رعایت نکات اولیه ایمنی ضامن سلامت عزاداران
پارسینه: رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با تاکید بر رعایت نکات ایمنی در هیاتهای عزاداری گفت: رعایت نکات اولیه ایمنی ضامن سلامت عزاداران است.
محمد هادی قانع ابراز داشت: با توجه به فرارسیدن ماه محرم، مراسم عزاداری و سوگواری حضرت اباعبداله الحسین (ع) در سراسر کشور برگزار میشود و برای همین از روزهای قبل، بسیاری از هموطنان اقدام به آمادهسازی اماکن مذهبی برای پذیرایی از عزاداران میکنند. بسیاری از این نقاط مانند مساجد، شبستانها، حسینیهها، مهدیهها و... به دلیل همیشگی و دائمی بودن تا حدی از آمادگی و ایمنی لازم برخوردار هستند.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز ادامه داد:، اما از آنجایی که این نقاط، به تنهایی پاسخگوی جمعیت مشتاق عزادار نیستند، تقریباً در تمامی محلات در سراسر کشور، اماکنی تحت عنوان «تکیه» برپا میشود که مردم شبها در آن تجمع کرده و به مراسم عزاداری خود میپردازند، تکیهها محلهای موقتی هستند که فقط در همین چند روزه برپا شده و پس از آن نیز به سرعت جمعآوری میشوند.
وی افزود: غیردائمی و موقتی بودن این تکیهها باعث میشود که در بسیاری از آنها ایمنی کمی وجود داشته باشد و با توجه به جمعیت زیادی که دراین شبها در این تکایا حاضر میشوند از ریسک بالایی برخوردارند و یک اشتباه کوچک میتواند منجر به یک حادثه بزرگ شود.
قانع تصریح کرد: قطعاً هدف مسؤولان و بانیان این اماکن از ایجاد این تکایا، برپایی مراسم مذهبی و خدمت به هموطنان است، اما باید بدانند که رعایت اصول ایمنی در این نقاط بسیار حائز اهمیت بوده و کوچکترین بیاحتیاطی در این زمینه میتواند جان حاضران را به خطر بیندازد.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با بیان اینکه کلیه مسؤولان و خدمه اماکن مذهبی باید آموزشهای ایمنی لازم را دیده باشند و به همین منظور میتوانند به نزدیکترین ایستگاه آتشنشانی مراجعه کنند، گفت: خاموش کنندهها در این ایام باید در دسترس بوده و همگان طرز استفاده از آن را بدانند، استقرار بناهای تجمعی درهمه موارد باید به گونهای باشد که درهای ورود و خروج آن، دست کم به یک راه اصلی و مستقیم باز شود و مسیرهای خروجی باید ظرفیت کافی برای تخلیه همزمان کلیه حاضران را داشته باشد.
وی افزود: سیمکشیهای برق بویژه در تکایا از پتانسیل بسیار بالایی برای حادثهساز شدن برخوردار است که باید دقت خاصی به آن اعمال شود، حتماً فردی تحت عنوان مسؤول تاسیسات و برق انتخاب شده و هرشب پیش از آغاز مراسم، تمام تجهیزات و بویژه تجهیزات برقی را بازدید کرده و از سلامت آنها اطمینان حاصل کند، رعایت فاصله مناسب بین سیمهای برق، اتصالات و ادوات برقی از مواد قابل اشتعال مانند پارچههای سیاهی، فرش، پرده، پرچم و... ضروری است و استفاده از لامپهای ولتاژ بالا در تکایا خطرناک است. این لامپها حرارت زیادی تولید کرده و در صورت مجاورت با مواد قابل اشتعال میتواند باعث آتشسوزی شود.
قانع در پایان تأکید کرد: سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز، امسال نیز مانند سالهای گذشته، در آستانه این ایام پرفضیلت از تمام اماکن مذهبی شامل، مساجد، شبستانها، حسینیهها، تکایا و هیئات و بویژه تجهیزات ایمنی آنها بازدید به عمل آورده و ضمن ارائه توصیههای ایمنی لازم، درصورت نیاز نسبت به شارژ خاموش کنندههای آنان که غالباً در سالهای گذشته توسط همین سازمان و بصورت رایگان به آنان اهداء شده اقدام میکند. اگر به هر دلیلی مسجد یا تکیهای مورد بازدید کارشناسان این سازمان قرار نگرفته است، مسؤولان آن مکان م توانند با مراجعه به نزدیکترین ایستگاه آتشنشانی تقاضای کارشناس کنند تا بازدید از آن محل بدون هزینه صورت پذیرد.
ارسال نظر