ادعای یک نماینده: من بالای ۲۰۰رای برای ظریف جمع كردم!
آرمان : یک توافقنامه این روزها به موضوعی میان مجلس و تیم مذاکرهکننده هستهای تبدیل شده است. هر چند سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد این توافقنامه و نتیجه مذاکرات در اختیار علی لاریجانی است اما برخی نمایندگان به آن توجه ندارند و هنوز این متون را از وزارت خارجه و تیم مذاکرهکننده طلب میکنند. جالب اینکه در این مسیر وزیر خارجه را به یاد رای اعتمادی میاندازند که به او دادهاند و در قبال آن درخواستهایی که یک نمونه آن متن توافقات است را طلب میکنند. منصور حقیقتپور عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اما اعتقاد دارد باید ظریف متن توافقنامه را به او میداده نه اینکه خودش آن را از منبع دیگری تهیه کند. حقیقتپور روز گذشته با آرمان به گفتوگوی کوتاهی پرداخت که متن آن در ادامه میآید:
در حال حاضر بسیاری از نمایندگان مجلس، تیم مذاكرهكننده را تحت فشار قرار دادهاند و بر این باور هستند كه در جریان کامل مفاد توافق ژنو نیستند. همین امر موجب گلایههایی بین مجلس و تیم مذاكرهكننده شده است. نظر شما چیست؟
ما به تیم مذاكرهكننده اطمینان كامل داریم چون اگر این اعتماد را نداشتیم كه مجلس اجازه خیلی از كارها را برای این تیم صادر نمیكرد ولی اطمینان معنی دیگر و تخطی معنای مهمتری دارد یعنی عبارتی است كه حتی یكبار بهكار برده شود، تنشهای زیادی را به پا میكند. تیم مذاكرهكننده مثل گواهینامه رانندگی است كه پلیس گواهینامه را صادر میكند ولی اجازه تخلف نمیدهد و اگر ببیند که اتومبیلش با سرعت بالای صد حرکت کرد او را جریمه میكند.
با توجه به اینكه حدود هشت ماه از عمر دولت تدبیر و امید میگذرد، سرعت وزارت امور خارجه و تیم مذاكرهكننده از 100 بالاتر رفته است؟
خیر، الان سرعتی بالا نرفته است یا بهتر بگویم اجازه نمیدهیم كه بالا برود ولی وقتی كه میگویم توافقنامه را به مجلس ارائه دهد، فرار میكند. این نشانه چیست؟
شما علت را در چه میبینید؟
آقایان ظریف و عراقچی موظف هستند به خواست مجلس تمکین كنند و مجلس حقوقی را كه دارد از تمامی وزرا و حتی رئیسجمهور بهخصوص از وزارت خارجه مطالبه كند.
انتظار نمایندگان مجلس از وزیر خارجه چیست؟
سند توافقنامه را در اختیار نمایندگان قرار دهند كه به نظر من، درخواست سختی نیست. در حال حاضر من این سند را از سایت معتبری دریافت كردم ولی انتظار داشتم آقایان ظریف و عراقچی آن را به من بدهند نه اینكه بخواهم از سایت دانلود کنم.
فكر میكنید علت اینكه به گفته شما، توافقنامه را علنی نمیكنند، چیست؟
دلیلش عدم اطمینانی است كه به مجلس دارند و در این موضوع هم خود وزارت امور خارجه مقصر است.
فكر نمیكنید این عدم اطمینان از جلسهای كه آقای ظریف با كمیسیون امنیت ملی داشت و جلسه از حالت محرمانه خارج شد، آغاز شد؟
شخص آقای ظریف مقصر بود كه آن وضعیت را بهوجود آورد، به داد و بیداد و رسانهای كردن پناه برد كه این هم یك نوع بازی دیپلماسی بود. داخل جلسه موضوعی گفته نشد و این موضوع را میدانم چون من به عنوان نایب رئیس كمیسیون امنیت ملی مجلس در آن جلسه حضور داشتم. آقای ظریف دو موضوع را عنوان كردند كه یكی جلسه طولانی مدت با جان كری بود و دیگری تلفنی كه صورت گرفت كه این دو موضوع را همه جامعه در جریان بودند و موضوع محرمانهای نبود. من شخصا برای آقای ظریف بیش از 200 رای اعتماد جمع كردم و در این شرایط نباید این سوال را داشته باشم که چرا نباید سند را در اختیار من قرار بدهد؟ استدلال من این است كه وزیر خارجه یكی از مهمترین اعضای دولت و حتی مملكت است، مسئولیت خطیری را بر عهده دارد و بر همین مبنا باید بیش از 200 رای داشته باشد كه بتواند با كشورهای دیگر سر میز مذاکره و گفتوگو بنشیند.
آقای ظریف از این موضوع اطلاع دارد؟
صددرصد اطلاع دارند ولی ایشان حاضر نیستند توافقنامه را در اختیار ما بگذارد. پس نتیجه میگیریم که دولت به ما اطمینان ندارد و بر همین مبنا، ما هم نمیتوانیم به دولت اطمینان داشته باشیم. چطور میشود مسئولیتی كه با رای نمایندگان مجلس بدست آمده است، بعد به ما اطمینان نداشته باشد. این موضوع با عقل جور درنمیآید.
كمیسیون امنیت ملی جلسهای با آقای ظریف درباره توافقنامه نداشته است كه او نخواهد در آن شركت كند؟
مگر میتواند كه در جلسه حضور پیدا نكند! جلسهای روز سهشنبه بود كه آقای ظریف نامهای كتبی نوشت و عذرخواهی كرد كه با ورود اردوغان به ایران نمیتواند در جلسه شركت كند. كافی است او در 2جلسه شركت نكند، بعد نمایندگان وارد عمل میشوند!
در نهایت باید این نکته را یادآوری کنم که ظاهرا این توافقنامه که از آن یاد میکنید اکنون در دست آقای لاریجانی است. چرا از وی طلب نمیکنید؟
ما این سوال را خواهیم پرسید و حتما هم صحبت میكنیم ولی این موضوع چیزی نیست كه وزارت خارجه و ظریف از آن سوءاستفاده میكنند و میخواهند به مردم ثابت كنند كه مجلس با دولت تعامل نمیكند.
ارسال نظر