گوناگون

مذاکرات ایران و آژانس آغاز شد

پارسینه: دوازدهمین دور مذاکرات کارشناسی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر روز دوشنبه (6 آبان) در مقر آژانس آغاز شد.

مذاکرات ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از دو سال گذشته به منظور حل و فصل مسایل باقی‌مانده آغاز شده است و دو طرف بر سر این‌که چارچوبی برای همکاری و پاسخ به ابهامات بیابند مذاکره‌ می‌کنند.

ایران و آژانس در یازده دور مذاکره که تاکنون صورت گرفته است، در نهایت به این تفاهم رسیدند که همکاری برای پاسخ به ابهامات را نه در قالب "مدالیته"‌ای جامع مشابه مدالیته همکاری 2007 بلکه در قالب آن‌چه "رویکرد ساختاری" نامیدند صورت گیرد. در عین حال هنوز اختلاف‌نظر‌های جدی میان دو طرف باقی است.

رضا نجفی، نماینده دائم ایران در آژانس و ترو واریورانتا، معاون یوکیا آمانو در امور پادمان‌های ریاست هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و آژانس را بر عهده دارند.

آخرین دور مذاکرات کارشناسی و فنی ایران و آژانس پنجم مهر‌ماه در محل نمایندگی دائم ایران در وین برگزار شد. در مذاکرات مهرماه دو طرف به بررسی مسائل گذشته و برخی موضوعات بین ایران و آژانس پرداختند و دو طرف مذاکرات را "سازنده" خواندند.

نجفی، رییس هیات مذاکره‌کننده ایران روز یک‌شنبه درباره دستور کار مذاکرات فنی و کارشناسی 6 آبان با آژانس به ایسنا گفت که" قرار است در این گفت‌وگوها بر روی مباحث "محتوایی" صحبت کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که احتمال توافق بر سر موضوعاتی مثل درخواست آژانس برای بازدید سایت نظامی پارچین یا بازرسی از کارخانه آب سنگین اراک و راکتور اراک احتمال توافق وجود دارد؟ اظهار کرد: ما در این مذاکرات درباره همه چیز صحبت می کنیم اما این‌که در مذاکرات توافق حاصل شود یا نه، مشخص نیست. برای رسیدن به توافق باید یک سری شرایط تامین شود.

به گزارش ایسنا‌، آژانس در سال‌های گذشته دو بار از سایت پارچین بازدید کرد اما ادعاها درباره فعالیت‌های این سایت هیچ گاه مورد تایید قرار نگرفت.

ایران اعلام کرده است که اجازه بازدید از سایت پارچین با توجه به ماهیت نظامی بودن آن در اختیار نهاد‌های نظامی است و هرگونه اجازه برای بازدید مجدد از این سایت به تهیه برنامه‌ و چارچوبی مشخص و روشن درباره چگونگی همکاری‌ها در این زمینه است.

رییس هیات مذاکره‌کننده ایران با آژانس پیش از این درباره درخواست آژانس برای بازدید از سایت پارچین گفته بود که " ما به آن‌ها گفتیم برای دادن مجوز دسترسی به پارچین مشکلی نداریم، اما لازمه‌اش آن است که طرف مقابل تصویر روشنی از اهدافی که برای دسترسی به پارچین دارند، ارائه کنند."

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار