نجفقلی حبیبی: دانشگاه احمدی نژاد برای کادرسازی سیاسی است
پارسینه: روزهای دولت دهم به پایان رسید و رسانهها خود را برای شروع دولت جدید آماده میکنند محمود احمدینژاد مرد خبرساز دولت، دیگر بار شروع به خبرسازی میکند و این بار تشکیل دانشگاه خصوصیای به نام دانشگاه ایرانیان تبدیل به یک خبر جدید و البته جنجالی میشود.
روزهای دولت دهم به پایان رسید و رسانهها خود را برای شروع دولت جدید آماده میکنند محمود احمدینژاد مرد خبرساز دولت، دیگر بار شروع به خبرسازی میکند و این بار تشکیل دانشگاه خصوصیای به نام دانشگاه ایرانیان تبدیل به یک خبر جدید و البته جنجالی میشود.
اعلام شماره حساب برای کمک مردم به این دانشگاه در هنگام دفاع از کارنامه هشت ساله به این جنجال هم دامن زد.
کارشناسان و سیاستمداران به گمانهزنی درباره دلایل تأسیس دانشگاه خصوصی توسط احمدینژاد پرداختند و گروهی در کنار این مساله، به چگونگی تشکیل این دانشگاه پرداختند.
تأسیس دانشگاه ایرانیان توسط احمدینژاد بهانهای شد، برای مصاحبه با دکتر نجفقلی حبیبی، سالها در رکنهای اصلی وزارت علوم حضور داشته و ریاست دانشگاههای مختلف را برعهده دارد و از اعضای تدوینکننده شوراهای قوانین و بخشنامههای بوده است.
حبیبی در این مصاحبه دلیل تأسیس دانشگاه خصوصی را کادرسازی توسط احمدینژاد برای جریانسازی در عرصه سیاسی میداند. مشروح این مصاحبه در پی میآید:
چندی پیش آقای احمدینژاد از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی توانستند مجوز تأسیس دانشگاهی خصوی به نام دانشگاه ایرانیان را اخذ کنند.
جنابعالی به عنوان کسی که سالها در ساختار عالی آموزش عالی وزارت علوم حضور داشتهاید. روند اخذ و صور مجوز دانشگاه خصوصی را تشریح میکنید.
روند اخذ مجوز برای تأسیس دانشگاه خصوصی به این شکل است که باید چند نفر به عنوان هیأت موسس که دارای سوابق علمی و دانشگاهی هستند،در کنار هم جمع بشوند و درخواستی به شورای عالی انقلاب فرهنگی بدهند و در کنارش، باید اساسنامه آن را بنویسند و هیأتمدیرهای برای این دانشگاه تشکیل بدهند و سپس شورای عالی انقلاب فرهنگی موظف است که پس از بررسی پرونده آنها و با شرط اینکه درخواستکنندگان شرایط لازم را برای تأسیس دانشگاه دارا بودند، افراد هیأت موسس صلاحیت لازم را داشتند و اساسنامه مدنظر آنها نیز تأیید شد، پرونده آنها را به شورای گسترش آموزش عالی ارسال کند. شورای گسترش آموزش عالی هم باید پروندههای را مورد بررسی قرار داده و سپس مجوز تأسیس را صادر کند.
اما در اخبار آمده بود که قبل از صدور مجوز برای دانشگاه ایرانیان توسط آقای احمدینژاد، شورای گسترش آموزش عالی در مصوبهای روند صدور مجوز تأسیس دانشگاههای خصوصی را متوقف کرده بود. آیا این یک تخلف آشکار و استفاده از رانت نیست؟
ببینید تا آنجایی که من میدانم، در زمانی هم که روند صدور مجوز برای تأسیس دانشگاه خصوصی متوقف نشده بود، دانشگاهی حق تأسیس در تهران و حومه آن را ندارد.
یعنی برای دانشگاهی که میخواهد در تهران باشد، مجوزی صادر نمیشود؟
بله، براساس قوانین تأسیس دانشگاه خصوصی در تهران یک امر غیرقانونی است. البته شاید هم قانون تأسیس دانشگاه خصوصی تغییر کرده باشد.
دلیل اینکه حق تأسیس در تهران وجود ندارد، چیست؟
دلایل متعدیی است؛ از تراکم و مسائل مربوط به مدیریت شهری تا مرکز دانشگاههای اصلی و مادر در تهران در این امر دخیل بوده است و البته تمرکززدایی هم مساله مهمی است که موجب شده حق تأسیس دانشگاه در تهران و حومه آن داده نشود و صدور مجوز تأسیس دانشگاه در تهران غیر قانونی است.
پس میتوان این صدور مجوز برای شهر تهران را به مساله روند صدور مجوز تأسیس دانشگاه اضافه کرد.
اینکه روند و مناسبات تأسیس دانشگاهها را چگونه به آقای احمدینژاد دادهاند، باید از آقایان و مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی پرسید اما اینکه مجوزی برای تأسیس دانشگاه خصوصی در تهران صادر شده، خارج از روال قانونی و مقررات بوده است.
عدم صدور مجوز چند سال است که تبدیل به قانون شده است؟
نزدیک به 15 سال است که این مساله تبدیل به قانون شده و حتی یک دانشگاه خصوصی هم در این مدت در تهران تأسیس نشده است.
البته شاید هم آقایان در مدت مسئولیتشان قوانین مربوطه را تغییر دادهاند و شرط لازم برای کسب مجوز به دست آورده باشند.
اما اگر این کار را هم نکرده باشند و قانون هم تغییر نکرده باشد این یک تخلف است و میتوانیم آن را تخلف، رانت یا پاراتیبازی بنامیم.
از طرفی هم باید بدانیم که آقای احمدینژاد رئیسجمهور بوده و همیشه مورد ملاحظه قرار گرفته است.
درباره این ملاحظات میتوانید بیشتر صحبت کنید.
بالاخره در زمانی که ایشان رئیسجمهور بودهاند، تخلفات بسیاری صورت گرفت و از قضا تمامی نهادهای نظارتی و قضایی تخلفات ایشان را اعلام و اثبات کردهاند اما هیچگونه برخوردی با ایشان نشده است. مساله تأسیس دانشگاه هم توسط ایشان فقط یکی از تخلفات آشکار در این سالها بوده است.
آقای دکتر! دلیل عدم برخورد با ایشان را چه چیزی ارزیابی میکنید؟
دلیل عدم برخورد با ایشان را دیگر باید از مسئولان قضایی و نظارتی پرسید.
آیا مجلس یا دولت جدید میتوانند مجوز این دانشگاه را ابطال بکنند؟
این مجوزها و قوانین که وحی منزل نیستند بخواهد ثابت بماند.
دولت جدید میتواند صدور این مجوز و حتی سایر مجوزها را مورد بررسی قرار دهد که اگر براساس قوانین نبوده با آن مجوز برخورد کند.
آیا در قانون تأسیس دانشگاه خصوصی برای هیأت موسس شرطی هم گذاشته شده است؟
بله، قانون شروط خاصی را برای اعضای هیأت موسس تعیین کرده است. مثلاً هیأت موسس در زمینهای که درخواست فعالیت داده است، باید تخصص لازم را داشته باشد، سابقه دانشگاهی داشته باشد و...
اعضای هیأت موسس باید حتماً دارای مدرک دکترای تخصصی باشند؟ این را از این جهت میگویم که گویا آقای اسفندیار رحیم مشایی از اعضای هیأت موسس دانشگاه ایرانیان هستند و البته ایشان در صحت مدرک کارشناسی ارشدشان نیز حرف و حدیثهای بسیاری وجود دارد.
در میان اعضای هیأت موسس باید افرادی باشند که دارای مدرک دانشگاهی معتبر و تخصصی باشند ولی اینطور هم نیست که حتماً تمامی اعضا باید دارای دکترای تخصصی باشند.
آقای دکتر! ارزیابی شما از اینکه آقای احمدینژاد درخواست تأسیس دانشگاه را دیدهاند و میخواهند دانشگاه خصوصی راهاندازی کنند، چیست؟
مسالهای که شما اشاره کردید، مسالهای مهم و درخور توجه است. باید به این مساله پرداخت که با توجه به اینکه در زمان ریاستجمهوری ایشان، با این برخوردی که با دانشگاهها کردند و برای دانشگاه قدر و ارزشی قائل نشدند حالا چرا میخواهند دانشگاه تأسیس کنند؟
دلیل این تأسیس دانشگاه را چه چیزی ارزیابی میکنید؟
یکی از دلایلشان شاید این باشد که میخواهند این را اثبات کنند که یک هویت دانگشاهی دارند و از دانشگاه به ریاست جمهوری رسیدهاند و هماکنون نیز به دانشگاه برمیگردند.
یعنی میخواهند از خودشان یک هویت و چهره جدیدی بسازنند؟
صد درصد. بههرحال ایشان همیشه میگفتند که دولتشان، یک دولت دانشگاهی و نخبه است و آقای احمدینژاد هم همیشه میگویند که یک نخبه هستند و حالا هم میخواهد این نخبه بودن را اثبات کند.
البته من اطمینان زیادی برای اینکه آنها بتوانند دانشگاهشان را راهاندازی کنند، ندارم؛ یعنی دانشگاههای که بتواند براساس ارزشهای علمی استاندارد عمل کند، براساس میزانهای علمی دانشجو بپذیرد و... از دیگر سو، این تأسیس دانشگاه از سوی ایشان شاید به این دلیل باشد که این جریان سیاسی فکری بخواهد برای خودش کادرسازی کند.
پس شما کادر سیاسی برای آینده هم از سوی جریان احمدینژاد در تأسیس این دانشگاه دخیل میدانید؟
بله، دولت خود آقای احمدینژاد چندین بار گفتهاند که ظرفیت صندلیهای دانشگاههای مان بیشتر از ظرفیتهای دانشجویی کشور است و با این همه دانشگاه دولتی، خصوصی، آزاد و پیام نور باز هم صندلی خالی داریم به شکلی که برای پذیرش دانشجوی کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد میگویند بیا بدون آزمون و کنکور دانشجویمان بشو و تکمیل ظرفیت میکنند.
پس با عنایت به این مساله اگر کسی با این شأن و مقام قصد دانشگاه را دارد قصد و غرض سیاسی دارد و یقینا احمدینژاد میخواهد کادر سیاسی تشکیل بدهد.
دلیل دیگری هم برای اثبات مدعایتان دارید؟
ببینید وقتی آدمی در زمان ریاست جمهوریاش هیچ اعتبار علمی، تخصصی و ارزشیای برای متخصصان و اساتید قائل نیست و دانشگاهها در زمان ایشان بدترین دوران را بعد از انقلاب اسلامی داشتهاند، حالا چگونه به فکر میافتد که بیاید دانشگاهی تأسیس کند.
این چیزهاست که برای ما شبهه ایجاد کرده وگرنه ما هیچگونه حرفی نداریم که چرا ایشان آمده است دانشگاه تأسیس کند.
منبع:آسمان
ارسال نظر