جایگاه دیپلماسی شهری در تهران؛آرام و زیبا
پارسینه: تهران جزو ده شهر بزرگ آسيايي و بزرگترين كلان شهر خاورميانه، آسياي ميانه و قفقاز ميباشد و اکنون به یکی از شهرهای مهم و پیشرو آسیایی تبدیل شده است.
ایمان احمدوند (کارشناس ارشد مطالعات خاورمیانه) در عصرایرن نوشت: دیپلماسی شهری که معادل فارسی "Urban Diplomacy" است؛ در رشته های روابط بینالملل، جامعه شناسی سیاسی، دیپلماسی و جغرافیای شهری واژه ای رایجی است.
دیپلماسی شهری؛ هنر کاربردی روابط بینالملل برای مذاکرات، تعامل، توسعه و بهسازی روابط بین ملتها ورای مشکلات و معضلاتِ روابط دولتهاست و بخش مهمیاز "دیپلماسی عمومی کشورهای دموکراتیک و پیشرفته به شمار میرود.
در جهان امروز که دولتها در کشورهای پیشرفته برخلاف کشورهای کمتر توسعه یافته، به سوی کوچک تر شدن حرکت میکنند و دربارۀ مسائل اساسی حیات، سیاست، فرهنگ و اقتصاد جامعه، از پایین به بالا تصمیم گیری میشود؛ شهردارها و شوراهای شهر به عنوان نمایندۀ مستقیم افکار عمومی و ارادۀ مردم، در بهبود روابط ملتها با یکدیگر نقش برجستهای دارند.
در همین راستا مدیریت کلان شهر تهران کار خطیری در حوزه دیپلماسی پیشرو دارد زیرا، شهر تهران به عنوان یکی از بیست کلان شهر بزرگ و مهم جهان و پايتخت جمهوري اسلامي ايران که تمامي مراکز مهم سياسي و اداري را در خود جاي داده است؛ داراي موقعيت منحصر به فردي است.
تهران جزو ده شهر بزرگ آسيايي و بزرگترين كلان شهر خاورميانه، آسياي ميانه و قفقاز ميباشد و اکنون به یکی از شهرهای مهم و پیشرو آسیایی تبدیل شده است. تهران به عنوان بزرگترين کانون جمعيتي منطقه، همواره در ارتباطات، مناسبات و همکاري هاي منطقه اي به عنوان محور مهم، مطرح بوده و همکاري هاي نزديکي را با کشورهاي منطقه دارد. سازمان کشورهاي اسلامي (OIC) و سازمان همکاريهاي اقتصادي منطقه (ECO) از جمله سازمان هاي مهم منطقه اي هستند كه تهران از بنيان گذاران و اعضاي فعال آنها بوده است .
بسياري از تصميم هاي مهم منطقه اي در حوزه اقتصاد، نفت و انرژي، امنيتي و سياسي، رژيم هاي حقوقي و ساير موضوعات مهم بين المللي با مشارکت کشورهاي همسايه و منطقه در تهران اتخاذ شده است.تهران به واسطه اينکه پايتخت جمهوري اسلامي ايران است در شکل گيري تحولات و اصلاحات سياسي، فرهنگي و اقتصادي در کشورها و پايتخت هاي کشورهاي همسايه و منطقه بسيار اثرگذار بوده است و به عنوان پايتخت و کلان شهر پيشرو عمل مي کند.
در برنامه دیپلماسی شهری در تهران؛ آرام و زیبا که در آن وضعيت مطلوب و چشمانداز جالب توجهي براي شهر و شهروندان تهرانی ترسيم شده است. شهري جهانی، دانشپايه و هوشمند، منسجم و پايدار، با مديريتي يكپارچه و زيرساختهاي مناسب و اقتصادي نوين، شهري سرسبز، زيبا، شاداب و سرزنده با شهرونداني آيندهنگر، اميدوار، برخوردار از سلامتي، ايمان، اعتماد اجتماعي با مردمي كه قانونگرا، مسئوليتپذير، مشاركتجو، آگاه به حقوق و عامل به تكاليف شهروندي هستند و با توجه به چنین فاکتورهای گام برای ارتباط با دیگر ملل دنیا قدم برمیدارد.
شهر تهران هم اکنون با نزدیک به ۳۰ شهر از منطقه و سراسر جهان، بر اساس صلح، همزیستی و احترام متقابل و بر پایه اشتراکات و پیوندهای تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی، روابط دوستی و خواهر خواندگی برقرار نموده است و این ارتباطات وظیفه سنگینی برای شهردار اینده تهران در پیش دارد که امید است که با توجه به چنین ظرفیتی که شهردار آینده تهران در حوزه دیپلماسی شهری با استفاده از مشاورین با علم در حوزه دیپلماسی گامی بزرگ در راستای تهرانی آرام و زیبا بردارد.
ارسال نظر