گوناگون

اگر کودکتان دستمال‌کاغذی می‌خورد، بخوانید

پارسینه: بر اساس نظر پیاژه،کودکان تا سن ۲سالگی در مرحله حسی- حرکتی هستند و جهان پیرامون خود را از طریق حس کردن اشیا با حواس پنج گانه کشف می کنند.

پسری ۳ ساله دارم که مدام کاغذ و دستمال کاغذی می خورد و اشیا را در دهان می گذارد به طوری که قسمتی از همه کتاب هایش را خورده است. چطور باید با او رفتار کنم؟ (این پیامک چهارشنبه گذشته با کد ۱۸۷ در ستون پیامک های شما به چاپ رسید. اکنون پاسخ مشاور را در این باره می خوانیم.)

بر اساس نظر پیاژه،کودکان تا سن ۲سالگی در مرحله حسی- حرکتی هستند و جهان پیرامون خود را از طریق حس کردن اشیا با حواس پنج گانه کشف می کنند اما در ۴سال اول زندگی کودک، حس لامسه، بینایی و چشایی بیشتر استفاده می شود و کودک تمایل دارد که تقریبا تمام آن چه را که می بیند لمس و سپس مزه کند، او هر چیزی را خوراکی می بیند و دوست دارد این حس را با چشیدن ارضا کند.

در گذار از این مرحله تحولی، کودک با آزمون و خطاهایی که انجام می دهد و با بازخوردی که از بزرگسالان دریافت می کند رفتار خود را تنظیم می کند و با افزایش سن متوجه خطر برخی از اجسامی که در دهان می گذارد، می شود و در این جاست که برای شناخت اجسام از حس بویایی خود کمک بیشتری می گیرد و تشخیص بهتری می دهد.

البته گروهی از کودکان، به علت کمبود برخی از مواد در بدنشان به سمت مواد غیرخوردنی جذب می شوند مثل خوردن خاک برای جبران کمبود ید و یا خوردن کاغذ و دستمال کاغذی ( که از مشتقات چوب است) برای جبران کمبود الکل، که این امر می تواند تا حدودی طبیعی قلمداد شود و با رژیم غذایی خاص و برخی ویتامین ها قابل درمان است.

اختلال پیکا

اما گروهی از کودکان مبتلا به اختلالی به نام «پیکا» هستند که نیاز به درمان روانپزشکی دارند، پیکا نام پرنده ای است که همانند زاغ ، همه چیزخوار است و چون این کودکان نیز به هرزه خواری روی می آورند، این نام را برای این اختلال برگزیده اند.

لازم به ذکر است که شیوع این اختلال بالا نیست و تشخیص آن تنها به عهده پزشک است. برای ارائه پاسخ دقیق تر به سوال شما نیاز به اطلاعات دیگری داریم و در این جا تنها می توانیم توصیه کنیم که رفتار کودک را کنترل و برای تشخیص دقیق تر به روانپزشک یا مشاور کودک مراجعه کنید.


منبع: افکار

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار