گوناگون

تفاوت دیدار مرندی با صدام و ظریف و اوباما در چیست؟ + توضیحات دکتر مرندی

تفاوت دیدار مرندی با صدام و ظریف و اوباما در چیست؟ + توضیحات دکتر مرندی

پارسینه: اما سیاست امری فراتر از احساساتی عمل کردن است. بد نیست مروری داشته باشیم از دیدار دکتر علیرضا مرندی وزیر بهداشت دولت ششم که در کمتر از گذشت یکه دهه از پایان جنگ تحمیلی عازم بغداد شد تا پیام دعوت رسمی رییس جمهور وقت را به دست صدام حسین برساند.

پارسینه ، فرامرز کاشمری - هفته گذشته در بحبوحه اخبار فاجعه منا شایعه ای در حال انتشار بود که حکایت از دیدار وزیر خارجه ایران دکتر محمدجواد ظریف با باراک اوباما رییس جمهور آمریکا می داد. شایعه ای که ساعاتی پس از انتشار تایید شد و همه واکنش های موافقان و مخالفان را انتظار می کشیدند.

مجلس نشینان از اولین افرادی بودند که در مقابل این خبر مواضعی سرسخت گرفتند. دلواپسان در صدر مخالفت با این حرکت ظریف بودند و برخی منتظر نماندند تا صدای اعتراضشان را از تریبون مجلس قرائت کنند. حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس در صفحه اینستاگرام خود ظریف را با عمرسعد قیاس کرد و گفت: آقای ظریف به گندم ری نمی رسی!

بیراوند نماینده مردم بروجرد در مجلس نتوانست عصبانبت خود را پنهان کند و خطابه ای با لحن غیررسمی از تریبون رسمی مجلس خطاب به وزیر خارجه خواند که منجر به قطع میکروفن وی توسط ابوترابی شد.

هرچند دکتر محمدجواد ظریف به همراه تیم مذاکره کننده هسته ای برای بررسی آخرین اقدامات انجام شده از سوی گروه 1+5 در نیویورک به سر می برد و باید منتظر ماند تا هنگام ورود وی به ایران واکنش های مخالفان را دید.

اما سیاست امری فراتر از احساساتی عمل کردن است. بد نیست مروری داشته باشیم از دیدار دکتر علیرضا مرندی وزیر بهداشت دولت ششم که در کمتر از گذشت یکه دهه از پایان جنگ تحمیلی عازم بغداد شد تا پیام دعوت رسمی رییس جمهور وقت را به دست صدام حسین برساند.



مرندی در این سفر نه تنها با صدام حسین دیدار داشت بلکه با وزیر بهداشت عراق و سعید الصحاف وزیر اطلاع رسانی نیز دیدار کرد. اگر مواضع کنونی دلواپسان از اقدام اخیر دکتر ظریف را به جا بدانیم این سئوال در ذهن ایجاد می شود که مجلس نشینان آن دوره به خاطر اقدام دیپلماتیک مرندی نه تنها می بایست استیضاح وی را دستور کار قرار می دادند بلکه رییس جمهور را نیز بابت ارسال پیام دعوت به مجلس احضار می کردند.

هرچند صدام هیچ گاه در اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران حاضر نشد اما هیئاتی دیپلماتیک به ریاست طارق عزیر قدم به تهران نهاد. همچنین می توان تصور کرد پس از دیدار دکتر مرندی و حضور هیات عراقی می بایست تمام خانواده های شهدا و خسارت دیدگان جنگ تحمیلی در محکومیت این حرکت دست به تحصن و راهپیمایی می زندند و مخالفت خود را با این حرکت نشان می دادند.

آمریکا دشمن ایران بود و کماکان هست. اما اگر بخواهیم تاریخ را مرور کنیم بسیاری از کشورها می بایست دشمن امروزی ایران تلقی شوند. با مرور تاریخ بسیاری از همسایگان امروزی در پی دست اندازی به آب و خاک این سرزمین بودند و کار تا جایی پیش رفت که برخی از مستعره گران نیز خیال برافراشتن پرچم خود در ایران را داشتند. با این استدلال می بایست روابط خود با اکثر کشورهای دنیا را قطع کنیم و به دنبال دوستی بگردیم که هیچ خاطره بدی از آن به یاد نداشته باشیم.

بد نیست حدیثی از حضرت علی (ع) را در مورد "اعتدال در دوستی‌ها و دشمنی‌ها" را بازخوانی کنیم. مولا مقتیان در حکمت 268 نهج البلاغه می فرمایند:

وَ قَالَ ( عليه السلام ) : أَحْبِبْ حَبِيبَكَ هَوْناً مَا عَسَى أَنْ يَكُونَ بَغِيضَكَ يَوْماً مَا وَ أَبْغِضْ بَغِيضَكَ هَوْناً مَا عَسَى أَنْ يَكُونَ حَبِيبَكَ يَوْماً مَا .

و درود خدا بر او، فرمود: در دوستى با دوست مدارا كن، شايد روزى دشمن تو گردد، و در دشمنى با دشمن نيز مدارا كن، زيرا شايد روزى دوست تو گردد.

در پی درج یادداشت پارسینه در خصوص مقایسه دیدار آقای دکتر مرندی با صدام حسین رییس جمهور وقت عراق و دیدار دکتر ظریف با باراک اوباما رییس جمهور آمریکا، جوابیه ای از سوی دفتر آقای دکتر علیرضا مرندی به پارسینه ارسال شد که از منظر خوانندگان می گذرد.

احتراماً با عنايت به درج خبري در خصوص "تفاوت دیدار مرندی با صدام و ظریف و اوباما در چیست؟" و انتشار خاطرات و عكس از ملاقات دكتر مرندي با رئيس جمهور معدوم عراق كه اين روزها از طريق شبكه هاي مجازي و سايت هاي داخلي و نيز برخي خبرگزاري ها مستمسكي براي زير سؤال بردن ماموريت ديپلماتيك آقاي دكتر مرندي، نماينده محترم مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي شده است به اطلاع مي رساند اين ديدار در راستاي دعوت ايران از تمامي رؤساي جمهور كشورهاي اسلامي براي شركت در كنفرانس سران كشورهاي اسلامي به صلاحديد رئيس جمهور وقت جناب آقاي هاشمي و هماهنگي با مسئولان عالی رتبه نظام صورت گرفته است.

آقاي دكتر مرندي علي رغم ميل باطني و همه مخالفت هايي كه با این سفر و ملاقات با رئیس جمهور عراق داشته است اما در نهایت به اصرار مقامات ارشد نظام مجبور به انجام این سفر و ملاقات با صدام حسین دیکتاتور ملعون و معدوم عراق می شود . در اینجا لازم است جهت تنویر افکار عمومی گوشه ای از خاطرات آقای دکتر مرندی در مورد این سفر را یک بار دیگر از زبان ایشان بازگو نماییم .

"... دکتر ولایتی به من گفت: قرار است سران کشورهای اسلامی به ایران بیایند. همه سران را من دعوت کردم جز دو نفر یکی شاه اردن و دیگری رئیس جمهور عراق . قرار است نامه شاه اردن را آقای نعمت زاده ببرد، نامه عراق را هم قرار است تو ببری. فرادای آن روز به دکتر ولایتی گفتم من نمی روم . ولایتی گفت این که نمی شود ، اگر تو نروی مشکل درست می شود. گفتم من برای صدام نامه نمی برم. آقای هاشمی مدتی بعد مرا صدا کرد و گفت فلانی برو اما من پایم را در یک کفش کردم که نمی روم.

چند روز بعد از دفتر حضرت آیت ا.. خامنه ای ( مدظله) با من تماس گرفتند و وقت ملاقات دادند . ایشان به من گفت شنیده ام چنین اتفاقی افتاده . گفتم بله ولی من قبول نکردم . چند دقیقه ای با من صحبت کردند و در نهایت گفتند:"صلاح این است که شما بروی". چاره ای جز اطاعت نداشتم."

ارسال نظر

  • بهشتی

    با سلام
    مختصر بگم فارق از هر گونه جناح ایی اقای ظریف وزیرست که سالهای سال در امر سیاست درس خوانده و در کار خود کار کشته ست و در هر کاری امور و مصالح کشور رو در نظر می گیرد

  • امین

    خیلی زیبا ممنون

  • فرزادصفویه

    دراین است که دشمنی باامریکا واوباما برای عده ای نان دارد ولی دشمنی باعراق وصدام نداشت کاسبان تحریم واینا دیگه

  • ناشناس

    پارسینه تو نمیخاد به ما بگی که خوبه کی بده

  • ناشناس

    این اقایون دلواپس، دلواپس جیب خودشون هستند، دلواپس آقازاده هاشون هستند.

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار