گمانهزنی درباره گزینههای وزارت اطلاعات
پارسینه: طبق آخرین رایزنیهای صورت گرفته سه گزینه نهایی برای وزارت اطلاعات تاکنون باقی مانده است و تبادل ...
آرمان: طبق آخرین رایزنیهای صورت گرفته سه گزینه نهایی برای وزارت اطلاعات تاکنون باقی مانده است و تبادل نظر برای تعیین وزیر آینده به شدت جدی شده است. اعتدال نوشت؛ در میان تحلیلگران بسیاری هستند که معتقدند وزارت اطلاعات ایران نهتنها در سطح منطقه استراتژیک خاورمیانه بلکه در سطح جهان نفوذ ویژه و تلاش سخت کوشانهای دارد و اینک که چند سالی است آمریکا به تعبیری در دو طرف با ایران همسایه شده، باور چنین امری البته سادهتر مینماید. مردانی که در دنیا آنان را پرکار توصیف میکنند اما در داخل تعبیر همیشگی به یادگار از اوایل انقلاب همراه دارند؛ سربازان گمنام امام زمان که گمنامی همواره بخشی از هویتشان است. از همین رو در سالهای اخیر انتخاب وزیر اطلاعات ایران نه تنها برای ایرانیان بلکه برای سیاستمداران سایر کشورها نیز بسیار مهم است.
بنابر گزارش منابع آگاه، حجت الاسلام علی یونسی، حجتالاسلام محمداسماعیل شوشتری و حجتالاسلام شفیعی سه گزینه اصلی وزارت اطلاعات برای معرفی از سوی حجتالاسلام حسن روحانی به مجلس شورای اسلامی به شمار میروند. هر چند نامزدهای دیگری همچون حجتالاسلام قمی نیز برای احراز این سمت از سوی برخی صاحبنظران مطرح میشوند، اما به توجه به سابقه درخشان و همچنین نزدیکی فکری به نظر میرسد، شانس علی یونسی از سایر دوستانش بیشتر است.
حجتالاسلام محمد اسماعیل شوشتری
محمد اسماعیل شوشتری که تا سال 1367 ریاست سازمان زندانها را بر عهده داشت با آغاز ریاست جمهوری آیت ا... علی اکبر هاشمی رفسنجانی به عنوان وزیر دادگستری منصوب شد. وی که از افراد خوشنام و صبور کابینه هاشمی در طول هشت سال بود، از سوی رئیس جمهور بعدی یعنی سید محمد خاتمی نیز در سمت خود ابقا شد و توانست در طول دوره های هفتم و هشتم ریاست جمهوری، از مجالس مختلف رای اعتماد کسب کند. وی هرچند هم اکنون نیز یکی از گزینههای اصلی وزارت دادگستری است اما با توجه رابطه نزدیک کاری وی با دستگاههای امنیتی نامش در بین نامزدهای وزارت اطلاعات دولت یازدهم دیده میشود. حجت الاسلام شوشتری که متولد 1328 روستای ینگجه، بخش سرولایت نیشابور است سابقه دو دوره نمایندگی مردم این شهر را در ادوار اول و دوم مجلس شورای اسلامی در کارنامه خود دارد.
حجتالاسلام احمد شفیعی
با این حال یکی دیگر از نامهای مطرح برای تصدی وزارت اطلاعات، معاون خوش سابقه این وزارتخانه یعنی حجت الاسلام شفیعی است که یکی از معاونین یونسی در سالهای وزارتش بود. شفیعی از دیگر نامزدهایی است که احتمال دارد از سوی دکتر روحانی به مجلس شورای اسلامی برای احراز پست وزارت اطلاعات معرفی شود. وی که از چهرههای قدیمی و مقبول در دستگاه اطلاعاتی کشور است در دوران شش سال وزارت یونسی بار اصلی امنیت کشور بخصوص کنترل عوامل خودسر را به دوش کشید. هر چند از وی همچون سایر سربازان گمنان امام زمان(عج) اطلاعات کمی در رسانهها منتشر شده است اما همواره به عنوان یکی از افراد تاثیرگذار در وزارت اطلاعات از وی نامبرده میشود و با توجه به سابقه دوستی دیرینه با علی یونسی بعید به نظر میرسد بین این دو رقابتی بر سر وزارت اطلاعات صورت گیرد.
حجتالاسلام علی یونسی
اما مهمترین گزینه و بنابر گزارشی فرد مطلوب رئیسجمهور منتخب برای وزارت اطلاعات کسی نیست جز علی یونسی که با توجه به سوابق فعال و مدیریت موثرش در زمان قتلهای زنجیرهای، روحانی اطمینان زیادی به وی دارد و به احتمال زیاد تا چند روزآینده نام وی به عنوان وزیر اطلاعات اعلام خواهد شد. از جمله سوابق علی یونسی میتوان شرکت فعال وی در برگزاریسخنرانیهای انقلابی شهید آیتا... قدوسی و شهید حیدری را ذکر کرد.
او فعالیتهای سیاسی علیه رژیم شاه را پس از آشنایی با گروه ابوذر شدت بخشید و پس ازدستگیری اعضای اصلی این گروه توسط ساواک در بازسازی دوباره آن، از بانیان اصلی بود. درباره سوابق مبارزات دومی در زمان مبارزات انقلاب اما نکتهای ذکر نشده است. وی در ادامه فعالیتهای سیاسی به ناچار برای مدتی به خارج از کشور مهاجرت کرد و به اردوگاههای چریکی فلسطین و لبنان رفت تا نزد شهید محمد منتظری با شیوههای نظامی و چریکی آشنا شود. او در بازگشت به ایران تحت تعقیب ساواک قرار گرفت و سرانجام در سال 1357 در نهاوند دستگیر شد. وی پس از پیروزی انقلاب دروس خارج فقه را در محضر مقام معظم رهبری و حضرت آیتا... گیلانی ادامه داد و در سال 1359 از آیات عظام مشکینی و مومن گواهی فراغت از تحصیلات عالی حوزه علمیه را دریافت کرد و در ضمن تحصیلات حوزوی، تحصیلات دانشگاهی را نیز ادامه و در سال 1360 از دانشکده علوم قضایی و تربیتی در رشته کارشناسی علومتربیتی فارغالتحصیل شد و در سال 1376 دوره کارشناسی ارشد را در رشته علوم سیاسی با گرایش امنیت ملی با موفقیت به پایان رساند.
اولین حکم یونسی حاکم شرع هیات هفت نفره واگذاری زمین در قم در سال59 بود که حکم آن را از آیتا... مشکینی گرفته بود. او در سال 60 به دعوت آیتا... دکتر بهشتی رئیس شعبه دادگاه انقلاب تهران شد و سپس رئیس شعبه دوم دادگاه انقلاب ارتش و پس از آن حاکم شرع دادگاههای انقلاب ارتش ازسوی شورای عالی قضایی شد. در این مدت اژهای مسئول گزینش وزارت اطلاعات بود. در سال 67 حجتالاسلام یونسی نماینده جانشین فرمانده کل قوا در حفاظت اطلاعات ارتش بود و در سال 69 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان حاکم شرع ویژه امور قضایی خانوادههای شاهد سراسر کشور انتخاب شد. آخرین سمت یونسی قبل از وزارت ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح کل کشور بود.
ارسال نظر