ولايتي: هر تغييري در رابطه ايران با آمريكا بايد از طرف مقام معظم رهبري اعلام شود
پارسینه: مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل درباره خروج گروهك منافقين از ليست گروههاي تروريستي آمريكا گفت: اين اقدام نشانه ورشكستگي سياسي آمريكاست.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علياكبر ولايتي امروز در حاشيه مراسم افتتاحيه دوره دكتراي دانشگاه عالي دفاع ملي در جمع خبرنگاران اظهار كرد: اينكه يك گروه ضدبشري و تروريستي را از ليست گروههاي تروريستي خارج كنند و اين گروه بدنام و دورهگرد سياسي را بپذيرند، نشانه شكست آمريكاست.
وي درباره سياست جمهوري اسلامي ايران در قبال رابطه با آمريكا نيز گفت: سياست كلي جمهوري اسلامي مثل گذشته است و هيچ تغييري نكرده و هر تغييري هم در اين زمينه بخواهد صورت گيرد بايد از طرف مقام معظم رهبري اعلام شود.
ولايتي همچنين درباره مذاكرات ايران با گروه 1+5 اظهار كرد: ايران هيچگاه از ابراز تمايل براي مذاكره خودداري نكرده است و هرگاه آنها اعلام كنند كه ميخواهند مذاكره كنند، ما استقبال ميكنيم.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل در برابر اين پرسش كه "آيا سياست ايران در مذاكرات تغيير خواهد كرد؟" پاسخ داد: سياست ايران كاملا ثابت است و آنچه كه ايران بر آن پافشاري ميكند، حق استفاده صلحآميز از انرژي هستهيي در چهارچوب انپيتي است و ما به آن متعهد هستيم و اين سياست تغيير نميكند.
در آينده با يك جهان چند قطبي مواجه خواهيم بود
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،علي اكبر ولايتي همچنين طي سخناني در مراسم آغاز سال تحصيلي و افتتاح دوره دكتري دانشگاه عالي دفاع ملي با تشريح تحولات منطقه و اوضاع سوريه، گفت: طي دو سال اخير اتفاقاتي كه در منطقه افتاده ، ميتواند مبدا تحول در جهان و منطقه باشد.
وي افزود: در تعريف بيداري اسلامي در ابتدا اختلاف نظرهايي وجود داشت. در ابتدا كشورهاي غربي آن را بهار عربي ميخوانند در حالي به نظر من بهار عربي متعلق به دوره ناصر بود، ما در اين دوره شعارهاي پان عربيسم را در ميان انقلابيون نشدنديم. از سوي ديگر آرايي كه مردم اين كشورها به صندوقهاي ميريزند نشان ميدهد كه اين حركتها اسلامي است و نظير آن چيزي است كه در انقلاب مردم ايران اتفاق افتاد و مردم به كساني راي دادند كه به دنبال احياي ارزشهاي اسلامي بودند. ما اين مساله را در تونس، مصر و ليبي ميبينيم كه اسلامگرايان به قدرت رسيدند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل در ادامه تصريح كرد: امروز ديگر به تدريج تمام گروهها به اين نتيجه رسيدند كه اين حركتهاي اسلامي است و در كشورهايي كه سالهاي سال اسلامگرايان اجازه حتي اظهار نظر نداشتند، در حال به قدرت رسيدن هستند.
ولايتي در ادامه سخنان خود به مصر اشاره كرد و با بيان روندي از تحولات اتفاق افتاده در مصر گفت: آمريكايي پس از آنكه ديدند كه نميتوانند جلوي قدرت گرفتن اسلامگرايان را بگيرند، تلاش كردند با انتشار فيلم موهن كه به پيامبر توهين ميكرد، فضا را در كشورهاي تحول يافته، آزمايش كنند و آزمايشها نشان داد كه نميتوانند هر كاري كه دلشان ميخواهد در اين كشورها انجام دهند.
وي در ادامه سخنان خود به تحولات سوريه اشاره كرد و گفت: در ابتدا تصور اين بود كه با اتحادي كه عليه دولت سوريه توسط سلفيها، القاعده، آمريكا و برخي كشورهاي منطقه ايجاد شده بود كار سوريه در عرض 10 الي 20 روز تمام شود، اما چنين نشد و بحران سوريه علاوه بر اينكه به كشورهاي ديگر كشيده شد به داخل شوراي امنيت نيز سرايت كرد و قطعنامههاي شوراي امنيت كه توسط آمريكا عليه سوريه مطرح شده بود توسط كشورهاي روسيه و چين وتو شد.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل خاطر نشان كرد: اين نشان ميدهد كه خطي كه در جنگ سرد شهر برلين را به دو قسمت كرده بود، امروز در خاورميانه و دمشق كشيده شده است. آمدن كشتيهاي روسي به سوريه به نوعي آغاز جنگ سرد است و نشانگر اهميت خاورميانه در تحولات جديد است.
ولايتي با انتقاد از برخي كشورهاي منطقه گفت: از برخي كشورهاي منطقه انتظار رفتار عاقلانهتري را داشتيم، اما آنها اختيار خود را دست القاعدهايها دادند. از سوي ديگر به آتش كشيده شدن پرچم آمريكا در خاورميانه در حوادث اخير آمريكا را در پيگيري اهداف خود متوقف كرد. امروز تنش در سوريه به كشورهاي ديگر سرريز شده و مطمئنا كشورهايي مانند تركيه از اين مساله راضي نيستند، چرا كه همگان بر حفظ تماميت ارضي همه كشورهاي منطقه تاكيد دارند.
وي يادآور شد: امروز در حوزه نظامي صفبندي قواي بينالمللي از شوراي امنيت تا سوريه حكايت از حساسيت تحولات براي كشور است. از سوي ديگر ما يك صفبندي جديد را در جهان شاهديم كه در يك سوي آن دينداران و كشورهاي مستقل جهان حضور دارند و ايران در آن محوريت دارد و در يك سو آمريكا و كشورهاي وابسته به آن هستند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل در ادامه خاطر نشان كرد: آمريكا بعد از حوادث سوريه تلاش كرد كه نگذارد ايران در اجلاس غيرمتعهدها موفقيتي به دستآورد، اما اين اجلاس موفق برگزار شد و حتي تصويب شد كه ايران به عنوان رييس جنبش غيرمتعهدها تلاش كند تا مساله سوريه را حل كند و اين يك موفقيت بزرگ براي ما بود.
ولايتي در ادامه خاطر نشان كرد: به احتمال زياد در آينده با يك جهان چند قطبي مواجه خواهيم بود؛ چراكه ميبينيم كه چين و روسيه در كنار هم در مقابل آمريكا ايستاده اند و به طرز بي سابقهاي به هم نزديك شدهاند.
وي افزود:جهان اسلام و خاورميانه نيز با الگو گرفتن از انقلاب اسلامي در حال پيشرفت است و تحولات خاورميانه تمام معادلات را به هم زده است، به طوري كه همه قدرتها در منطقه تلاش ميكنند با شتابزدگي متناسب با تغيير شرايط منافع خود را حفظ كنند .
وي با تاكيد براينكه به مرور حرفهاي جمهوري اسلامي در حال به كرسي نشستن است ، افزود: ايران از همان ابتدا خواهان گفتوگو با حكومت بشار اسد بود، با اين حساب موضوع سوريه يك موضوع بينالمللي است و ما نيز به عنوان قدرت اول منطقه و موثرترين كشور در منطقه خاورميانه خود را به رخ دشمنان كشيدهايم.
پيش از سخنان ولايتي دكتر حسن بيگي رييس دانشگاه دفاع ملي با خير مقدم به ميهمانان به تشريح فعاليتهاي اين دانشگاه پرداخت.
وي گفت: در اين دانشگاه يك پروژه تحقيقاتي گسترده به نام نظام حكومتي الگو در حال تدوين و ارائه است.
بيگي همچنين خبر داد كه همايش "تحول راهبردي در دوره گذار" با رويكرد آرمانگرايي همراه با واقع بيني در ماههاي آينده برگزار خواهد شد و يك همايش ديگر با "عنوان دفاع ملي ـ دفاع همه جانبه" نيز به همت اين دانشگاه برگزار خواهد شد.
ارسال نظر