امکان حل کامل موضوع اتمی ایران در ۶ ماه آینده
وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه در محل شورای روابط خارجی آلمان ابراز امیدواری کرد که در شش ماه آینده با انجام مذاکرات جدی و محتوایی و با عمل به تعهدات از سوی طرفین و افزایش همکاری ها با آژانس بین المللی انرژی اتمی، موضوع هسته ای کشورمان به طور کامل حل و فصل شود.
به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف در جریان سفرش به آلمان در جمع دیپلمات ها، سیاستمداران و کارشناسان سیاسی این کشور حضور یافت و مواضع جمهوری اسلامی درمورد مسائل مهم داخلی و بین المللی را تشریح کرد و گفت حل و فصل کامل موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران خواسته اصلی دولت یازدهم و رییس جمهور معتدل آن بوده است و ˈحق فناوری هسته ایˈ خط قرمز تهران است.
ظریف در این دیدار به پرسش هایی در خصوص برنامه هسته ای، مذاکرات آتی با گروه 1+5، بحران سوریه و روابط با کشورهای همسایه پاسخ گفت.
وزیر امور خارجه ایران در ابتدای سخنانش با اشاره به شرایط حاکم بر جهان امروز، گفت: کشورها برای حل چالش های مهم دنیای امروز، تنها نیازمند گفت وگو، مذاکره و همکاری هستند و تفکر اینکه یک نفر باید برنده باشد و برخی هنوز هم توهم آن را دارند دیگر کارساز نیست و باید کنار گذاشته شود.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت تلاش همه جانبه برای تامین و تضمین امنیت جهانی، از حادثه 11 سپتامبر به عنوان اتفاق وحشتناکی یاد کرد که ضرورت تامین و تضمین امنیت به عنوان یک مقوله جهانی را ثابت کرده است.
ظریف گفت: در این رابطه نمی توان بین کشورها تفکیک قائل شد.
وی در ادامه به بحران های اخیر در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: تهدیدهای که امروز در منطقه خاورمیانه با آن مواجه هستیم، نتیجه ظهور و تقویت افراط گرایی است که برای همه کشورهای منطقه و فراتر از منطقه خطر بزرگی محسوب می شود.
وزیر امور خارجه ایران در همین رابطه به بحران و جنگ داخلی سوریه اشاره کرد و گفت: سوریه به مکانی برای رشد و تقویت افراط گرایی و خشونت تبدیل شده است و همه باید مبارزه با این پدیده شوم را در دستور کار خود قرار دهیم چرا که این موضوع به نفع همه خواهد بود.
ظریف در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب دکتر حسن روحانی به عنوان رییس جمهوری از سوی مردم، گفت: سیاست خارجی که دولت ایران پیگیری می کند این است که نقش سازنده ای در منطقه و جهان در ایجاد همگرایی منطقه ای داشته باشد.
وی گفت: اینکه ما به دنبال یک محیط امن در منطقه باشیم همیشه جزو اصول سیاست خارجی نظام اسلامی بوده است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشور با بیان اینکه ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای بازیگر مهمی در معادلات منطقه و جهان است، گفت: خلیج فارس شاهرگ ما و همسایگان ما است و همه به خلیج فارس امن و با ثبات نیاز داریم و به همین خاطر امنیت کشورهای همسایه از جمله عربستان سعودی، امارات، عمان، عراق، کویت و بحرین را امنیت خود می دانیم.
ظریف، امنیت مشترک ایران و همسایگانش را اساس و پایه رابطه این کشور دانست و گفت: اولین سفر خارجی من به عراق انجام شد و دولت روحانی تاکنون نشان داده که خواهان برقراری روابط دوستانه با همه کشورها بویژه همسایگانش است.
وی گفت: در این راه نیز همیشه آماده بوده و هستم که مذاکره با همتای سعودی را برای توسعه روابط انجام دهم زیرا اعتقاد دارم چالش های مشترک به نوعی منافع مشترک محسوب می شود.
وزیر خارجه ایران در ادامه با بیان اینکه اختلافات منطقه ای بویژه در مورد موضوع سوریه میان برخی از کشورها در منطقه وجود دارد، گفت: مذاکره برای رفع اختلافات را آغاز کرده ایم و در مورد ترکیه و قطر اتفاقا پیشرفت هایی هم حاصل شده است.
ظریف با اشاره به اینکه اختلاف نظر ما با عربستان درمورد سوریه بیشتر از قطر و ترکیه در همین زمینه نیست، بر ضرورت انجام گفت و گو برای رفع اختلاف ها و نزدیک تر شدن مواضع با هدف حل بحران این کشور تاکید کرد.
وی همچنین نسبت به وجود ˈتوهم پیروزی نظامیˈ در ذهن مخالفان دولت سوریه و حامیان خارجی آنها هشدار داد و گفت: گروه های مخالف سوری پیروز نمی شوند.
ظریف همچنین در بخش دیگری از سخنانش باردیگر مواضع جمهوری اسلامی درخصوص برنامه هسته ای را تشریح و برحق قانونی مردم ایران در زمینه فناوری هسته ای که به صورت بومی هم بدست آمده و بی نیاز به خارجی ها است، تاکید کرد.
وی آمادگی ایران برای ادامه مذاکرات هسته ای با غرب و دستیابی به توافق نهایی را در این زمینه براساس عمل به تعهدات برمبنای مفاد توافق ژنو مورد تاکید قرار داد.
ظریف در ادامه به پرسش های شرکت کنندگان در این نشست پاسخ داد که رییس شورای روابط خارجی آلمان و سفیر اسبق این کشور پرسید به نظر می رسد ایران برای دستیابی به توافق نهایی در عرض 6 ماه تحت فشار قرار دارید؟ که وزیر امور خارجه ایران پاسخ داد: همانطوری که کنگره آمریکا طرحی را برای افزایش تحریم ها درصورت ناکامی مذاکرات آینده پیش بینی کرده است، مجلس ایران نیز آمادگی خود را اعلام کرده تا درصورت عمل نکردن غربی ها به تعهدات، با تصویب طرحی قانونی دولت را به انجام غنی سازی 60 درصدی ملزم کند.
وی با اشاره به اینکه برخلاف آمریکا، در ایران دیگر رییس جمهور قدرت وتوی مصوبه مجلس را ندارد، گفت: پس نتیجه می گیریم که هر دو طرف از نظر محدویت زمانی برای دستیابی به توافق زیر فشار هستند.
ظریف ادامه داد: کسانی که در ایران با توافق نهایی با غرب در موضوع هسته ای، مخالفت می کنند، اقلیتی باهوش و در عین حال پر سر وصدا هستند و در کشورهای دیگر نیز می بینیم که صدای اقلیت همیشه بلندتر است.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه پاسخ خود، افزود: فکر می کنم در مورد آمریکا وضع اینگونه نباشد و بیشتر آمریکایی ها موافق راه حل مسالمت آمیز برای حل و فصل موضوع هسته ای باشند، کریستوفر مورفی سناتور آمریکایی نیز دیروز در نشست امنیتی مونیخ تاکید کرد که از بابت رای کنگره برای افزایش تحریم ها هیچ نگرانی ندارد.
ظریف ادامه داد: هرچند که با احتمال تمدید شش ماهه مهلت تعیین شده در توافق ژنو برای مذاکرات فنی و کارشناسی،به هر حال ما تا 20 ژانویه 2015 ( یکسال) برای توافق فرصت داریم اما من اعتقاد دارم که می توانیم حتی زودتر ازشش ماه و قبل از 20 جولای به توافق نهایی برسیم.
وزیر خارجه افزود: به همین منظور، من و خانم اشتون حداقل یک بار در ماه ملاقات خواهیم داشت و ملاقات هایی نیز به صورت متناوب در سطوح پایین تر و کارشناسی انجام می شود.
ظریف در پاسخ به این پرسش که ایران با توجه به برخورداری از منابع سرشار انرژی های فسیلی دیگر چه نیازی به انرژی هسته ای دارد؟ گفت: برنامه هسته ای به افتخار و عزت ملی ایرانیان تبدیل شده است و محروم کردن ایران از دستیابی به فناوری هسته ای، ما را ناگزیر کرد که خودمان تاسیسات هسته ای بسازیم و نیاز کشور به انرژی هسته ای که بخشی از آن مربوط به امور پزشکی است، را برآورده کنیم.
ظریف در این رابطه به نکته ای اشاره کرد و گفت: در سال 1974، شرکتی در آمریکا به نام ˈاستنفورد ریسرچ ˈ گزارشی به شاه سابق ایران ارائه کرد که در آن تاکید شده بود 20 درصد انرژی مورد نیاز ایران باید توسط نیروگاه های هسته ای تامین شود و به همین خاطر صنایع هسته ای آمریکا تصویر شاه سابق ایران را به پوستر تبلیغاتی خود تبدیل کرده بودند.
در ادامه این نشست از وزیر خارجه ایران در خصوص نیروگاه هسته ای اراک و مسائل مطرح درمورد آن سوال شد که ظریف در پاسخ ابتدا نسبت به جنجالی کردن موضوع هشدار داد و گفت: تاسیسات اراک یک راکتور آب سنگین است و نه تاسیساتی که در آن پلوتونیوم تولید شود.
ظریف تاکید کرد: ما حاضریم با یک دید باز به این مسئله نگاه کنیم اما تاریخ هسته ای ایران قابل بازگشت نیست.
وی افزود: ایران می تواند تضمین دهد که آینده به مراتب بهتر از گذشته خواهد بود و تاکید می کنم که ما علاقه مند به تولید سلاح های هسته ای نیستیم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به ادعای مطرح شده در قالب یک سوال که ایران را به دخالت در امور داخلی کشورهای عربی متهم کرد و با به کار بردن واژه مجعول خلیج ˈع ر ب یˈ ادعای امارات درمورد جزایر سه گانه ایران را مورد اشاره قرار داد، گفت: ما در مورد اراضی خود هیچ صحبتی با کسی نداریم.
ظریف در تکمیل پاسخ خود به اظهارات ˈحسنین هیکلˈ، نویسنده و تحلیلگر سرشناس عرب اشاره کرد و گفت: این تحلیلگر سیاسی منطقه تاکید کرده که این جزایر به ایران اختصاص دارد و این دعوا بی ربط است.
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی درخصوص بحران سوریه و نقش ایران در حل این بحران گفت: ایران مانند عربستان بازیگر مهمی در منطقه است با این تفاوت که از تروریست ها حمایت نمی کند.
ظریف افزود: با این وجود ما خواهان خروج همه نیروهای خارجی از سوریه هستیم و از برقراری آتش بس در این کشور حمایت می کنیم.
وی تاکید کرد: این توهم در ذهن مخالفان دولت سوریه و حامیان آنها وجود داشت که می توان اسد را برکنار کرد اما از این توهم سه سال گذشته است، اگر حامیان مخالفان اسد، آنها را متقاعد به پایان دادن درگیری ها کنند، ما نیز از دولت سوریه می خواهیم همین کار را انجام دهد.
وزیر خارجه ایران اظهار داشت: این که گفته می شود در سوریه جنگ فرقه ای به راه افتاده درست نیست. چرا که تعداد سنی هایی که بدست مخالفان کشته می شوند، بیشتر از شیعیان و علوی ها است.
ظریف خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی آماده است از یک سند قانونی که بر عدم مداخله و تهاجم در امور دیگر کشورها و حل و فصل مسالمت آمیز مناقشات بین المللی تاکید دارد و از سوی همه امضا شده است، حمایت کند و مبنای حمایت ما از چنین طرحی نیز تاریخچه 250 ساله ایران است که هرگز به کسی حمله نکرده اما همیشه مورد تهاجم قرار گرفته است.
وی افزود: منطقه خاورمیانه دیگر قابلیت رقابت بیشتر از این را ندارد و ما نمی خواهیم به حوادث ناگوار گذشته همچون حادثه تروریستی سفارت ایران در بیروت و به شهادت رساندن دیپلمات ایرانی در یمن نگاه کنیم.
از وزیرامور خارجه ایران در خصوص حزب الله لبنان و حمایت ایران از آن به عنوان یک گروه تروریستی سوال شد که ظریف در پاسخ گفت: حزب الله به هیچ عنوان یک گروه افراط گرا، خشونت طلب و تروریستی نیست بلکه بخشی از دولت رسمی لبنان است.
ظریف تاکید کرد: اگر حزب الله نبود اسرائیل هنوز سرزمین های لبنان را در اشغال خود داشت زیرا تنها نیرویی که علیه اسرائیل ایستادگی کرد، حزب الله بود.
وزیر امور خارجه ایران در پایان تاکید کرد: اینکه امروز لبنان 9 ماه است دولت ندارد بخاطر حزب الله نیست بلکه علت اصلی آن دخالت های خارجی در این کشور است، پس باید درمورد حزب الله جدی صحبت کنیم و نباید آنها را در ردیف القاعده قرار دهیم در حالی که ما امروز با گروهک های تندرویی در منطقه خاورمیانه مواجه هستیم که از اقصی نقاط دنیا برای خرابکاری، عملیات تروریستی و ایجاد رعب و وحشت وارد کشورهایی همچون عراق، سوریه و لبنان می شوند.
به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف در جریان سفرش به آلمان در جمع دیپلمات ها، سیاستمداران و کارشناسان سیاسی این کشور حضور یافت و مواضع جمهوری اسلامی درمورد مسائل مهم داخلی و بین المللی را تشریح کرد و گفت حل و فصل کامل موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران خواسته اصلی دولت یازدهم و رییس جمهور معتدل آن بوده است و ˈحق فناوری هسته ایˈ خط قرمز تهران است.
ظریف در این دیدار به پرسش هایی در خصوص برنامه هسته ای، مذاکرات آتی با گروه 1+5، بحران سوریه و روابط با کشورهای همسایه پاسخ گفت.
وزیر امور خارجه ایران در ابتدای سخنانش با اشاره به شرایط حاکم بر جهان امروز، گفت: کشورها برای حل چالش های مهم دنیای امروز، تنها نیازمند گفت وگو، مذاکره و همکاری هستند و تفکر اینکه یک نفر باید برنده باشد و برخی هنوز هم توهم آن را دارند دیگر کارساز نیست و باید کنار گذاشته شود.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت تلاش همه جانبه برای تامین و تضمین امنیت جهانی، از حادثه 11 سپتامبر به عنوان اتفاق وحشتناکی یاد کرد که ضرورت تامین و تضمین امنیت به عنوان یک مقوله جهانی را ثابت کرده است.
ظریف گفت: در این رابطه نمی توان بین کشورها تفکیک قائل شد.
وی در ادامه به بحران های اخیر در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: تهدیدهای که امروز در منطقه خاورمیانه با آن مواجه هستیم، نتیجه ظهور و تقویت افراط گرایی است که برای همه کشورهای منطقه و فراتر از منطقه خطر بزرگی محسوب می شود.
وزیر امور خارجه ایران در همین رابطه به بحران و جنگ داخلی سوریه اشاره کرد و گفت: سوریه به مکانی برای رشد و تقویت افراط گرایی و خشونت تبدیل شده است و همه باید مبارزه با این پدیده شوم را در دستور کار خود قرار دهیم چرا که این موضوع به نفع همه خواهد بود.
ظریف در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب دکتر حسن روحانی به عنوان رییس جمهوری از سوی مردم، گفت: سیاست خارجی که دولت ایران پیگیری می کند این است که نقش سازنده ای در منطقه و جهان در ایجاد همگرایی منطقه ای داشته باشد.
وی گفت: اینکه ما به دنبال یک محیط امن در منطقه باشیم همیشه جزو اصول سیاست خارجی نظام اسلامی بوده است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشور با بیان اینکه ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای بازیگر مهمی در معادلات منطقه و جهان است، گفت: خلیج فارس شاهرگ ما و همسایگان ما است و همه به خلیج فارس امن و با ثبات نیاز داریم و به همین خاطر امنیت کشورهای همسایه از جمله عربستان سعودی، امارات، عمان، عراق، کویت و بحرین را امنیت خود می دانیم.
ظریف، امنیت مشترک ایران و همسایگانش را اساس و پایه رابطه این کشور دانست و گفت: اولین سفر خارجی من به عراق انجام شد و دولت روحانی تاکنون نشان داده که خواهان برقراری روابط دوستانه با همه کشورها بویژه همسایگانش است.
وی گفت: در این راه نیز همیشه آماده بوده و هستم که مذاکره با همتای سعودی را برای توسعه روابط انجام دهم زیرا اعتقاد دارم چالش های مشترک به نوعی منافع مشترک محسوب می شود.
وزیر خارجه ایران در ادامه با بیان اینکه اختلافات منطقه ای بویژه در مورد موضوع سوریه میان برخی از کشورها در منطقه وجود دارد، گفت: مذاکره برای رفع اختلافات را آغاز کرده ایم و در مورد ترکیه و قطر اتفاقا پیشرفت هایی هم حاصل شده است.
ظریف با اشاره به اینکه اختلاف نظر ما با عربستان درمورد سوریه بیشتر از قطر و ترکیه در همین زمینه نیست، بر ضرورت انجام گفت و گو برای رفع اختلاف ها و نزدیک تر شدن مواضع با هدف حل بحران این کشور تاکید کرد.
وی همچنین نسبت به وجود ˈتوهم پیروزی نظامیˈ در ذهن مخالفان دولت سوریه و حامیان خارجی آنها هشدار داد و گفت: گروه های مخالف سوری پیروز نمی شوند.
ظریف همچنین در بخش دیگری از سخنانش باردیگر مواضع جمهوری اسلامی درخصوص برنامه هسته ای را تشریح و برحق قانونی مردم ایران در زمینه فناوری هسته ای که به صورت بومی هم بدست آمده و بی نیاز به خارجی ها است، تاکید کرد.
وی آمادگی ایران برای ادامه مذاکرات هسته ای با غرب و دستیابی به توافق نهایی را در این زمینه براساس عمل به تعهدات برمبنای مفاد توافق ژنو مورد تاکید قرار داد.
ظریف در ادامه به پرسش های شرکت کنندگان در این نشست پاسخ داد که رییس شورای روابط خارجی آلمان و سفیر اسبق این کشور پرسید به نظر می رسد ایران برای دستیابی به توافق نهایی در عرض 6 ماه تحت فشار قرار دارید؟ که وزیر امور خارجه ایران پاسخ داد: همانطوری که کنگره آمریکا طرحی را برای افزایش تحریم ها درصورت ناکامی مذاکرات آینده پیش بینی کرده است، مجلس ایران نیز آمادگی خود را اعلام کرده تا درصورت عمل نکردن غربی ها به تعهدات، با تصویب طرحی قانونی دولت را به انجام غنی سازی 60 درصدی ملزم کند.
وی با اشاره به اینکه برخلاف آمریکا، در ایران دیگر رییس جمهور قدرت وتوی مصوبه مجلس را ندارد، گفت: پس نتیجه می گیریم که هر دو طرف از نظر محدویت زمانی برای دستیابی به توافق زیر فشار هستند.
ظریف ادامه داد: کسانی که در ایران با توافق نهایی با غرب در موضوع هسته ای، مخالفت می کنند، اقلیتی باهوش و در عین حال پر سر وصدا هستند و در کشورهای دیگر نیز می بینیم که صدای اقلیت همیشه بلندتر است.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه پاسخ خود، افزود: فکر می کنم در مورد آمریکا وضع اینگونه نباشد و بیشتر آمریکایی ها موافق راه حل مسالمت آمیز برای حل و فصل موضوع هسته ای باشند، کریستوفر مورفی سناتور آمریکایی نیز دیروز در نشست امنیتی مونیخ تاکید کرد که از بابت رای کنگره برای افزایش تحریم ها هیچ نگرانی ندارد.
ظریف ادامه داد: هرچند که با احتمال تمدید شش ماهه مهلت تعیین شده در توافق ژنو برای مذاکرات فنی و کارشناسی،به هر حال ما تا 20 ژانویه 2015 ( یکسال) برای توافق فرصت داریم اما من اعتقاد دارم که می توانیم حتی زودتر ازشش ماه و قبل از 20 جولای به توافق نهایی برسیم.
وزیر خارجه افزود: به همین منظور، من و خانم اشتون حداقل یک بار در ماه ملاقات خواهیم داشت و ملاقات هایی نیز به صورت متناوب در سطوح پایین تر و کارشناسی انجام می شود.
ظریف در پاسخ به این پرسش که ایران با توجه به برخورداری از منابع سرشار انرژی های فسیلی دیگر چه نیازی به انرژی هسته ای دارد؟ گفت: برنامه هسته ای به افتخار و عزت ملی ایرانیان تبدیل شده است و محروم کردن ایران از دستیابی به فناوری هسته ای، ما را ناگزیر کرد که خودمان تاسیسات هسته ای بسازیم و نیاز کشور به انرژی هسته ای که بخشی از آن مربوط به امور پزشکی است، را برآورده کنیم.
ظریف در این رابطه به نکته ای اشاره کرد و گفت: در سال 1974، شرکتی در آمریکا به نام ˈاستنفورد ریسرچ ˈ گزارشی به شاه سابق ایران ارائه کرد که در آن تاکید شده بود 20 درصد انرژی مورد نیاز ایران باید توسط نیروگاه های هسته ای تامین شود و به همین خاطر صنایع هسته ای آمریکا تصویر شاه سابق ایران را به پوستر تبلیغاتی خود تبدیل کرده بودند.
در ادامه این نشست از وزیر خارجه ایران در خصوص نیروگاه هسته ای اراک و مسائل مطرح درمورد آن سوال شد که ظریف در پاسخ ابتدا نسبت به جنجالی کردن موضوع هشدار داد و گفت: تاسیسات اراک یک راکتور آب سنگین است و نه تاسیساتی که در آن پلوتونیوم تولید شود.
ظریف تاکید کرد: ما حاضریم با یک دید باز به این مسئله نگاه کنیم اما تاریخ هسته ای ایران قابل بازگشت نیست.
وی افزود: ایران می تواند تضمین دهد که آینده به مراتب بهتر از گذشته خواهد بود و تاکید می کنم که ما علاقه مند به تولید سلاح های هسته ای نیستیم.
وزیر امور خارجه در پاسخ به ادعای مطرح شده در قالب یک سوال که ایران را به دخالت در امور داخلی کشورهای عربی متهم کرد و با به کار بردن واژه مجعول خلیج ˈع ر ب یˈ ادعای امارات درمورد جزایر سه گانه ایران را مورد اشاره قرار داد، گفت: ما در مورد اراضی خود هیچ صحبتی با کسی نداریم.
ظریف در تکمیل پاسخ خود به اظهارات ˈحسنین هیکلˈ، نویسنده و تحلیلگر سرشناس عرب اشاره کرد و گفت: این تحلیلگر سیاسی منطقه تاکید کرده که این جزایر به ایران اختصاص دارد و این دعوا بی ربط است.
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی درخصوص بحران سوریه و نقش ایران در حل این بحران گفت: ایران مانند عربستان بازیگر مهمی در منطقه است با این تفاوت که از تروریست ها حمایت نمی کند.
ظریف افزود: با این وجود ما خواهان خروج همه نیروهای خارجی از سوریه هستیم و از برقراری آتش بس در این کشور حمایت می کنیم.
وی تاکید کرد: این توهم در ذهن مخالفان دولت سوریه و حامیان آنها وجود داشت که می توان اسد را برکنار کرد اما از این توهم سه سال گذشته است، اگر حامیان مخالفان اسد، آنها را متقاعد به پایان دادن درگیری ها کنند، ما نیز از دولت سوریه می خواهیم همین کار را انجام دهد.
وزیر خارجه ایران اظهار داشت: این که گفته می شود در سوریه جنگ فرقه ای به راه افتاده درست نیست. چرا که تعداد سنی هایی که بدست مخالفان کشته می شوند، بیشتر از شیعیان و علوی ها است.
ظریف خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی آماده است از یک سند قانونی که بر عدم مداخله و تهاجم در امور دیگر کشورها و حل و فصل مسالمت آمیز مناقشات بین المللی تاکید دارد و از سوی همه امضا شده است، حمایت کند و مبنای حمایت ما از چنین طرحی نیز تاریخچه 250 ساله ایران است که هرگز به کسی حمله نکرده اما همیشه مورد تهاجم قرار گرفته است.
وی افزود: منطقه خاورمیانه دیگر قابلیت رقابت بیشتر از این را ندارد و ما نمی خواهیم به حوادث ناگوار گذشته همچون حادثه تروریستی سفارت ایران در بیروت و به شهادت رساندن دیپلمات ایرانی در یمن نگاه کنیم.
از وزیرامور خارجه ایران در خصوص حزب الله لبنان و حمایت ایران از آن به عنوان یک گروه تروریستی سوال شد که ظریف در پاسخ گفت: حزب الله به هیچ عنوان یک گروه افراط گرا، خشونت طلب و تروریستی نیست بلکه بخشی از دولت رسمی لبنان است.
ظریف تاکید کرد: اگر حزب الله نبود اسرائیل هنوز سرزمین های لبنان را در اشغال خود داشت زیرا تنها نیرویی که علیه اسرائیل ایستادگی کرد، حزب الله بود.
وزیر امور خارجه ایران در پایان تاکید کرد: اینکه امروز لبنان 9 ماه است دولت ندارد بخاطر حزب الله نیست بلکه علت اصلی آن دخالت های خارجی در این کشور است، پس باید درمورد حزب الله جدی صحبت کنیم و نباید آنها را در ردیف القاعده قرار دهیم در حالی که ما امروز با گروهک های تندرویی در منطقه خاورمیانه مواجه هستیم که از اقصی نقاط دنیا برای خرابکاری، عملیات تروریستی و ایجاد رعب و وحشت وارد کشورهایی همچون عراق، سوریه و لبنان می شوند.
ارسال نظر