گوناگون

اعتراض نخبگان دانشگاه تهران به وزارت علوم

آرمان: جمعی از دانشجویانی که در سهمیه استعداد درخشان مقطع دکترای دانشگاه تهران مردود اعلام شده‌اند، با نگارش نامه‌ای خطاب به دکتر توفیقی سرپرست وزارت علوم، نسبت به نحوه اعمال قانون و چگونگی به‌کار بردن آئین‌نامه‌های موجود توسط اداره کل آموزش دانشگاه تهران اعتراض کردند. این افراد دارای مدرک کارشناسی ارشد و با رزومه‌های علمی بسیار خوب در رشته‌های مختلف هستند و پس از آنکه موفق به ثبت‌نام شده و سپس در مصاحبه‌های شفاهی و مکتوب گروه‌های مختلف دانشگاه مذکور به عنوان نفرات برگزیده انتخاب شده‌اند و به همین دلیل از سوی دانشکده‌های مختلف به عنوان پذیرفته شده نهایی اسم‌های خود را دریافت کرده بودند در آخرین روز تابستان و درست یک روز پیش از آغاز سال تحصیلی جدید دریافتند که اکثریت آنها از سوی اداره آموزش کل دانشگاه رد شده‌اند.

رد شدن در دکترا به علت طولانی شدن زمان تحصیل

در پیگیری‌های به‌عمل آمده آموزش دانشگاه تهران اعلام کرده است: که علت رد این افراد به‌دلیل طولانی شدن دوران تحصیل آنان در مقطع ارشد و دفاع از پایان‌نامه‌هایشان در ترم‌های 5 و 6 بوده است. استناد دانشگاه به مصوبه‌ای داخلی در مورخه پنج مرداد (درست دو ماه پس از انجام آزمون مصاحبه و اعلام نتایج) است. لذا پذیرفته‌شدگان نیز با استناد به قانون اساسی و نیز سایر اصول حقوقی و قانونی کشور و وزارت علوم که دانشگاه تهران نیز تابعه آنهاست، اعتراض کرده‌اند که دانشگاه نمی‌تواند آنها را به دلیل قانونی تازه که در دوره پس از آنها تصویب شده است رد کند چراکه طبق قوانین کشور هیچ قانون و آئین‌نامه حقوقی نمی‌تواند عطف به‌ماسبق شود و این از اصول و حقوق آمره و حتی جهانی بدون خدشه است.


پیگیری‌های این افراد پس از آنکه نه از سوی دانشگاه و نه از سوی رئیس آن یعنی دکتر فرهاد رهبر، به نتیجه‌ای منجر نشد؛ اینک به سمت وزارت علوم رفته است و آنان با نگارش نامه حقوقی و اعتراضی از سرپرست موقت وزارت درخواست کرده‌اند تا در سریع‌ترین زمان ممکن این اعتراض بررسی شده و زمینه حضور آنان بر سرکلاس‌های درس در ترم جاری فراهم گردد.

نامه معترضین به عملکرد رئیس دانشگاه تهران

دانشجویان در ادامه تصمیم به نگارش نامه‌ای به جعفر توفیقی، سرپرست وزارت علوم گرفتند. در بخشی از این نامه آمده است: «وزارت علوم شیوه‌نامه اجرایی جدیدی را در مورخ 22/2/1392 (به پیوست) به دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی دولتی ابلاغ کرد که این شیوه‌نامه اجرایی دارای ابهاماتی درخصوص رتبه‌بندی(بند 1-5 ماده8) است.

از جمله این موارد ابهام‌آمیز،عدم اشاره این بند به محدودیت فارغ‌التحصیلی در چهار نیمسال بوده و صرفا اشعار می‌دارد که رتبه‌بندی باید پس از چهار نیمسال انجام شود و این بیان مانعی برای رتبه‌بندی فارغ‌التحصیلان 5 و 6 نیمساله ایجاد نخواهد نمود.از موارد دیگر این است که پس از پایان مهلت قانونی ثبت نام و بررسی مدارک داوطلبین واجد شرایط، دانشکده‌ها اقدام به دعوت آنها برای انجام مصاحبه علمی و تخصصی کردند. پیرو آن، جلسات مصاحبه گروه‌های علمی با حضور اساتید محترم در خرداد 1392 در دانشکده‌های مختلف دانشگاه تهران تشکیل شد و از متقاضیان، مصاحبه علمی و تخصصی به عمل آمد و پس از احراز صلاحیت‌ها و شایستگی‌های علمی، دانشجویان مستعد و نخبه علمی مورد شناسایی و پذیرش قرار گرفته و با توجه به ظرفیت تعیین شده برای هر گرایش، اسامی پذیرفته‌شدگان به دانشکده‌ها و سپس در اوایل تیر 1392 به اداره کل آموزش دانشگاه تهران ارسال گردید.

از سویی دیگر، متاسفانه در روند تایید نهایی پذیرفته‌شدگان، شیوه‌نامه اجرایی مورخ 22/2/1392 برای دانشجویان ورودی 1391 به قبل، برخلاف اصول حقوقی و مقررات جاری «عطف به ماسبق» گردید و مشکلاتی را برای داوطلبین پذیرفته شده ایجاد نمود که همین امر، وزارت علوم را بر آن داشت تا با صدور اصلاحیه جدیدی در تاریخ 6/5/1392 (به پیوست) اقدام به برداشتن الزام دانشگاه‌ها در اجرای شیوه‌نامه مورخه 22/2/1392 و آزادی عمل دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجویان استعداد درخشان بر مبنای بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌های گذشته کرد. درنهایت، به‌رغم کوشش وزارت علوم برای تسهیل در روند پذیرش متقاضیان و رفع محدودیت‌ها، هیات‌رئیسه دانشگاه تهران، طبق مصوبه 101849/120مورخ ٥/٥/٩٢ محدویت‌هایی را برای پذیرش نهایی داوطلبین مقطع دکتری اعمال کرد که ازجمله می‌توان به اعمال محدودیت‌هایی برای پذیرش دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی ارشد در ترم‌های پنجم و ششم اشاره کرد. با وجود تاکید گروه‌های علمی و دانشکده‌ها بر صلاحیت علمی داوطلبین پذیرفته شده، که متاسفانه این امر مورد پذیرش ریاست محترم دانشگاه تهران قرار نگرفت و اسامی دانشجویان پذیرفته‌شده درحالی در هفته آخر شهریور اعلام شد که بخش بزرگی از دانشجویان مستعد و حائز رتبه‌های برتر علمی و مهم‌تر از همه مورد تائید گروه‌های علمی و دانشکده‌ها، از این فهرست کنار گذاشته شدند».

ارسال نظر

  • شهروندی از مشهد

    بسیاری از این افراد کسانی هستند که با توجه به رزومه تحصیلی و سوابق درخشان علمیشان می توانند در بهترین دانشگاههای جهان تحصیل کنند اما در داخل ...

  • ناشناس

    من یکی از همین ها هستم
    باور کنید الان نمی دونم چی کار کنم
    تمام برنامه هامو به هم زدن
    اگه نمی خواستن بگیرن اصلا ما رو ثبت نام نمی کردن

  • سعید

    ممنون از اطلاع رسانی تون
    با آینده ی خیلی از بچه ها براحتی بازی کردند!
    3 ماه پیش بهمون گفتند قبولید و ما جای دیگه ای برای مصاحبه نرفتیم و الان میگن قبولتون نمی کنیم!

  • ناشناس

    چطور با سرنوشت دانشجویان مستعد کشور بازی میکنند. جای تأسف است.

  • محمدولی

    معلوم نیست دانشگاه تهران با این کارها بدنبال چیه؟؟
    اخه کسی که 6-8سال توی دانشگاه تهران درس خونده، جزئی از همین دانشگاه حساب میشه.
    حیف که کی جای پرفسور حسابی نشسته...فرهاد رهبر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار