هشدار روحانی به آمریکا:هیچ کسی نمیتواند برجام را بهم بزند
پارسینه: رییس جمهوری با تاکید بر اینکه ملت و جوانان غیور ما از مشکلات بزرگترند؛ فرصت ها نباید فدای مسایل کم ارزش شود، اظهارداشت: با شعر و شعار توسعه محقق نمی شود؛ آبادانی نیازمند تلاش، سرمایه گذاری و فناوری است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر چهارشنبه در ادامه سفر به استان البرز با علما، ایثارگران و برگزیدگان استان البرز دیدار کرد.
رییس جمهور همچنین در جلسه سرمایهگذاری و توسعه این استان هم حضور یافت. برجام، مبارزه با فساد، مشکلات نظام بانکی و ...از مهمترین محورهای سخنان رییسجمهور در این دو جلسه بودند.
در ادامه مهمترین بخشهای سخنان رییس جمهور در هر دو جلسه مذکور به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت آمده است؛
*اراده خداوند اربعین حسینی را جاودان ساخته است، آرمان قیام امام حسین (ع) اصلاح امور، جلوگیری از انحراف و توسعه نیکی ها در جامعه بود. امام حسین (ع) می گوید همه کوشش ، قیام و جهاد من برای اصلاح امور جامعه بوده و می خواستم مشکلات جامعه را حل و کمبودهای جامعه را جبران کنم و جلوی انحرافات جامعه را بگیرم . آرمان امام حسین امر به معروف و نهی از منکر و استقرار نیکی و خوبی و زدودن بدی ها و مفاسد از جامعه و پیروی از راه پیامبر(ص) و امام علی(ع ) و امام مجتبی(ع) بود.
* آزادگان جهان راه ایستادگی را از امام حسین(ع) آموختند و حادثه اربعین آنقدرعظیم بود که خداوند خواست اربعین امام حسین جادودانه شود و این جاودانگی را در عشق عاشقان حسینی که از سراسر منطقه این روزها با پای پیاده راهی کربلا شده اند، می توان دید.
*ر روزهای اخیر وقتی در شلمچه به جمعیت بزرگ عاشقان امام حسین نگاه می کردم ، با خود می گفتم خدایا می شود اربعین که عظمت شیعیان شده ، عظمت اسلام و همه مسلمانان شود. اربعین باید سرچشمه وحدت مسلمانان باشد اما خیلی دشمنان با فکر ، روح و راه ما بازی کردند و نگذاشتند ما متحد و کنار هم باشیم .
* ما مشکلات بزرگی داریم در عین حال ملتی بزرگتر از مشکلات و جوانانی با استعداد و غیور نیز داریم . باید بی جهت وقت نیروها صرف دعواهای بی ارزش که تنها فرصت ها را از بین می برد ، نشود . ما باید یک معیار درست کنیم و بر مبنای آن حرکت درست و غلط خود را بسنجیم.
*در حالیکه هدف سند چشم انداز رشد ۸ درصدی بود، در مقطعی منفی شده بود.از سال ۸۴ سند چشم انداز ۲۰ ساله را رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ و قرار شد به عنوان بالاترین سیاست بعداز قانون اساسی اجرا شود. تعامل سازنده با جهان جزو سیاست های سند چشم انداز است. با این حال یکی از روزنامه ها با حمله به این سیاست ، توجه نداشته که تعامل سازنده با جهان، سیاست نظام است و در چشم انداز آمده است.
*روابط خارجی باید بر مبنای اقتدار و تعامل سازنده باشد، ما باید برای رشد اقتصادی در مسیر جلب سرمایه های خارجی تلاش کنیم. به طور نمونه فقط در بخش نفت و گاز و استفاده مناسبتر از منابع مشترک نفتی با همسایگان ، نیازمند ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه هستیم.
*{با اشاره به یکی از منابع مشترک نفتی میان ایران و عراق}: درحالی که ما باید روزانه یک میلیون بشکه نفت از این میدان استخراج کنیم اما در ابتدای آغاز دولت یازدهم ما فقط ۴۵ هزار بشکه نفت از این میدان برداشت می کردیم که اکنون این رقم به ۳۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است و برای فاز بعدی آن نیازمند ۱۸ میلیارد دلار سرمایه هستیم.
{رییس جمهوری در حالی که اظهاراتش پیوسته با تشویق حاضران حمایت می شد}: با شعر و شعار توسعه محقق نمی شود؛ آبادانی نیازمند تلاش، سرمایه گذاری و فناوری است.
*شرط ما با ایرباس نیز ساخت قطعات برای آن شرکت بود. مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ما باید کارهای ماندگار بکنند و با صبر و تلاش می توان به این خواسته رسید. همه باید برای ساختن ایرانی آباد و سرافراز در کنار هم تلاش کنند.
*اشتغال آفرینی بزرگترین خدمت ملی است وهدف سال ۹۵ فعال کردن ۷۵۰۰ واحد راکد صنعتی بود اما تا کنون ۱۵ هزار واحد در مسیر رونق قرار گرفته اند.
*رییس جمهوری اصلاح امور بانکی و مبارزه با فساد و قاچاق کالا برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور ضروری است. به عنوان رییس جمهور به ملت ایران صراحتا اعلام میکنم که مبارزه با فساد استثنا بردار نیست و باید با همه ریشههای فساد در هر کجا و هر بخشی که باشد قاطعانه مبارزه کرد.
*بعضیها چنین میگویند که در مبارزه با فساد تبصره و استثنا وجود دارد ولی به عنوان رییس جمهور صراحتا اعلام میکنم که مبارزه با فساد استثنابردار نیست چرا که اقتصاد کشور با وجود فساد و رانت اصلاح نمیشود. در هر کجایی که ملت به طور یکپارچه حامی دولت بوده ما موفق بودیم و در مبارزه با غول فساد هم لازم است با ریشههای آن در هر کجا که هستند، قاطعانه مبارزه شود.
*مبارزه با قاچاق کالا به عنوان یکی دیگر از عوامل بهبود وضعیت اقتصادی کشور ضروری است. تا زمانی که قاچاق کالا وجود داشته باشد، بخشهای صنعت،کشاورزی و حتی خدمات دچار مشکل خواهد بود و باید با قاچاق کالا به رغم پیچیدگیهای که دارد مقابله کرد.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: امروز بر اساس آمار و ارقام مجموعا کالای قاچاق با اقداماتی که انجام شده حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار کاهش یافته است اما هنوز هم حجم بالایی را به خود اختصاص داده و باید قاطعانه با آن مقابله کرد.
*در دولت یازدهم فضای مناسبی برای فعالیت اقتصادی و اجتماعی گشوده شده است، البته این فضا را مردم ایجاد کردند و دولت نیز به ندای مردم گوش کرده و تلاش دارد به مطالبات مردم پاسخ مثبت دهد و همه باید سعی کنیم از فضای ایجاد شده به خوبی استفاده کنیم.
* تفرقه، شکاف و دو قطبی کردن جامعه لطمه به تولید و منافع ملی است. امروز بدون کار، تلاش، ایثار، همدلی و همزبانی نمیتوانیم به جایی برسیم و حرفهایی که میان مردم تفرقه انداخته و جامعه را به تعبیر مقام معظم رهبری دوقطبی کند، هیچ سود و نتیجه ای برای مردم ندارد.
*در مقطع کنونی بزرگترین خیر جمعی تلاش برای اشتغال جوانان جامعه است. بدون شک اگر جوانی بیکار باشد،چه بسا نصیحت و سخنان فرهنگی تاثیر چندانی در او نخواهد داشت. تحصیلکردگان دانشگاهی سرمایه بزرگی برای کشور هستند که باید از دانش و توانمندی آنها در مسیر توسعه کشور با ایجاد فضای مناسب کار و اشتغال استفاده کرد.
* بزرگترین هدف دولت در برجام ایجاد فضای مناسب برای کار و فعالیتهای اقتصادی اجتماعی و علمی بود، ضرورت استفاده از تکنولوژیهای برتر را مورد اشاره قرار داد. استحصال و بازیافت ما حدود ۵ درصد است و بر اساس گفته کارشناسان این میزان صرفا با تکنولوژی های برتر دنیای امروز قابل افزایش است.
*حدود ۶۷ میلیارد بشکه نفت در غرب کارون وجود دارد که اگر بازیافت ما در آن فقط یک درصد افزایش یابد، حدود ۶۷۰ میلیون بشکه به استحصال ما اضافه می شود و این رقم بسیار بالایی است که با استفاده از تکنولوژیهای برتر قابل دستیابی است. ضمن اینکه از همه شرکتهای داخلی که توانایی دارند می خواهم که در این خصوص قدم جلو بگذارند و توان خود را در مقام عمل نشان دهند.
*{خطاب به کارآفرینان}: شما کار بسیار بزرگی انجام می دهید و اگر حتی یک نفر بیکار را مشغول کار کنید در حقیقت زندگی آن فرد را احیا کرده اید و این خدمت به جامعه است. دولت یازدهم زمانی کار خود را شروع کرد که میزان اشتغال خالص در کشور به رغم برخورداری از بیشترین درآمد نفتی تقریبا صفر بود. بر اساس گزارش مراکز آماری از سال ۸۵ تا ۹۱ اشتغال خالص تقریبا صفر بود و امروز بسیار خرسندیم که در سه سال گذشته حرکت خوبی در زمینه اشتغال آغاز شده است.
*بنا به آمار ارائه شده بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته،۷۰۰ هزار شغل خالص ایجاد کردهایم و این در حالی است که بیش از یک میلیون و۲۰۰ هزار نفر داوطلب شغل بودند و در حالی می توانیم میزان بیکاری را در سطح ثابت نگاه داریم که بتوانیم در سال یک میلیون شغل ایجاد کنیم. امروز تلاش همگانی برای ایجاد اشتغال بزرگترین خدمت ملی است.
*در سال جاری تصمیم گرفته شده بود که هفت هزار و ۵۰۰ واحد و کارگاه کوچک و متوسط را فعال کنیم و خوشبختانه با اقدامات انجام شده تاکنون حدود ۱۵ هزار واحد فعال شدهاند.
دکتر روحانی با بیان اینکه کشور در مسیر رونق و رشد قرار گفته است، اظهار داشت: در سه ماهه اول سال جاری شاهد رشد اقتصادی هستیم و این مسیر باید با قوت ادامه یابد.
* برخی دستاوردهای برجام بازگشت ناپذیر است. دستاوردهایی که در برجام حاصل کردیم غیرقابل بازگشت بوده و هیچکس نمی تواند آن را بهم بزنند.
* بسته شدن پرونده PMD و واردات کیک زرد یکی از آنهاست ، ادعای آژانس بین المللی انرژی اتمی از سال ۸۲ تا ۹۴ این بود که مخفیانه مشغول ساخت بمب اتم هستیم و تمام قطعنامههای شورای امنیت و سازمان ملل بر مبنای این بود که ایران ان.پی.تی را نقض کرده است و امروز در سایه برجام به جایی رسیده ایم که آژانس صراحتا اعلام کرد که کل پرونده گذشته ایران بسته شد.
* اگر برجام هیچ دستاوردی غیر از این موضوع نداشت و فقط همین موضوع حاصل می شد، برای موفق دانستن آن کافیست. امروز ادعای نادرستی که علیه کشورمان مطرح شده بود ریشه کن شده و دیگر قابل رشد نیست و در این میان مساله تعجبانگیز این است که برخی رسانهها که باید حقایق را مطرح کرده و مردم را دلگرم کنند، اینگونه عمل نمی کنند.
*بر اساس دستاوردهای برجام وارد بازار هسته ای دنیا شده و فروشنده آب سنگین هستیم و تاکنون بیش از ۲۰۰ تن کیک زرد وارد کشور کردهایم که میتوان گفت کار بسیار عظیم و بزرگی محسوب میشود.
*بانکهای کشورمان دارای مشکل هستند، اگر چه بانکها زحمات زیادی میکشند اما باید بیش از این تلاش کنند و معتقدم که میتوانند موفقتر باشند.
*یکی از گرههایی که باید همانند گره برجام گشوده شود، گره های بانکی است و تمام تلاش دولت این است که تحولی در نظام بانکی کشور ایجاد شود. امروز برای اولین بار در حال پرداخت بدهی دولت به بانکها هستیم و در هفتههای پیش رو بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان از بدهی شرکتها و پیمانکاران را پرداخت خواهیم کرد تا آنها نیز بدهیهای خود به بانکها را پرداخت کنند.
*موضوع بدهیها یکی از مسائل پیچیده و غیرشفاف بود و دولت در حال حسابرسی و ایجاد شفافیت در این راستا است.
ارسال نظر