این ۶ عادت بی سر و صدا ویرانتان میکند
عادات بد زندگی میتوانند آرامش، روانی و جسمی ما را مختل کنند. به عنوان مثال، تعویق کارها میتواند باعث شرمساری و حساسیت به خود شود و استفاده بیش از حد از گوشی میتواند منجر به حواسپرتی شود. بدتر از همه، مقایسه خود با دیگران میتواند باعث نپیشرفتی در رسیدن به اهداف شخصی شما شود، به علاوه، شما را از تلاش برای بهبود خود در راه به دست آوردن اهداف شخصیتان باز میدارد.
به گزارش پارسینه، تصور کنید صبح، عصبانی و گیج از خواب بیدار میشوید. با این حال، مصمم هستید که امروز پرکار باشید، زیرا از دیروز خود راضی نبودید. همیشه به نظر میرسد که ۲۴ ساعت برای یک روز بسیار کم است و ممکن است شما نتوانسته باشید پروژهی خود را کامل کنید. اما تمام روز را با رایانه سپری کردید، حتی شریک زندگی خود را تنها گذاشتید و وقتی برای خانواده وقتی نگذاشتهاید. برای جبران مدت زمانی که در روز هدر دادهاید، تا دیروقت کار میکردید. وقتی بالاخره به رختخواب میرفتید، احساس گناه میکنید و با خود میگویید که فردا حتماً به تمام کارهای خود میرسید. این همه عادتهای بد زندگیتان میتواند کمکم شما را از پای در آوردند. در ادامه، ۶ عادت ویرانکننده را بررسی میکنیم.
۱. چک کردن مداوم گوشی
گوشیهای همراه همیشه با ما هستند و آمادهاند تا حواس پرتی برای ما ایجاد کنند تا از انجام کارهای مختلف فرار کنیم. اصرار مداوم برای چک کردن گوشی تمرکز ما را مختل میکند و زمان لازم برای اتمام یک کار را به درازا میکشاند. پس از اینکه تسلیم این حواس پرتیها شدیم و کاری را که باید انجام ندادیم احساس نارضایتی میکنیم. رسانههای اجتماعی این باور را در ما ایجاد کردهاند که گوشیها و شبکههای اجتماعی مغز ما را ربودهاند. اما انسانها رباتهایی نیستند که از هر دستور و پیشنهادی پیروی کنند. ما این قدرت را داریم که همه چیز را کنترل کنیم. راهکاری که برای این عادتهای بد توصیه میکنیم این است که وقتی وسوسه میشوید که گوشی خود را بردارید و چک کنید، چشمان خود را ببندید و نفسی بکشید و به خودتان بگویید فقط ۱۰ دقیقه گوشی خود را چک میکنید و نه بیشتر. این قول را به خود بدهید.
۲. به تعویق انداختن کارها
به تعویق انداختن کارها تا آخرین لحظه استرس را افزایش میدهد و ما را از خود ناراضی میکند. با این حال افراد کارها را به تعویق میاندازند زیرا نمیخواهند با استرس، اضطراب و خستگیهای حین کار رو به رو شوند. بارها و بارها شنیدهایم که افراد خود را اهمال کار مینماند. اما اهمال کاری یک ویژگی ذاتی انسان نیست. در واقع اهمال کاری یک مشکل تنظیم هیجان و جز عادتهای بد زندگی است. همهی ما میتوانیم یاد بگیریم که احساسات خود را بهتر کنترل کنیم.
هنگامی که یک محرک درونی مانند اضطراب، عدم اطمینان یا بیحوصلگی را احساس میکنید، این روش را امتحان کنید. آنچه را که احساس میکنید شناسایی کنید و آن را یادداشت کنید، سپس به جای سرزنش و تحقیر خود، این احساسات را کشف کنید. احساس را خاموش نکنید
؛ زیرا با اجتناب عمدی از افکار خاص، آنها پایدارتر میشوند. میتوانید بیشتر در مورد مهار افکار بخوانید. همچنین میتوانید از تایمباکس برای برنامهریزی کارهای روزانهتان در تقویم استفاده کنید. این تکنیک مدیریت زمان بسیار موثرتر از لیست کردن کارها است. وقتی تقویم نشان میدهد که زمان رسیدگی به یک کار فرا رسیده است، مهم است که آن را دنبال کنید. تایم باکسینگ یکی از بهترین تکنیکهای مدیریت زمان در کسبوکار است که انجام یک کار را به یک جدول زمانی ثابت و واقعی محدود میکند.
۳. مقایسهی خود با دیگران
همهی ما حسادت و مقایسهی خود با دیگران را تجربه کردهایم. احساس حسادت هنگام دیدن موفقیت زندگی دیگران در شبکههای اجتماعی میتواند ترس از بقیه جا ماندن یا در اصطلاح انگلیسی فومو را در ما ایجاد کند. فومو یک محرک داخلی است که میتواند ما را دچار حواس پرتی کند. احساس اینکه شخص دیگری اوقات بهتری را سپری میکند یا زندگی هیجانانگیزتری دارد، میتواند ما را از قدردانی از آنچه داریم و تلاش برای بهبود خودمان باز دارد.
این پدیده همچنین میتواند ما را وادار کند برای چیزهایی که دیگران میخواهند مانند تجملات تلاش کنیم. این نوع انگیزه بیرونی است و به عواملی خارج از ما متکی است و همیشه بهترین انگیزه نیست. انگیزهی بیرونی حتی ممکن است ما را تحت تاثیر قرار دهد تا شغل یا اهدافی را که واقعا نمیخواهیم دنبال کنیم. انگیزهی درونی میل به انجام کاری است که رضایت درونی برای ما دارد. به جای تمرکز بر موفقیت دیگران و تایید آنها روی خودتان تمرکز کنید. انگیزهی درونی را در اعمال خود بیابید. بنابراین از دیگر عادتهای بد زندگی که شما را از رسیدن به اهداف خود باز میدارد، مقایسه خود با دیگران است.
۴. تمرکز بر نکات منفی
انسانها دارای تمایل به تمرکز بر روی نکات منفی هستند و اغلب بیش از حد به تجربیات بد فکر میکنند. این یکی از عادات زندگی ناسالم است که میتواند زندگی را مختل کند. البته ما میتوانیم از تجربیات بد گذشته درس بگیریم، اما تمرکز بیش از حد بر افکار و تجربیات منفی میتواند منجر به سوءتفاهم شود. به عنوان مثال، اگر روزی با بهرهوری پایینی روبرو شدید، احساس شرمساری نسبت به خودتان یک تله ذهنی است. این احساس تنها باعث حواسپرتی میشود و موجب ایجاد یک چرخهی منفی میشود.
تمرین دروننگری برای رسیدن به خودآگاهی ابزاری قدرتمند برای مقابله با افکار منفی است. دروننگری به افکار و احساسات شما دسترسی پیدا میکند و به شما امکان میدهد آنها را پردازش کنید. با خودآگاهی، توانایی خود را برای کنترل احساسات افزایش میدهید. این نه تنها به شما کمک میکند تا با حواسپرتی مبارزه کنید، بلکه استرس و اضطراب را کاهش میدهد و باعث ایجاد حس بهتری در شما میشود.
۵. عدم تعیین حد و مرز
ناتوانی در تعیین حد و مرز بین کار، دوستان و خانواده میتواند منجر به فرسودگی شغلی و کاهش انرژی، خلاقیت و انگیزه شود. عدم تعادل بین کار و زندگی یکی از عادات ناسالم است. همیشه به خودتان، کارتان و روابطتان توجه کنید. در هر زمینهای ارزشها یا ویژگیهای شخصی وجود دارد که میخواهیم آنها را تحقق بخشیم. تمامی حوزههای زندگی باید در برنامهریزی شما جای داشته باشند. در غیر این صورت احساس عدم تعادل و ناهنجاری خواهید کرد، زیرا اگر مطابق با ارزشها بیشتر نروید، مسیر زندگی مختل میشود.
هنگامی که ارزشهای خود را شناسایی کردید، میتوانید با اختصاص زمان به آنها اولویتبندی و برنامهریزی کنید. یک برنامهزمانبندی شما را ملزم به واقعبینی در مورد زمان خود میکند و شما را مجبور به تصمیمگیری و اجرای مرزها میکند. به عنوان مثال، هر جمعه صبح برای خانواده شما رزرو شده است و کار فقط بین ساعت ۷ صبح تا ۶ بعد از ظهر شنبه تا پنج شنبه انجام میشود.
۶. غفلت از خود مراقبتی
عدم مراقبت از سلامت جسمی و روانی منجر به احساس خستگی و ناراحتی میشود که به فرسودگی شغلی معروف است. با این حال، مراقبت از خود در هستهی اصلی سه حوزهی زندگی است زیرا دو مورد دیگر به سلامت و تندرستی شما بستگی دارد. اگر از خود مراقبت نکنید، روابط شما آسیب میبیند و نمیتوانید بهترین خود باشید. ورزش کردن، خوابیدن، خوردن وعدههای غذایی سالم و گذراندن وقت برای یک سرگرمی مانند مطالعه، هنر یا باغبانی همه راههایی برای سرمایهگذاری روی خودمان هستند.
ارسال نظر