایشگاه دنا نیز در گزارشی عنوان داشت: زنان باید، علاوه بر استفاده از این واکسن، با انجام پاپ اسمیر از خود محافظت نمایند، که پاپ اسمیر رایج‌ترین تست برای کمک به ردیابی سرطان گردن رحم است. با انجام پاپ اسمیر می‌توان سلول‌های پیش سرطانی را پیدا نمود و آن‌ها را پیش از تبدیل شدن به سلول‌های سرطانی از بدن خارج کرد. محققان دریافته‌اند که با ادغام نمودن پاپ اسمیر و تستی که برای ردیابی HPV در زنان طراحی شده‌است می‌توان دقیق‌ترین نتایج را به‌دست‌آورد. لازم است زنان درباره انجام پاپ اسمیر، و احتمالاً انجام تست HPV، با پزشکان خود مشورت نمایند.
در گفتوگوی تبیان با خانم دکتر اعظم السادات موسوی داشت این متخصص زنان و زایمان راهکار‌های زیر را برای اینکه خانمی به ویروس HPV مبتلا نشود و یا اگر شد، از خطر ایجاد سرطان در وی کاسته شود، اقدامات زیر را توصیه کردند:
۱- قبل از ازدواج از سالم بودن شوهر آینده خود با انجام آزمایشات لازم اطمینان حاصل کند. خانم می‌تواند درخواست کند که شوهر آینده خود هم توسط پزشک متخصص معاینه شود و هم اینکه آزمایش HPV جزو آزمایشات قبل از ازدواج انجام شود. مرد نباید از این موضوع ناراحت شود، چون این حق یک خانم است که از سلامت همسر آینده خود اطمینان حاصل کند و از ابتلا به مهم‌ترین عامل سرطان دهانه رحم جلوگیری کند.
۲- اگر دختر خانم مجرد و سالم فکر می‌کند پس از ازدواج ویروس HPV از شوهر آینده به وی منتقل خواهد شد، بهتر است قبل از ازدواج واکسن بزند. همه باید این را بخاطر داشته باشند که اگر فردی دارای یک بیماری آمیزشی مثل زگیل تناسلی باشد، احتمال اینکه وی مبتلا به سایر بیماری‌های آمیزشی مثل هپاتیتو HIV نیز باشد هست.
۳- اگر خانمی چند سال پس از ازدواج مبتلا به زگیل تناسلی شود، بلافاصله باید اقدامات تشخیصی و درمانی مناسب را انجام دهد.
۴- اگر خانمی مشکوک به آلودگی به ویروس HPV می‌باشد، باید حتما آزمایش مربوطه را انجام دهد و با پزشک متخصص مشورت کند.
عوارض واکسن:
دکتر مریم ملکی در وبسایت شخصی خود شایعترین عارضه این واکسن را برای زنان سردرد، تب، تهوع، سرگیچه، درد در ناحیه تزریق، تورم، خارش، غش کردن و آسیب به خود در ربع ساعت اولیه وجود دارد. معمولا ۱۵ دقیقه پس از انجام واکسن فرد را نگه می‌دارند، چون امکان حساسیت به مخمر موجود در واکسن ممکن است سبب آلرژی شدید شود. در خانم‌های باردار تزریق ممنوع است. همچنین کودکان زیر ۹ سال و افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند ممنوعیت دارد. تداوم اثر این واکسن ومدت زمانی که فرد را حفاظت می‌کند هنوز کاملا مشخص نیست. گارداسیل از همه انواع سرطان‌های دهانه رحم پیشگیری نمی‌کند؛ بنابراین مهم است بدانیم که زنان باید چل آپ (پاپ اسمیر) وغربالگری از نظر سرطان رحم را انجام دهند. گارداسیل بعنوان درمان سرطان‌های رحم، مقعد و ... کاربرد ندارد.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار