گوناگون

قلب منافق چه قلبی است؟

پارسینه: اگر می‌خواهیم قلب که جزء کیان اصلی زندگی است را اصلاح کنیم باید گونه‌های مختلف و متفاوت آن را بشناسیم و بدانیم که چه دلیلی باعث می‌شود که قلب انسان‌ها از آن پاکی و خلوص اولیه فاصله بگیرد.

اگر می‌خواهیم قلب که جزء کیان اصلی زندگی است را اصلاح کنیم باید گونه‌های مختلف و متفاوت آن را بشناسیم و بدانیم که چه دلیلی باعث می‌شود که قلب انسان‌ها از آن پاکی و خلوص اولیه فاصله بگیرد.

به گزارش ایسنا، طبق احادیث اسلامی، قلب انسان فقط یک قلب ظاهری و آن چیزی که در بدن جای دارد نیست. قلب انسان‌ها دارای ابعاد و ویژگی‌های گوناگون دیگری نیز است که از بعد روحی و معنوی تاثیرات بسیار زیادی بر انسان‌ها می‌گذارد.

خداوند در آیه 283 سوره بقره با اشاره به ویژگی قلب اثم (گناهکار) می‌فرمایند... شهادتی را که از آن آگاهید کتمان نکنید، هرکس شهادت را کتمان کند (و حاضر نشود در موردی که از آن آگاه است شهادت دهد)، دل او گنهکار است.

یکی دیگر از اصناف قلب، قلب لاهی (بازیگوش) است. خداوند در آیات 2 و 3 سوره انبیاء با اشاره به ویژگی‌های این قلب می‌فرمایند هر یادآوری و پندی تازه، از سوی پروردگار به آنان رسید،‌ شنیدند و به بازی گرفتند. دل‌های این گونه کسان بازیگوش (و تامل‌ناپذیر و تعهد ناشناس) است.

یکی دیگر از اصناف قلب،‌ قلب منافق است که خداوند در آیه 167 سوره آل عمران می‌فرمایند خدا از حال منافقان مطلع است، آنان به زبان چیزی می‌گویند و در دل به آن عقیده ندارند.

قلب متواضع یکی دیگر از اصناف قلب است که در این رابطه خداوند در آیه 54 سوره حج می‌فرماید: خداوند آیات مستحکم را فروفرستاد تا اهل دانش و اطلاع بدانند که قرآن- به حق و راستی - الهی است، و به آن ایمان آورند و دلهاشان در برابر آن نرم شود (و تواضع کنند)، و وحی الهی را تصدیق نماید.

یکی دیگر از اصناف قلب طبق آیات و روایات اسلامی قلب مریض است. در رابطه با ویژگی‌های این قلب خداوند در آیه 50 سوره نور می‌فرماید: آیا دل‌های ایشان مریض است،‌ یا دچار تردید گشته‌اند... (که نوعی دیگر از وسواس و بیماری دل است)

پی‌نوشت:

سوره بقره آیه 283

سوره انبیا آیه 2 و 3

سوره آل عمران آیه 167

سوره نور آیه 50

منبع: الحیات، محمدرضا حکیمی

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار