گوناگون

متن کامل گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره ايران

پارسینه: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با عنوان اجرای توافقنامه پادمانهای ان پی تی و شروط مرتبط با آن در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط جمهوری اسلامی ایران آمده است:

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با عنوان اجرای توافقنامه پادمانهای ان پی تی و شروط مرتبط با آن در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط جمهوری اسلامی ایران آمده است:

الف. مقدمه
1. گزارش مدیر کل آژانس به شورای حکام و به موازات آن به شورای امنیت، درباره اجرای توافق پادمانهای ان پی تی و شروط مرتبط با آن در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط جمهوری اسلامی ایران است. این گزارش شامل اطلاعات از جمله مربوط به اجرای تدابیر تحت بیانیه مشترک درباره چارچوب همکاری (موسوم به چارچوب همکاری) و طرح مشترک اقدام است که دوباره تمدید شد.
2.شورای امنیت تایید کرده است که گامهای مورد نظر شورای حکام در قطعنامه هایش برای ایران الزام آور است. شروط مرتبط با قطعنامه مذکور شورای امنیت طبق بند هفت منشور سازمان ملل متحد اتخاذ شده است ، بر اساس مفاد آن قطعنامه ها اجباری هستند. اجرای کامل تعهدات ایران به منظور مطمئن کردن جامعه بین المللی درباره ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران لازم است.
3. همانطور که قبلا هم گزارش شد، یازدهم نوامبر دوهزار و سیزده آژانس و ایران بیانیه مشترک درباره چارچوب همکاری را امضا کردند. در چارچوب همکاری ، آژانس و ایران توافق کردند در رابطه با فعالیتهای راستی آزمایی که آژانس برای حل همه مسائل فعلی و گذشته انجام می دهد، همکاری بیشتری داشته باشند و این فعالیتها را به شکلی گام به گام پیش ببرند. تدابیر و راهکارها توافق شده تا این تاریخ در رابطه با چارچوب همکاری در پیوست شماره یک فهرست شده است.
4. همانطور که قبلا هم گزارش شد، بیست و چهارم نوامبر دوهزار و سیزده طرح مشترک اقدام میان چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس و آمریکا (سه کشور اروپایی بعلاه سه کشور غیراروپایی) و ایران امضا شد. طرح مشترک اقدام بیستم ژانویه دوهزار و چهارده ابتدا برای مدت شش ماه به اجرا درآمد. همانطور که گروه سه کشور اروپایی به علاوه سه کشور غیر اروپایی (گروه سه به علاوه سه) و ایران درخواست کرده بودند و شورای حکام نیز حمایت کرده بود (بر اساس بودجه فراهم شده)، آژانس فعالیتهای لازم نظارت و راستی آزمایی هسته ای مرتبط با طرح مشترک اقدام را شروع کرد که از جمله آنها فعالیتهایی اضافه بر آن چیزی بود که قبلا طبق توافق پادمانی ایران و قطعنامه های مرتبط شورای حکام و شورای امنیت انجام می شد. بیست و چهارم ژوئیه دوهزار و چهارده، طرح مشترک اقدام تا بیست و چهارم نوامبر دوهزار و چهارده تمدید شد.
5. بیست و چهارم نوامبر دوهزار و چهارده، طرح مشترک اقدام تا سی ژوئن دوهزار و پانزده تمدید شد. آژانس برای فعالیتهای لازم نظارت و راستی آزمایی ، مجموعا به چهار میلیون و ششصد هزار یورو به صورت بودجه داوطلبانه فوق العاده نیاز داشت. تا بیست و یک مه دوهزار و پانزده ، شماری از کشورها قول دادند مجموعا شش میلیون و صد و سی هزار یورو کمک کنند.
6. در بیانیه مشترکی که دوم آوریل دوهزار و پانزده منتشر شد، اعلام شد که گروه سه به علاوه سه (سه کشور اروپایی بعلاه سه کشور غیراروپایی ) و ایران به راه حلهایی درباره پارامترهای کلیدی طرح جامع مشترک اقدام رسیده و متعهد شده اند تلاشهای خود را تا سی ژوئن دوهزار و پانزده تکمیل کنند. مدیر کل آژانس از این بیانیه استقبال کرد و گفت که با نهایی شدن توافق و با حمایت و تایید شورای حکام ، آژانس آماده خواهد بود اجرای تدابیر مرتبط با هسته ای را در آن توافقنامه راستی آزمایی کند.
7. این گزارش به تحولات از زمان گزارش قبلی مدیر کل و همچنین مسائل مربوط به درازمدت می پردازد.
ب.
8. شورای حکام در قطعنامه نوامبر دوهزار و یازده ، تاکید کرد حیاتی است که ایران و آژانس گفتگوهای خود را با هدف حل فوری همه مسائل باقیمانده به منظور فراهم کردن شفاف سازی مربوط به آن مسائل از جمله دسترسی به همه اطلاعات، اسناد، سایتها، مواد و پرسنل در ایران ، فشرده تر کنند. شورای حکام در قطعنامه خود به تاریخ سپتامبر دوهزار و دوازده به این نتیجه رسید که همکاری ایران با خواسته های آژانس به منظور حل همه مسائل باقیمانده اساسی است و فوریت دارد تا اعتماد بین المللی به صرفا صلح آمیز بودن ماهیت برنامه هسته ای ایران بازگردد.
9. از گزارش قبلی مدیرکل آژانس، در نهم مارس دوهزار و پانزده و پانزده آوریل دوهزار و پانزده ، مقامات ایران و آژانس بحثها و گفتگوهای بیشتری در تهران درباره اجرای دو راهکار عملی توافق شده در ماه مه دوهزار و چهارده در گام سوم چارچوب همکاری که همچنان اجرا نشده باقی مانده است، انجام دادند. این تدابیر و راهکارها مربوط به شروع انفجار مواد منفجره با قدرت بالا و محاسبات انتقال نوترونی است(پیوست شماره یک). ایران اطلاعاتی در خصوص یکی از این تدابیر و راهکارها ارائه کرد. آژانس و ایران توافق کردند گفتگوها درباره این تدابیر و راهکارهای عملی را ادامه دهند و دوباره در آینده نزدیک دیدار کنند.
10. بیست و هفتم آوریل دوهزار و پانزده ، مدیر کل آژانس گفتگوهایی با وزیر خارجه ایران، آقای محمد جواد ظریف، در نیویورک انجام داد.
11. از زمان گزارش قبلی مدیر کل، ایران هیچ توضیحی ارائه نکرده است که آژانس بتواند دو راهکار عملی باقیمانده ایران را روشن و شفافسازی کند. آژانس همچنان آماده است سوالات بیشتری از ایران بپرسد تا بتواند این شفافسازی را آسانتر کند. این گفتگوها روی چگونگی سرعت بخشیدن به حل همه مسائل باقیمانده و همچنین روی نظارت و راستی آزمایی آژانس در رابطه با تدابیر مرتبط با مسائل هسته ای مندرج در طرح جامع مشترک اقدام متمرکز بود البته هر زمان که توافق شود و آن طور که ایجاب کند. آژانس و ایران توافق کردند گفتگوها را در همه سطوح ادامه دهند.

مدیر کل آژانس بعد از آن با عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران در چهاردهم مه دوهزار و پانزده این گفتگوها را در وین ادامه داد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    آژانس یک سازمان بی طرف نیست و اطلاعات بازرسی از ایران مستقیم در اختیار سرویس های اطلاعاتی غربی می گذارد

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار