هاشمی: بهرهوری ریشه در تعالیم اسلامی دارد
پارسینه: آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدارهای جداگانه با اعضای هیأت مدیره انجمن بهرهوری و مدیران ارشد و اعضای هیأت مدیره مؤسسه مالی و اعتباری عسکریه با اشاره به اهمیت بهره وری در تحولات اقتصادی و افزایش تولید گفت: بهرهوری ریشه در تعالیم اسلامی دارد و عدم توجه فقها به آن در طول تاریخ به خاطر عدم حضور روحانیت در کارهای حکومتی بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری توجه کارشناسان و اعضای مجمع به بهرهوری در تدوین سیاستهای کلی گفت: در سیاستهای کلی «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» که از سوی رهبری به قوای سهگانه هم ابلاغ شد، در بند اول بر اصلاح و بازسازی ساختار تولید ملی، کاهش هزینهها و بهبود کیفیت تولید و بهینهسازی تعامل عوامل تولید به عنوان عوامل بالا بردن قدرت رقابت و افزایش بهره وری تأکید شده است.
ایشان تأکید کرد: در دورنمای ۸ درصدی رشد تولید ناخالص ملی ۵/ ۲ درصد را به بهرهوری اختصاص داده بودیم که طی سالهای اخیر نه تنها محقق نشد، بلکه رشد منفی پیدا کرد. عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه ۱۵ سوره ملک که میفرماید: «هو الذی جعل لکم الارض ذلولا فامشوا فی مناکبها و کلوا من رزقه و الیه النشور»، گفت: خداوند در این آیه دو امر برای استفاده از زمین دارند و در پایان آیه نیز تأکید می کنند که اگر به این اوامر توجه نشود، در قیامت باید پاسخگو باشند.
وی با استناد به حدیثی از امام علی (ع) که می فرمایند:" کسی که آب و زمین دارد و باز هم فقیر است از رحمت خداوند فاصله گرفته"، گفت: اصولا با توجه به حرمت اسراف و تبذیر در اسلام ، عدم بهره گیری از عوامل و سرمایه موجود هدر دادن ظرفیت ها و امکانات است.
وی این کار را مصداق روشن تبذیر دانست و گفت: بدترین نوع تبذیر، ضایع کردن استعدادها و بهره نبردن از آنها است و بخصوص آنها که با هزینه مردم کار یاد گرفته اند و برای خدمت حقوق می گیرند، ولی بهره کافی نمی دهند. هاشمی رفسنجانی در ادامه این دیدار بر لزوم تهیه آماری دقیق از میزان تأثیر بهرهوری در بخشهای خصوصی، شبهدولتی و دولتی تأکید کرد و گفت: توجه و عدم توجه به بهرهوری با افزایش اشتغال و یا رواج بیکاری ارتباطی مستقیم دارد و باید انجمن بهرهوری با نگاه علمی به مدیران میدانی کمک نماید تا سیر حرکت کشور به سوی توسعه هموار شود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با مدیران ارشد و اعضای هیأت مدیره مؤسسه مالی و اعتباری عسکریه نیز به برنامههای دولت سازندگی در سال ۱۳۷۱ اشاره کرد و گفت: با تأسیس وزارت تعاون در آن سال و باز شدن افق تازهای در بخشهای مالی، تصویب شده بود که مؤسساتی با رویکرد مردمگرایانه و بهرهگیری از تجربههای متخصصان بانکی و اقتصادی در حوزه پول و اعتبار به منظور بسط و گسترش فرهنگ تعاون و مشارکتهای مردمی تأسیس شوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بازگشایی بیش از ۳۲۰ شعبه این مؤسسه در سراسر کشور را موفقیتآمیز خواند و با تأکید مسئولان آن بر توجه به مراجعات مردمی گفت: بانکها و مؤسسات مالی باید در خدمت مردم و تولید کشور باشند. وی افزود: یکی از راههای جلب رضایت مردم در بانکها و مؤسسات مالی کاربرد پیشرفتهای الکترونیکی و بکارگیری آنها در خدمترسانی به مردم است.
ارسال نظر