گوناگون

نقد عملکرد صداوسیما در آستانه انتخابات

پارسینه: در واپسین روزهای باقی ‌مانده به ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، باز هم حواشی دامن صداوسیما را گرفت و انگشت اتهام برخی از رسانه‌ها را به خود جذب کرد.

عملکرد صداوسیما که در چند روز اخیر زیر ذره‌بین رفته، رفتارها و موضع‌گیری‌هایی را نشان می‌دهد که واکنش بسیاری از رسانه‌ها را هم برانگیخته است؛ از پخش نکردن سخنان رییس‌جمهور در همایش «اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی» که گفته می‌شود به بهانه کاندیداتوری احتمالی رییس جمهور در انتخابات آتی ریاست جمهوری صورت گرفته تا پخش نکردن گزارش تحقیق و تفحص از شهرداری که در تحلیل‌ها گفته می‌شود به‌دلیل کاندیداتوری احتمالی شهردار تهران، نتیجه این تصمیم به نفع اوست، پخش مکرر نماز جماعت به امامت یکی از کاندیداهای احتمالی و طرح سوالات نه تنها متداول بلکه عجیب و خاص از مردم رهگذر در خیابان‌ها و پخش مکرر تصاویر و سخنرانی‌های برخی دیگر از کاندیداهای احتمالی انتخابات پیش‌رو، باعث شده تا بار دیگر صداوسیما که از آن به عنوان رسانه‌ای ملی یاد می‌شود، به اقدام‌های جناحی و جانب‌دارانه متهم شود.

در حالی که پخش نشدن حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان از تلویزیون حواشی زیادی را به همراه داشت، این رسانه با پخش وله‌ای بر انتقادهای مطرح‌شده از سوی رسانه‌ها دامن زد. در این وله گزارشگر رسانه ملی از مردم می‌پرسد «کدام گزینه ناراحت‌کننده‌تر است؟ ۱. ترور دانشمندان هسته‌ای ۲. باقی‌ماندن تحریم‌ها»؛ سوالی که نه الزاما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان رسانه، بلکه بنا بر هر عقل سلیمی، نه تنها جنبه‌های جانب‌گیرانه دارد، بلکه حتی زیرکانه هم طراحی نشده است.

اما نکته قابل توجه در این وله، اغلب پاسخ‌هایی که پخش می‌شود این‌گونه است که مردم در توضیح می‌گویند «خودمان از پَس تحریم‌ها برمی‌آییم و خودمان هر چیزی که بخواهیم را تولید می‌کنیم». به اعتقاد بسیاری تقابل دو گزینه‌ای که یکی به شدت احساسات انسانی را تحریک می‌کند و دیگری در سطح احتیاجات مالی پایین آورده می‌شود، صحت این پرسش گزینه‌ای را به کلی زیر سوال می‌برد. در همین گزارش تصویری هم با این اوصاف، برخی از پاسخ‌دهندگان با این مضمون پاسخ می‌دهند که بالاخره قضیه‌ی ترور متفاوت است.

بحث رویکرد صداوسیما در چند سال گذشته بارها از سوی رسانه‌های گوناگون به‌عنوان «جناحی» مطرح شده بود؛ موضوعی که در برخی از موارد حتی نُقل شبکه‌های اجتماعی هم می‌شد و موجی از اعتراض‌ها را به دنبال داشت؛ این در حالی است که در آستانه مهمترین رویداد سیاسی کشور در چهار سال اخیر، بار مسؤولیت رسانه‌ای که لقب سنگین و مهم «ملی» را به دوش می‌کشد، طبیعتاً بسیار بیشتر می‌شود و از این پس ذره‌بین‌ها نزدیک‌تر فعالیت صداوسیما را رصد خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار