گوناگون

دولت چقدر در مهار تورم موفق عمل کرده است؟


شهرخبر: واژه «تورم» معانی مختلفی دارد اما به معنای ساده ی واژه تورم یعنی "افزایش سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات در یک دوره زمانی مشخص."

در ایران دلیل اصلی افزایش حجم نقدینگی وجود ذخایر نفت و وابستگی دولت به پول نفت است، دولت برای تامین منابع مالی خود هر ساله نفت استخراج کرده و می فروشد و ارز حاصل از آن وارد چرخه اقتصاد داخلی می شود، بنابراین مادامی که دولت بزرگ و هزینه‌های آن زیاد است و پول نفت مستقیما وارد اقتصاد شود حجم نقدینگی هر روز بالاتر رفته و به تبع آن تورم همچنان وجود خواهد داشت.

این در حالی است که عدد نرخ تورم طی 8 سال گذشته همواره مورد توجه منتقدین محمود احمدی نژاد بوده است و افکار عمومی همواره با نگرانی سیر صعودی نرخ تورم را دنبال کرده است.

به گفته بسیاری از اقتصادی ها کشور در 8 سال گذشته بدترین وضعیت تورمی را تجربه کرده است. وضعیتی که به واسطه دادن یارانه نقدی از منابع غیر قانونی به مردم پدید آمده و به گفته وزیر مسکن ، مسکن مهر نیز به بالا رفتن آن کمک کرده است.

حالا اما با روی کار آمدن دولت جدید به نظر می رسد نرخ تورم کمی دست از صعود برداشته است و در سال جدید هم اخبار تورمی خوبی به گوش می رسد.

در حالی که در اواخر دولت احمدی نژاد کشور تورم 40 درصدی را تجربه می کرد حالا تورم آخرین ماه سال 1392 به 32.1 درصد رسیده که انتظار می رود علیرغم اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در سال جاری و افزایش قیمت های ناشی از آن نرخ تورم امسال به پیش بینی 25 درصدی و حتی کمتر از آن نزدیک شود.

مرکز آمار ایران در آخرین گزارش تورمی خود از تغییرات تورم در سال 1392 نرخ تورم اسفند ماه را با کاهش 1.6 درصدی نسبت به بهمن ماه 32.1 درصد اعلام کرد که نشان می دهد روند معکوس افزایش سطح قیمت ها که از آبان ماه سال قبل آغاز شده بود همچنان ادامه دارد.

بر این اساس تورم 36 درصدی مهرماه با کاهش حدود چهار درصدی به 32.1 درصد در اسفندماه رسید.

این در حالی است که بنابر گزارش مرکز آمار شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری نیز در دوازدهمین ماه سال 92 با 0.7 درصد رشد به 179.8 درصد افزایش یافته است.

همچنین تورم نقطه به نقطه یا همان تغییرات شاخص نسبت به ماه مشابه سال در قبل با کاهش بیش از 2.5 درصدی از 22 درصد در بهمن ماه به 19.6 درصد در اسفند سال گذشته رسیده است.

بنابر این گزارش شاخص گروه عمده "خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات" در آخرین ماه سال گذشته با افزایش 0.9 درصدی به 221 رسید که بیانگر تورم نقطه به نقطه 21.7 درصدی و تورم 44.4 درصدی ماهانه در این گروه است.

در عین حال شاخص گروه "خوراکی ها" نیز با رشد 0.9 درصدی به 219 افزایش یافته است. تغییرات ایجاد شده در گروه خوراکی ها نشان دهنده تورم نقطه به نقطه 21.9 درصدی و تورم ماهانه 43.7 درصدی در این گروه است.

همچنین شاخص گروه عمده" کالاهای غیرخوراکی و خدمات" در اسفندماه پارسال با افزایش 0.7 درصدی به 165.6 درصد رسید. بر این اساس تورم نقطه به نقطه این گروه 18.7 درصد و تورم دوازده ماه منتهی به آخرین ماه سال نیز 27.1 درصد گزارش شده است.
به این ترتیب به نظر می رسد دولت توانسته تورم را به نوعی مهار کند و باید منتظر روزهای آینده ماند و دید بالاخذره این پیشبینی ها درست از آب در می اید یا خیر؟

ارسال نظر

  • ناشناس

    زیاد !!!! زیاد !!!!! زیاد !!!! چه بکرد با این تورم !!!؟؟؟ تورم دانش پاره شد !!!

  • ناشناس

    مردم به شعار و وعده و وعيد توجه ندارند بلكه سر سفره تورم را ارزيابي مي كنند كه ايا قيمت ها كاهشي است يا طبق معمول افزايشي دولت قبل شفاف بدون هر گونه واهمه قيمت ها را بالا و مردم را در تنگنا قرار ميداد واين دولت گويا با چراغ خاموش مي خواهد قيمت ها را بالا و مردم را در تنگنا قرار دهد گويا فشار بر مردم جزو اهداف دولت هاست چرا كه اگر نمي بود براي يكسال و فقط يكسال قيمت ها را كنترل مي كردند و مردم را ارامشي ميدادند

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد