نامه ۱۷ استاد ایرانی به رئیس جمهور مصر
پارسینه: 17 اندیشمند و استاد ایرانی در نامه ای به رئیس جمهور مصر اعلام کردند، اندیشمندان مسلمان ایرانی آمادگی دارند تجربه و توان علمی خود را به دولت و ملت مصر انتقال دهند.
17 اندیشمند و استاد ایرانی در نامه ای به رئیس جمهور مصر اعلام کردند، اندیشمندان مسلمان ایرانی آمادگی دارند تجربه و توان علمی خود را به دولت و ملت مصر انتقال دهند.
17 اندیشمند و استاد ایرانی همزمان با دومین سالگرد پیروزی انقلاب مردم مصر در نامهی مهمی به رئیس جمهور مصر با اشاره به تجربه گرانقدر انقلاب اسلامی ایران در مرحله نظام سازی مبتنی بر اصول شریعت اسلام و همچنین برکات، دستاوردها و پیشرفتهای خیره کننده در سایه حکومت دینی و مشارکت عظیم مردمی، به یادآوری مواردی از پیشرفتهای ایران اسلامی در حوزههای مختلف با استناد به آمارهای مراکز معتبر جهانی پرداختند و تأکید کردند: توصیه میکنیم مبنا و الگوی قطعی و عملی مدیریت مصر را بر پایه اسلام عزیز قرار دهید و در این مسیر، اندیشمندان مسلمان ایرانی آمادگی دارند تجربه و توان علمی خود را به دولت و ملت مصر انتقال دهند.
متن کامل این نامه که به امضای آقایان دکتر علی اکبر ولایتی (استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)، دکتر غلامعلی حدادعادل (نماینده مجلس و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد (استاد حقوق فقه و فلسفه اسلامی)، دکتر احمد احمدی (استاد سابق دانشگاه تهران)، دکتر سعید رضا عاملی (استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران)، دکتر جلیل تجلیل (استاد نمونه دانشگاه)، دکتر سید علیرضا مرندی (نماینده مجلس و استاد برتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)، دکتر صادق آئینهوند (استاد نمونه تاریخ اسلام)، دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی (موسس موسسه حکمت و فلسفه ایران)، دکتر فرهاد رهبر (رئیس دانشگاه تهران)، دکتر رضا روستا آزاد (رئیس دانشگاه صنعتی شریف)، دکتر غلامرضا اعوانی (استاد گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر کریم مجتهدی (استاد فلسفه دانشگاه تهران)، دکتر محمد رضا گنجعلی (رئیس پردیس علوم دانشگاه تهران)، دکتر محمد رضا مخبر دزفولی (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی)، دکتر محمد علی معلم دامغانی (رئیس فرهنگستان هنر) و دکتر منصور خلیلی عراقی (رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران) رسیده، به شرح زیر است:
به نام خداوند حکیم و توانا
جناب آقای دکتر محمد مرسی
رئیس جمهور محترم مصر
با سلام
ضمن تبریک به مناسبت پیروزی ملت مصر در براندازی حکومت استبدادی و ظالم رژیم حاکم بر مصر و شکلگیری "مصرجدید" مبتنی بر ارزشهای اسلامی و همچنین تبریک بهمناسبت موفقیت جنابعالی در اولین انتخابات مردمسالارانه ریاست جمهوری و همچنین رای مثبت به قانون اساسی مصر، بهعنوان کسانی که شاهد موفقیت عظیم ملت ایران در پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف که الحق حکیم؛ عارف و عالم کم نظیر تاریخ جهان اسلام بود و همچنین تجربه 34 سال مبارزه بیامان با صهیونیزم و استکبار جهانی برای استقرار جمهوری اسلامی ایران نکاتی را به استحضار حضرتعالی میرساند:
1. جهان موسوم به پیشرفته از توفیقات زیادی برخوردار بوده است که بهدلیل عدم برخورداری از ایمان مستحکم به کتاب و حکمت الهی و یا حداقل بهدلیل ایمان ناقص که مصداق "ایمان به بخشی از کتاب خدا و کفر به بخش دیگر" بودهاند با بحرانهای فردی و اجتماعی بسیاری مواجه بوده و هستند که منشاء و مرجع اصلی این بحرانها جدائی از حقیقت اسلام است.
2. امروز جهان غرب به اهمیت و جایگاه دین هم در مدیریت ارزشهای اجتماعی و هم در سلامت فرد، خانواده و جامعه تاکید دارد و مسیر دینمداری جامعه بعنوان یک روند جدی مشاهده میشود. بازگشت به دین محصول بن بستهای ناشی از رشد و توسعه منهای دین و بحران های اجتماعی فراگیری است.
3. دین و بهطور خاص اسلام مرجع حل مسائل و مشکلات ملی و منازعات بینالمللی است. بدون تمسک به عروه الوثقی دین، همه بندها میگسلد و فرد و جامعه دچار خسران بزرگ نسبت به همه سرمایههای انسانی و اجتماعی خواهد شد.
4. آغاز و سرانجام همه کارها منتهی به خداست و با تمسک بهقدرت لایزال الهی همه توفیقات منتهی به سلامت و سعادت فراهم میگردد. اِلَى اللَّهِ مَرْجِعُکُمْ وَهُوَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (هود-4) و اگر خداوند بخواهد وسعت عظیمی بهفکر انسان خواهد داد که منشاء خلق پدیدههای جدید، موثر و مفید در زندگی است. فَمَن یُرِدِ اللَّهُ أَن یَهْدِیَهُ یَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ وَمَن یُرِدْ أَن یُضِلَّهُ یَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَیِّقًا حَرَجًا کَأَنَّمَا یَصَّعَّدُ فِی السَّمَاءِ کَذَالِکَ یَجْعَلُ اللَّهُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ (سوره انعام - 125).
5. دیدگاههای انسانمحورانه پاسخ جامعی برای تامین نیازهای معنوی و مادی انسان نیست و بدون توجه به کمال مطلق که مصداق احد و واحد آن خدای متعال است، امکان تامین سلامت و سعادت انسان نیست.
6. اصل و حقیقت ولایت متعلق به خدا و رسول خدا و اولیاء خدا است و بهترین مسیر و سبک زندگی، مسیری است که برگرفته از ولایت الهی باشد . حکومتی که در ذیل و مسیر ولایت الهی سیاستگذاری، نهادسازی و برنامهریزی کند، قطعا به صلاح و سعادت دست پیدا خواهد کرد و مرجع رشد و ترقی خواهد بود. البته این راه، مسیری هموار نیست و مستلزم مجاهدت و تلاش گسترده و تحمل مرارت های ناشی از مبارزه با شیاطین بزرگ است.
7. اسلام بزرگترین ودیعه و منت الهی بر بشریت است که درک حقیقت آن منجر بهسلامت، سعادت و آسایش جاودانه میشود. همه امور مرتبط با زندگی انسان اعم از امور فردی و اجتماعی و یا قلمروهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بدون توجه و تمسک بهاصول اسلامی منتهی بهضلالت و گمراهی و رشد ناقص و یا ظهور جامعه ناقص الخلقه میشود.
8. جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز با اندیشه محوری حضور اصول اسلام در کلیت نظام و همه روندهای مدیریت اجرائی، قانونگذاری و امور قضایی مسیر خود را آغاز نمود و بنیان حکومت را بر اسلام عزیز استوار کرد. در 12 فروردین 1358 اصل نظام جمهوری اسلامی ایران به آراء عمومی عرضه شد و با 2/99 درصد رای موافقت جمهوری اسلامی ایران بهتصویب ملت ایران رسید و متعاقب آن در آذر ماه همان سال قانون اساسی جمهوری اسلامی که بهتصویب مجلس خبرگان رسیده بود، به آراء عمومی گذاشته شد و با اکثریت آراء بهتصویب ملت ایران رسید.
9. مهمترین اصل قانون اساسی اصل اول و دوم آن است که در آن بر ابتناء جمهوری اسلامی ایران به اصول اعتقادی و قوانین اسلامی تصریح شده است.
10. طی 34 سال مجاهدت، تلاش و تدبیر و مبارزه بیامان با استکبار جهانی و دشمنان اسلام و مسلیمن در سطح بینالمللی، دستاوردهای گرانقدری بدست آمده است که محوریترین این دستاوردها پافشاری بر استقلال جمهوری اسلامی ایران از قدرتهای شرقی و غربی و نفی استیلاء بر قلمرو اسلامی ایران است. در این مسیر حمایت از ملت مظلوم فلسطین و همه مظلومین جهان، اصل محوری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است، که بدین خاطر غرامت سنگینی را پرداخت کرده که از جمله آنها جنگ و تحریم فراگیر و فشار های سیاسی بین المللی است
11. در توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و عمرانی اقدامات برجسته و خیره کننده ای صورت گرفته است که علیرغم هشت سال جنگ بیامان و تحریمها و حصارکشیهای اقتصادی و سیاسی بر علیه ملت ایران، امروز جمهوری اسلامی ایران با تمسک به اسلام و بهره مندی از رهبری حکیمانه و الهی امام خمینی و آیه الله العظمی خامنه ای مفتخر است که ضمن فقرزدایی و محرومیتزدایی از مناطق روستایی و شهرهای محروم ایران، جایگاه وزینی را در حوزه علم و فناوری بدست آورد که به مواردی از این دستاوردها ذیلا اشاره می شود:
- براساس آمار رسمی سازمان یونسکو، امروز ایران اسلامی با سن امید به تحصیل 16-13 سال، نرخ سواد جوانان 99-95 درصد، نرخ سواد بزرگسالان 95-85 درصد همراه با پیشافتادن تحصیلات زنان (75-55 درصد بیش از همه کشورهای جهان) از چهار پنجم کشورهای جهان پیشروتر است. این در حالی است که نرخ سواد در ایران قبل از انقلاب، 28 درصد بود .
- براساس اعلام رسمی سازمانهای ساینس متریکس ، بخش تجارت، نوآوری و مهارت دولت انگلستان و اسپرینگر طی 30 سال گذشته، ایران در حوزه علم و فناوری، 14.4 درصد رشد داشته است که «بالاترین» رشد تولیدات علمی در «جهان» را تجربه کرده است و در مقایسه با جایگاه 52 جهانی ایران در قبل از انقلاب اسلامی، امروزه در مقام 16 جهان در تولید علم قرار دارد. بنیاد علم ملی امریکا، رشد سریع کشور ایران در زمینه علم را علاوه بر تولیدات علمی، به رشد ابزارهای فناورانه، دارو و فناوریهای ارتباطات در ایران مرتبط میداند.
- در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با 42 میلیون نفر (ضریب نفوذ 53 درصد) دسترسی به اینترنت ، مقام اول در خاورمیانه و نهم جهان را دارد که نهمین مقام جهانی از نظر رشد دسترسی را هم داراست .
- براساس اعلام رسمی یونیدو در شاخص شدت گسترش صنعت ، ایران با 0.54 رشد، در رده نخست جهانی قرار گرفته است و در زمینه سرانه تولید ناخالص داخلی (15 هزار دلار امریکا )، جایگاهی بالاتر از سه چهارم کشوهای جهان دارد. مقایسه آمارهای مالی ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی به گزارش بانک جهانی رشد سریع این کشور در شاخصهای توسعه را نشان میدهد. بهعنوان مثال، در زمینه تولیدات کشاورزی، شاخص تولید محصول بهرقم بیش از 110 رسیده است که نسبت به قبل از انقلاب اسلامی با میزان 18 واحد، بیش از 600 درصد رشد داشته است .
- دستیابی به فناوری هستهای و استفاده صلحآمیز از آن در تولید انرژی پاک، امور پزشکی و کشاورزی، دستیابی به پیشرفتهای علمی در زمینه سلولهای بنیادی و کاربردهای آن در پرشکی و ریزفناوری و زیستفناوری از جمله موفقیتهایی حاصل شده در راستای «سند چشمانداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران» و «سند نقشه جامع علمی جمهوری اسلامی ایران»، است. ایران اسلامی بهعنوان نهمین کشور پرتاب کننده ماهوارهی ساخت کشور به فضا در سال 2005 در فهرست جهانی قرار گرفته است . دستیابی به دانش فنی تامین سوخت هستهای و غنیسازی اورانیوم 20 درصد، دانش فنی 150نوع مایع یونی، ذوب و پالایش فولاد در کوره قوس الکتریکی، دانش حفاری چاههای نفت و گاز در آبهای عمیق 800 تا 1000 متر و ساخت سد و نیروگاههای برق آبی نمونههایی از تحقق برنامههای برآمده از سند چشمانداز هستند.
- دولت جمهوری اسلامی ایرانی، «طرح تحول اقتصادی» و «اقتصاد مقاومتی» را بهمنظور نزدیکتر شدن هر چه بیشتر به هدف پیشرفت همراه با عدالت، اصلاح نظامهای یارانهای، مالیاتی، گمرکی، بانکی، توزیع کالا و خدمات، ارزشگذاری پول ملی و بهرهوری در راس برنامههای خود قرار داده است.
ما پیشرفتهای بسیار در شاخصهای کمی و کیفی در ایران اسلامی را حاصل تجربه انقلاب اسلامی میدانیم که بهزیباترین شکل، تعادل بین فرد و جامعه را مدنظر داشته است. برنامه اصلی آینده کشور ایران متمرکز بر «تمدنسازی نوین اسلامی» است. این برنامه بلندمدت مبتنی بر الگوی ویژهای از پیشرفت است که هم از نظر مبانی نگرشی و معرفتی و هم از نظر روش اجرا مبتنی بر اصول مترقی اسلام و متمایز از هنجارهای دیکته شده و سلطهآمیز جهان غرب و صهیونیزم بینالملل تحت عنوان شاخصها و معیارهای توسعه است.
جناب آقای دکتر مرسی
بهطور حتم اندیشمندان مسلمان ایرانی آمادگی دارند تجربه و توان علمی خود را در اختیار دولت و ملت شریف و مسلمان مصر قرار دهند و بر این باورند که در سایه إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ (الحجرات - 10)، ظرفیتهای بزرگی در جهان اسلام وجود دارد که میتواند منشاء نجات، صلاح و سعادت جهان شود. ایجاد تفرقه مذهبی و فرقه ای در جهان اسلام، فتنه بزرگی است که با اشکال مختلف از ناحیه دشمنان مشترک اسلام و مسلمین برنامه ریزی و تحریک می شود.
با توجه به موارد مذکور بهجنابعالی که از ظرفیت اعتقادی و حکمت و اندیشه عمیق برخوردار هستید و در راس کشوری قرا گرفتهاید که میراثدار تمدن عظیم اسلامی است، توصیه میکنیم، مبنا و الگوی قطعی و عملی مدیریت کشور را بر پایه اسلام عزیز قرار دهید و مقاصد فشارهای بینالمللی و فضاهای بهاصطلاح روشنفکری متاثر از رویکردهای منزوی کننده دین از عرصه سیاست، فرهنگ و اقتصاد را مطمح نظر قرار ندهید. مَن کانَ یُریدُ العِزَّةَ فَلِلَّهِ العِزَّةُ جَمیعًا إِلَیهِ یَصعَدُ الکَلِمُ الطَّیِّبُ وَالعَمَلُ الصّالِحُ یَرفَعُهُ وَالَّذینَ یَمکُرونَ السَّیِّئَاتِ لَهُم عَذابٌ شَدیدٌ وَمَکرُ أُولئِکَ هُوَ یَبورُ (الفاطر-10).
برای عزت و سربلندی ملت و دولت مسلمان مصر و همه مسلمانان جهان دعا میکنیم و سلامت و سعادت جاودانه را برایتان آرزومندیم
بسم الله الحکیم القدیر
فخامة الرئیس/ الدکتور محمد مرسی
رئیس جمهوریة مصر العربیة المحترم
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته، و بعد،
یسرنا أن نهنئکم بانتصار الشعب المصری و نجاحه فی الإطاحة بالحکم الاستبدادی الغاشم فی مصر، و بلورة دولة مصریة جدیدة تعتمد القیم الإسلامیة، کما نهنئکم بمناسبة فوزکم فی الانتخابات الرئاسیة الدیمقراطیة، و إقرار الدستور المصری بالتصویت له بالإیجاب ..
و بما أننا قد شهدنا نجاح الشعب الإیرانی العظیم من خلال انتصار الثورة الإسلامیة فی إیران بقیادة الإمام الخمینی أعلی الله مقامه الشریف، الذی کان، بحق، حکیما و عارفا و عالما فذا علی صعید تأریخ العالم الإسلامی؛ ثم شهدنا تجربة 34 عاما من الکفاح المریر ضد الصهیونیة و الاستکبار العالمی من أجل إرساء أسس الجمهوریة الإسلامیة فی إیران ؛ فإننا نود أن نطرح علی فخامتکم نقاطا هی کما یلی:
1. لقد حقق العالم المتصف بالمتقدم نجاحات جمّة، إلا أنه قد واجه و یواجه الکثیر من الأزمات الفردیة و الاجتماعیة التی یکون مَنشؤها الرئیسی هو الابتعاد عن حقیقة الإسلام، و سبب ذلک یرجع إلی فقدانه إیمانا قویا بکتاب الله و حکمته ـ أو عدم اکتمال إیمانه علی أقل تقدیر ـ مما جعله مصداقا لـ "الإیمان ببعض الکتاب و الکفر ببعضه " ...
2. لقد أصبح العالم الغربی یؤکد الیوم علی أهمیة الدین و دوره فی إدارة و توجیه القیم الاجتماعیة کما فی صحة الفرد و الأسرة و المجتمع. حیث یلاحَظ اتجاه التدین و التوجه الدینی کاتجاه جدّی مطروح فی المجتمع. إن العودة إلی الدین، هی نتیجة وجود الطرق المسدودة التی أدی إلیها مسار التنمیة و التطور المنفصل عن الدین کما هی حصیلة الأزمات الاجتماعیة الواسعة الانتشار.
3. إن الدین ـ و الإسلام بوجه خاصّ ـ یمثل المرجع لمعالجة القضایا و المشاکل علی الصعد الوطنیة و الدولیة. فبدون التمسک بعروته الوثقی، تنفصم جمیع العری و یتعرض کلٌ من الفرد و المجتمع لخسارة کبری یخسر من خلالها کل الأرصدة الإنسانیة و الاجتماعیة.
4. إن الأمور، من البدایة إلی النهایة، ترجع إلی الله. و من خلال التمسک بالقدرة الإلهیة اللانهائیة، تتحقق کل النجاحات المنطویة علی السلامة و السعادة. إلی الله مرجعکم و هو علی کل شیء قدیر (هود ـ 4). و إذا أراد الله، فإنه تعالی یضفی علی العقل الإنسانی سعة کبیرة یتحول بها إلی مصدر عظیم لإبداع ظواهر جدیدة مفیدة و مؤثرة فی مسرح الحیاة. "فمن یرد اللهُ أن یهدیه یشرح صدره للإسلام و من یرد أن یُضله یجعل صدره ضیقا حرجا کأنما یصّعّد فی السماء . کذلک یجعل الله الرجس علی الذین لایؤمنون. (الأنعام ـ 125)
5. إن الرؤی المتمحورة حول مبدأ أصالة الإنسان لاتلبی متطلبات الإنسان الروحیة و المادیة تلبیة شاملة. فلایمکن تحقیق السلامة و السعادة للإنسان بدون التوجه إلی الکمال المطلق الذی لیس له مصداق إلا الله تعالی وحده.
6. إن الولایة ـ فی أصلها و حقیقتها ـ لله تعالی و لرسوله و لأولیائه. و إن أفضل مناهج و أنماط الحیاة هو ما یکون مستمَدّا من الولایة الإلهیة . فأی نظام حکم یضع سیاساته و یُنشئ مؤسساته و یخطط لأموره فی ظل الولایة الإلهیة و فی اتجاهها، فإنه سیصل إلی الصلاح و السعادة، و سیکون مصدرا للرقی و الکمال. و لاشک أن هذا الطریق دونه خرط القتاد و سلوکه یتطلب جهدا جهیدا و عملا دؤوبا، کما یتطلب الاستعداد لتحمل الصعوبات الناتجة عن النضال ضد کبار الشیاطین.
7. إن الإسلام یمثل أکبر ودیعة منّ الله بها علی البشریة . حیث یؤدی إدراک حقیقته إلی السلامة و السعادة و الراحة أبدیا. و بدون التمسک بمبادئ الإسلام، فإن جمیع الشؤون المرتبطة بحیاة الإنسان ـ سواء الفردیة منها أو الاجتماعیة، أو ما یتصل منها بالمجالات السیاسیة و الاقتصادیة و الثقافیة ـ ستؤدی إلی الضلال و الضیاع أو إلی نمو ناقص أو ظهور مجتمع مشوّه معیب.
8. بدأت الجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة مشوارها علی أساس تفکیر محوری یتمثل فی حضور الإسلام فی مجمل نظام الحکم و جمیع مسارات الإدارة التنفیذیة و التشریعیة و القضائیة. و وضعت بنیان الحکم علی قاعدة الإسلام العزیز. و فی الأول من أبریل عام 1979م عُرض مبدأ النظام الجمهوری الإسلامی للاستفتاء العام فأقره الشعب الإیرانی بنسبة 2/99 بالمائة من الأصوات. ثم فی نوفمبر من نفس العام، جری استفتاء عام علی دستور الجمهوریة الإسلامیة الذی کان قد أقره مجلس الخبراء، فوافق علیه الشعب الإیرانی بأغلبیة أصواته.
9. إن أهم مواد الدستور هو المادتان الأولی و الثانیة ، اللتان تنصان علی تبنی الجمهوریة الإسلامیة المبادئ العقائدیة للإسلام و تشریعاته.
10. لقد تحققت إنجازات قیمة خلال 34 عاما من الجهاد و التدبیر و النضال المریر ضد الاستکبار العالمی و أعداء الإسلام و المسلمین علی الصعید الدولی. و أهم هذه الإنجازات، هو الإصرار علی استقلالیة الجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة عن القوی الشرقیة و الغربیة، و رفض أی هیمنة علی أرض إیران الإسلامیة. و فی هذا الصدد، ظل دعم الشعب الفلسطینی المظلوم و کل المظلومین فی العالم، مبدأ محوریا فی السیاسة الخارجیة الإیرانیة. و قد دفعت الجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة من أجل اتباعها هذه السیاسة ثمنا باهظا، حیث فُرض علیها الحرب و الحصار الشامل و الضغوط السیاسیة الدولیة إلخ ...
11. لقد تحققت انجازات ضخمة باهرة فی مجال التنمیة السیاسیة و الاقتصادیة و الثقافیة و الإعماریة. فعلی رغم ما فـُرض علی الشعب الإیرانی من حرب ضروسة طالت ثمانی سنوات، بالإضافة إلی انواع الحصار الاقتصادی و السیاسی؛ تفتخر الجمهوریة الإسلامیة الیوم بأنها من خلال تمسکها بالإسلام و تمتعها بالقیادة الحکیمة الإلهیة لکل من الإمام الخمینی و آیة الله العظمی الخامنئی، قد نجحت فی القضاء علی الفقر و الحرمان فی مناطقها الریفیة و مدنها المحرومة، و فی نفس الوقت أحرزت حیّزا محترما فی میدان العلم و التقنیة. و فیما یلی نشیر إلی بعض من هذه الإنجازات:
تؤکد الإحصائیات الرسمیة لمنظمة الیونیسکو، أن إیران الإسلامیة قدأحرزت قصب السبق من مجموع أربعة أخماس دول العالم و ذلک بتسجیلها 13 إلی 16 عاما للعمر الدراسی المتوقع ، و نسبة 95 إلی 99 بالمائة لتعلّم الشباب ، و 85 إلی 95 بالمائة لتعلم کبار السن ، بالإضافة إلی ارتفاع نسبة تعلم المرأة (55 ـ 75 بالمائة، و هی نسبة تفوق ما لدی أی دولة من دول العالم). بینما کانت نسبة المتعلمین فی إیران ما قبل الثورة لاتتجاوز 28 بالمائة.
حسب ما أعلنه رسمیا کل من منظمة ساینس متریکس ، و قسم التجارة و التطویر و المهارة التابع للحکومة البریطانیة و مؤسسة اسبرینغر ، قد شهدت إیران خلال ثلاثة عقود مضت نموا بنسبة 4/14 بالمائة فی مجال العلم و التقنیة، و بذلک سجلت "أعلی" نسبة لنمو الإنتاج العلمی علی مستوی "العالم" . حیث تتبوء إیران حالیا الرتبة السادسة عشر فی مجال الإنتاج العلمی علی المستوی العالمی بعد أن کانت فی الرتبة الثانیة و الخمسین قبل انتصار الثورة الإسلامیة. و تعتبر المؤسسة الوطنیة الأمریکیة للعلوم أن التقدم العلمی السریع فی إیران، علی صلة بتطور الآلیات و الأجهزة التقنیة، و الأدویة، و تقنیة الاتصالات فی هذا البلد، فضلا عن الإنتاج العلمی .
فی مجال الاتصالات و تقنیة المعلومات، تتوفر إمکانیة الوصول إلی الانترنت لـ 42 ملیون مواطن إیرانی (معامل الانتشار 53 بالمائة) و بذلک تحتل إیران الرتبة الأولی علی مستوی الشرق الأوسط و التاسعة علی مستوی العالم، کما تحتل الرتبة التاسعة عالمیا من حیث نمو إمکانیة الوصول .
حسب ما أعلنته منظمة الیونیدو رسمیا ، قد تبوأت إیران الرتبة الأولی عالمیا فی مؤشر شدة وتیرة التطویر الصناعی بعد أن سجلت نموا بنسبة 54/0 بالمائة فی هذا المجال. و فی مجال إجمالی الإنتاج الفردی المحلی (15 ألف دولار أمریکی) تأتی رتبة إیران فوق رتب ثلاثة أرباع دول العالم. و فی سیاق المقارنة بین الإحصائیات المالیة الإیرانیة قبل الثورة الإسلامیة و بعدها، یدل تقریر البنک الدولی علی نمو سریع فی ما یخص مؤشرات التنمیة. فعلی سبیل المثال، تجاوز مؤشر إنتاج المحاصیل الزراعیة عدد الـ 110، حیث سجل نموا بنسبة أکثر من 600 بالمائة فی 18 محصولا زراعیا .
و من النجاحات المتحققة فی إطار "وثیقة آفاق التنمیة العشرینیة للجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة" و " وثیقة الخریطة العلمیة الشاملة للجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة"، یمکن الإشارة إلی التوصل للتقنیة النوویة و استخدامها سلمیا فی مجال إنتاج الطاقة النظیفة و المجالات الطبیة و الزراعیة، و إلی تحقیق التقدم العلمی فی مجال الخلایا الأساسیة و حالات استعمالها فی الطب و التقنیة الدقیقة و التقنیة البیئیة. و فی عام 2005 تم إدراج اسم إیران الإسلامیة فی القائمة العالمیة بصفتها الدولة التاسعة التی تطلق القمر الصناعی المحلی الصنع إلی الفضاء . إن التوصل إلی تقنیة توفیر الوقود النووی و تخصیب الیورانیوم بنسبة 20 بالمائة، و تقنیة 150 نوعا من السائل الأیونی، و صهر و تکریر الفولاذ فی فرن القوس الکهربائی، و تقنیة حفر آبار النفط و الغاز فی المیاه العمیقة التی تبلغ عمقها 800 إلی 1000 متر، و بناء السدود و المحطات الکهرومائیة لإنتاج الطاقة ... کل ذلک نماذج من تحقق الخطط المتعلقة بوثیقة الآفاق العشرینیة.
إن حکومة الجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة قد وضعت علی رأس قائمة برامجها کلا من "خطة التطور الاقتصادی" و "الاقتصاد المقاوم" و ذلک لغرض الاقتراب أکثر فأکثر من هدف التقدم المصحوب بالعدالة، و إصلاح أنظمة الدعم الحکومی، و الضرائب، و الجمارک، و المصارف، و توزیع السلع و الخدمات، و دعم العملة الوطنیة، و الإنتاجیة.
إننا نعتبر الإنجازات الکثیرة الحاصلة فی المؤشرات الکمیة و النوعیة فی إیران الإسلامیة، نتیجة تجربة الثورة الإسلامیة التی أخذت التوازن بین الفرد و المجتمع، و فی أجمل صوره، بعین الاعتبار. إن البرنامج الرئیسی القادم للدولة یترکز علی "بناء الحضارة الإسلامیة الحدیثة". هذا البرنامج الطویل الأمد یعتمد علی نموذج خاص من التقدم، و هو نموذج یرتکز علی المبادئ الإسلامیة الراقیة سواء من حیث المبادئ النظریة و المعرفیة أو من حیث النهج العملی، کما یتمیز عن الأسالیب و الأنماط الدخیلة المفروضة من قبل العالم الغربی و الصهیونیة الدولیة تحت عنوان مؤشرات و معاییر التنمیة.
یا صاحب الفخامة،
إن المفکرین المسلمین فی إیران مستعدون، و بصفة مؤکدة، لیضعوا ما لدیهم من تجارب و خبرات علمیة تحت تصرف الحکومة المصریة الموقرة و الشعب المصری المسلم الشریف، و هم ـ علی ضوء قوله تعالی "إنما المؤمنون إخوة فأصلحوا بین أخویکم و اتقوا الله لعلکم ترحَمون" (الحجرات ـ 10) ـ مقتنعون بأن العالم الإسلامی یمتلک من الطاقات و الإمکانیات ما من شأنه أن یکون مصدرا لنجاة العالم و صلاحه و سعادته. إن إثارة نعرات الفرقة المذهبیة ـ الطائفیة فی العالم الإسلامی تشکل فتنة کبری یقوم أعداء الإسلام و المسلمین بالتخطیط لها و إثارتها بصور شتی.
بناء علی ما تقدم، نتوجه إلی فخامتکم، باعتبارکم رجلا یتمیز بخلفیة عقائدیة و حکمة و تفکیر عمیق و یترأس دولة ترث الحضارة الإسلامیة المجیدة، فنوصیکم بأن تجعلوا أساس إدارة الدولة، قطعیا و فعلیا، علی قاعدة إسلامنا العزیز، دون أن تأبهوا بالأهداف و الضغوط الدولیة و أجواء ما یسمی بالحرکة التنویریة المتأثرة بالاتجاهات القائلة بفصل الدین عن مسرح السیاسة و الثقافة و الاقتصاد. "من کان یرید العزة فلله العزة جمیعا، إلیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه. و الذین یمکرون السیئات لهم عذاب شدید و مکر أولئک هو یبور" (الفاطر ـ 10)
ندعو بالعز و الرفعة لمصر المسلمة حکومة و شعبا و لجمیع المسلمین فی العالم، متمنین لکم دوام الصحة و السعادة.
17 اندیشمند و استاد ایرانی همزمان با دومین سالگرد پیروزی انقلاب مردم مصر در نامهی مهمی به رئیس جمهور مصر با اشاره به تجربه گرانقدر انقلاب اسلامی ایران در مرحله نظام سازی مبتنی بر اصول شریعت اسلام و همچنین برکات، دستاوردها و پیشرفتهای خیره کننده در سایه حکومت دینی و مشارکت عظیم مردمی، به یادآوری مواردی از پیشرفتهای ایران اسلامی در حوزههای مختلف با استناد به آمارهای مراکز معتبر جهانی پرداختند و تأکید کردند: توصیه میکنیم مبنا و الگوی قطعی و عملی مدیریت مصر را بر پایه اسلام عزیز قرار دهید و در این مسیر، اندیشمندان مسلمان ایرانی آمادگی دارند تجربه و توان علمی خود را به دولت و ملت مصر انتقال دهند.
متن کامل این نامه که به امضای آقایان دکتر علی اکبر ولایتی (استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)، دکتر غلامعلی حدادعادل (نماینده مجلس و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد (استاد حقوق فقه و فلسفه اسلامی)، دکتر احمد احمدی (استاد سابق دانشگاه تهران)، دکتر سعید رضا عاملی (استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران)، دکتر جلیل تجلیل (استاد نمونه دانشگاه)، دکتر سید علیرضا مرندی (نماینده مجلس و استاد برتر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)، دکتر صادق آئینهوند (استاد نمونه تاریخ اسلام)، دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی (موسس موسسه حکمت و فلسفه ایران)، دکتر فرهاد رهبر (رئیس دانشگاه تهران)، دکتر رضا روستا آزاد (رئیس دانشگاه صنعتی شریف)، دکتر غلامرضا اعوانی (استاد گروه فلسفه دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر کریم مجتهدی (استاد فلسفه دانشگاه تهران)، دکتر محمد رضا گنجعلی (رئیس پردیس علوم دانشگاه تهران)، دکتر محمد رضا مخبر دزفولی (دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی)، دکتر محمد علی معلم دامغانی (رئیس فرهنگستان هنر) و دکتر منصور خلیلی عراقی (رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران) رسیده، به شرح زیر است:
به نام خداوند حکیم و توانا
جناب آقای دکتر محمد مرسی
رئیس جمهور محترم مصر
با سلام
ضمن تبریک به مناسبت پیروزی ملت مصر در براندازی حکومت استبدادی و ظالم رژیم حاکم بر مصر و شکلگیری "مصرجدید" مبتنی بر ارزشهای اسلامی و همچنین تبریک بهمناسبت موفقیت جنابعالی در اولین انتخابات مردمسالارانه ریاست جمهوری و همچنین رای مثبت به قانون اساسی مصر، بهعنوان کسانی که شاهد موفقیت عظیم ملت ایران در پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی اعلی الله مقامه الشریف که الحق حکیم؛ عارف و عالم کم نظیر تاریخ جهان اسلام بود و همچنین تجربه 34 سال مبارزه بیامان با صهیونیزم و استکبار جهانی برای استقرار جمهوری اسلامی ایران نکاتی را به استحضار حضرتعالی میرساند:
1. جهان موسوم به پیشرفته از توفیقات زیادی برخوردار بوده است که بهدلیل عدم برخورداری از ایمان مستحکم به کتاب و حکمت الهی و یا حداقل بهدلیل ایمان ناقص که مصداق "ایمان به بخشی از کتاب خدا و کفر به بخش دیگر" بودهاند با بحرانهای فردی و اجتماعی بسیاری مواجه بوده و هستند که منشاء و مرجع اصلی این بحرانها جدائی از حقیقت اسلام است.
2. امروز جهان غرب به اهمیت و جایگاه دین هم در مدیریت ارزشهای اجتماعی و هم در سلامت فرد، خانواده و جامعه تاکید دارد و مسیر دینمداری جامعه بعنوان یک روند جدی مشاهده میشود. بازگشت به دین محصول بن بستهای ناشی از رشد و توسعه منهای دین و بحران های اجتماعی فراگیری است.
3. دین و بهطور خاص اسلام مرجع حل مسائل و مشکلات ملی و منازعات بینالمللی است. بدون تمسک به عروه الوثقی دین، همه بندها میگسلد و فرد و جامعه دچار خسران بزرگ نسبت به همه سرمایههای انسانی و اجتماعی خواهد شد.
4. آغاز و سرانجام همه کارها منتهی به خداست و با تمسک بهقدرت لایزال الهی همه توفیقات منتهی به سلامت و سعادت فراهم میگردد. اِلَى اللَّهِ مَرْجِعُکُمْ وَهُوَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (هود-4) و اگر خداوند بخواهد وسعت عظیمی بهفکر انسان خواهد داد که منشاء خلق پدیدههای جدید، موثر و مفید در زندگی است. فَمَن یُرِدِ اللَّهُ أَن یَهْدِیَهُ یَشْرَحْ صَدْرَهُ لِلْإِسْلَامِ وَمَن یُرِدْ أَن یُضِلَّهُ یَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَیِّقًا حَرَجًا کَأَنَّمَا یَصَّعَّدُ فِی السَّمَاءِ کَذَالِکَ یَجْعَلُ اللَّهُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِینَ لَا یُؤْمِنُونَ (سوره انعام - 125).
5. دیدگاههای انسانمحورانه پاسخ جامعی برای تامین نیازهای معنوی و مادی انسان نیست و بدون توجه به کمال مطلق که مصداق احد و واحد آن خدای متعال است، امکان تامین سلامت و سعادت انسان نیست.
6. اصل و حقیقت ولایت متعلق به خدا و رسول خدا و اولیاء خدا است و بهترین مسیر و سبک زندگی، مسیری است که برگرفته از ولایت الهی باشد . حکومتی که در ذیل و مسیر ولایت الهی سیاستگذاری، نهادسازی و برنامهریزی کند، قطعا به صلاح و سعادت دست پیدا خواهد کرد و مرجع رشد و ترقی خواهد بود. البته این راه، مسیری هموار نیست و مستلزم مجاهدت و تلاش گسترده و تحمل مرارت های ناشی از مبارزه با شیاطین بزرگ است.
7. اسلام بزرگترین ودیعه و منت الهی بر بشریت است که درک حقیقت آن منجر بهسلامت، سعادت و آسایش جاودانه میشود. همه امور مرتبط با زندگی انسان اعم از امور فردی و اجتماعی و یا قلمروهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بدون توجه و تمسک بهاصول اسلامی منتهی بهضلالت و گمراهی و رشد ناقص و یا ظهور جامعه ناقص الخلقه میشود.
8. جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز با اندیشه محوری حضور اصول اسلام در کلیت نظام و همه روندهای مدیریت اجرائی، قانونگذاری و امور قضایی مسیر خود را آغاز نمود و بنیان حکومت را بر اسلام عزیز استوار کرد. در 12 فروردین 1358 اصل نظام جمهوری اسلامی ایران به آراء عمومی عرضه شد و با 2/99 درصد رای موافقت جمهوری اسلامی ایران بهتصویب ملت ایران رسید و متعاقب آن در آذر ماه همان سال قانون اساسی جمهوری اسلامی که بهتصویب مجلس خبرگان رسیده بود، به آراء عمومی گذاشته شد و با اکثریت آراء بهتصویب ملت ایران رسید.
9. مهمترین اصل قانون اساسی اصل اول و دوم آن است که در آن بر ابتناء جمهوری اسلامی ایران به اصول اعتقادی و قوانین اسلامی تصریح شده است.
10. طی 34 سال مجاهدت، تلاش و تدبیر و مبارزه بیامان با استکبار جهانی و دشمنان اسلام و مسلیمن در سطح بینالمللی، دستاوردهای گرانقدری بدست آمده است که محوریترین این دستاوردها پافشاری بر استقلال جمهوری اسلامی ایران از قدرتهای شرقی و غربی و نفی استیلاء بر قلمرو اسلامی ایران است. در این مسیر حمایت از ملت مظلوم فلسطین و همه مظلومین جهان، اصل محوری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است، که بدین خاطر غرامت سنگینی را پرداخت کرده که از جمله آنها جنگ و تحریم فراگیر و فشار های سیاسی بین المللی است
11. در توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و عمرانی اقدامات برجسته و خیره کننده ای صورت گرفته است که علیرغم هشت سال جنگ بیامان و تحریمها و حصارکشیهای اقتصادی و سیاسی بر علیه ملت ایران، امروز جمهوری اسلامی ایران با تمسک به اسلام و بهره مندی از رهبری حکیمانه و الهی امام خمینی و آیه الله العظمی خامنه ای مفتخر است که ضمن فقرزدایی و محرومیتزدایی از مناطق روستایی و شهرهای محروم ایران، جایگاه وزینی را در حوزه علم و فناوری بدست آورد که به مواردی از این دستاوردها ذیلا اشاره می شود:
- براساس آمار رسمی سازمان یونسکو، امروز ایران اسلامی با سن امید به تحصیل 16-13 سال، نرخ سواد جوانان 99-95 درصد، نرخ سواد بزرگسالان 95-85 درصد همراه با پیشافتادن تحصیلات زنان (75-55 درصد بیش از همه کشورهای جهان) از چهار پنجم کشورهای جهان پیشروتر است. این در حالی است که نرخ سواد در ایران قبل از انقلاب، 28 درصد بود .
- براساس اعلام رسمی سازمانهای ساینس متریکس ، بخش تجارت، نوآوری و مهارت دولت انگلستان و اسپرینگر طی 30 سال گذشته، ایران در حوزه علم و فناوری، 14.4 درصد رشد داشته است که «بالاترین» رشد تولیدات علمی در «جهان» را تجربه کرده است و در مقایسه با جایگاه 52 جهانی ایران در قبل از انقلاب اسلامی، امروزه در مقام 16 جهان در تولید علم قرار دارد. بنیاد علم ملی امریکا، رشد سریع کشور ایران در زمینه علم را علاوه بر تولیدات علمی، به رشد ابزارهای فناورانه، دارو و فناوریهای ارتباطات در ایران مرتبط میداند.
- در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با 42 میلیون نفر (ضریب نفوذ 53 درصد) دسترسی به اینترنت ، مقام اول در خاورمیانه و نهم جهان را دارد که نهمین مقام جهانی از نظر رشد دسترسی را هم داراست .
- براساس اعلام رسمی یونیدو در شاخص شدت گسترش صنعت ، ایران با 0.54 رشد، در رده نخست جهانی قرار گرفته است و در زمینه سرانه تولید ناخالص داخلی (15 هزار دلار امریکا )، جایگاهی بالاتر از سه چهارم کشوهای جهان دارد. مقایسه آمارهای مالی ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی به گزارش بانک جهانی رشد سریع این کشور در شاخصهای توسعه را نشان میدهد. بهعنوان مثال، در زمینه تولیدات کشاورزی، شاخص تولید محصول بهرقم بیش از 110 رسیده است که نسبت به قبل از انقلاب اسلامی با میزان 18 واحد، بیش از 600 درصد رشد داشته است .
- دستیابی به فناوری هستهای و استفاده صلحآمیز از آن در تولید انرژی پاک، امور پزشکی و کشاورزی، دستیابی به پیشرفتهای علمی در زمینه سلولهای بنیادی و کاربردهای آن در پرشکی و ریزفناوری و زیستفناوری از جمله موفقیتهایی حاصل شده در راستای «سند چشمانداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران» و «سند نقشه جامع علمی جمهوری اسلامی ایران»، است. ایران اسلامی بهعنوان نهمین کشور پرتاب کننده ماهوارهی ساخت کشور به فضا در سال 2005 در فهرست جهانی قرار گرفته است . دستیابی به دانش فنی تامین سوخت هستهای و غنیسازی اورانیوم 20 درصد، دانش فنی 150نوع مایع یونی، ذوب و پالایش فولاد در کوره قوس الکتریکی، دانش حفاری چاههای نفت و گاز در آبهای عمیق 800 تا 1000 متر و ساخت سد و نیروگاههای برق آبی نمونههایی از تحقق برنامههای برآمده از سند چشمانداز هستند.
- دولت جمهوری اسلامی ایرانی، «طرح تحول اقتصادی» و «اقتصاد مقاومتی» را بهمنظور نزدیکتر شدن هر چه بیشتر به هدف پیشرفت همراه با عدالت، اصلاح نظامهای یارانهای، مالیاتی، گمرکی، بانکی، توزیع کالا و خدمات، ارزشگذاری پول ملی و بهرهوری در راس برنامههای خود قرار داده است.
ما پیشرفتهای بسیار در شاخصهای کمی و کیفی در ایران اسلامی را حاصل تجربه انقلاب اسلامی میدانیم که بهزیباترین شکل، تعادل بین فرد و جامعه را مدنظر داشته است. برنامه اصلی آینده کشور ایران متمرکز بر «تمدنسازی نوین اسلامی» است. این برنامه بلندمدت مبتنی بر الگوی ویژهای از پیشرفت است که هم از نظر مبانی نگرشی و معرفتی و هم از نظر روش اجرا مبتنی بر اصول مترقی اسلام و متمایز از هنجارهای دیکته شده و سلطهآمیز جهان غرب و صهیونیزم بینالملل تحت عنوان شاخصها و معیارهای توسعه است.
جناب آقای دکتر مرسی
بهطور حتم اندیشمندان مسلمان ایرانی آمادگی دارند تجربه و توان علمی خود را در اختیار دولت و ملت شریف و مسلمان مصر قرار دهند و بر این باورند که در سایه إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ (الحجرات - 10)، ظرفیتهای بزرگی در جهان اسلام وجود دارد که میتواند منشاء نجات، صلاح و سعادت جهان شود. ایجاد تفرقه مذهبی و فرقه ای در جهان اسلام، فتنه بزرگی است که با اشکال مختلف از ناحیه دشمنان مشترک اسلام و مسلمین برنامه ریزی و تحریک می شود.
با توجه به موارد مذکور بهجنابعالی که از ظرفیت اعتقادی و حکمت و اندیشه عمیق برخوردار هستید و در راس کشوری قرا گرفتهاید که میراثدار تمدن عظیم اسلامی است، توصیه میکنیم، مبنا و الگوی قطعی و عملی مدیریت کشور را بر پایه اسلام عزیز قرار دهید و مقاصد فشارهای بینالمللی و فضاهای بهاصطلاح روشنفکری متاثر از رویکردهای منزوی کننده دین از عرصه سیاست، فرهنگ و اقتصاد را مطمح نظر قرار ندهید. مَن کانَ یُریدُ العِزَّةَ فَلِلَّهِ العِزَّةُ جَمیعًا إِلَیهِ یَصعَدُ الکَلِمُ الطَّیِّبُ وَالعَمَلُ الصّالِحُ یَرفَعُهُ وَالَّذینَ یَمکُرونَ السَّیِّئَاتِ لَهُم عَذابٌ شَدیدٌ وَمَکرُ أُولئِکَ هُوَ یَبورُ (الفاطر-10).
برای عزت و سربلندی ملت و دولت مسلمان مصر و همه مسلمانان جهان دعا میکنیم و سلامت و سعادت جاودانه را برایتان آرزومندیم
بسم الله الحکیم القدیر
فخامة الرئیس/ الدکتور محمد مرسی
رئیس جمهوریة مصر العربیة المحترم
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته، و بعد،
یسرنا أن نهنئکم بانتصار الشعب المصری و نجاحه فی الإطاحة بالحکم الاستبدادی الغاشم فی مصر، و بلورة دولة مصریة جدیدة تعتمد القیم الإسلامیة، کما نهنئکم بمناسبة فوزکم فی الانتخابات الرئاسیة الدیمقراطیة، و إقرار الدستور المصری بالتصویت له بالإیجاب ..
و بما أننا قد شهدنا نجاح الشعب الإیرانی العظیم من خلال انتصار الثورة الإسلامیة فی إیران بقیادة الإمام الخمینی أعلی الله مقامه الشریف، الذی کان، بحق، حکیما و عارفا و عالما فذا علی صعید تأریخ العالم الإسلامی؛ ثم شهدنا تجربة 34 عاما من الکفاح المریر ضد الصهیونیة و الاستکبار العالمی من أجل إرساء أسس الجمهوریة الإسلامیة فی إیران ؛ فإننا نود أن نطرح علی فخامتکم نقاطا هی کما یلی:
1. لقد حقق العالم المتصف بالمتقدم نجاحات جمّة، إلا أنه قد واجه و یواجه الکثیر من الأزمات الفردیة و الاجتماعیة التی یکون مَنشؤها الرئیسی هو الابتعاد عن حقیقة الإسلام، و سبب ذلک یرجع إلی فقدانه إیمانا قویا بکتاب الله و حکمته ـ أو عدم اکتمال إیمانه علی أقل تقدیر ـ مما جعله مصداقا لـ "الإیمان ببعض الکتاب و الکفر ببعضه " ...
2. لقد أصبح العالم الغربی یؤکد الیوم علی أهمیة الدین و دوره فی إدارة و توجیه القیم الاجتماعیة کما فی صحة الفرد و الأسرة و المجتمع. حیث یلاحَظ اتجاه التدین و التوجه الدینی کاتجاه جدّی مطروح فی المجتمع. إن العودة إلی الدین، هی نتیجة وجود الطرق المسدودة التی أدی إلیها مسار التنمیة و التطور المنفصل عن الدین کما هی حصیلة الأزمات الاجتماعیة الواسعة الانتشار.
3. إن الدین ـ و الإسلام بوجه خاصّ ـ یمثل المرجع لمعالجة القضایا و المشاکل علی الصعد الوطنیة و الدولیة. فبدون التمسک بعروته الوثقی، تنفصم جمیع العری و یتعرض کلٌ من الفرد و المجتمع لخسارة کبری یخسر من خلالها کل الأرصدة الإنسانیة و الاجتماعیة.
4. إن الأمور، من البدایة إلی النهایة، ترجع إلی الله. و من خلال التمسک بالقدرة الإلهیة اللانهائیة، تتحقق کل النجاحات المنطویة علی السلامة و السعادة. إلی الله مرجعکم و هو علی کل شیء قدیر (هود ـ 4). و إذا أراد الله، فإنه تعالی یضفی علی العقل الإنسانی سعة کبیرة یتحول بها إلی مصدر عظیم لإبداع ظواهر جدیدة مفیدة و مؤثرة فی مسرح الحیاة. "فمن یرد اللهُ أن یهدیه یشرح صدره للإسلام و من یرد أن یُضله یجعل صدره ضیقا حرجا کأنما یصّعّد فی السماء . کذلک یجعل الله الرجس علی الذین لایؤمنون. (الأنعام ـ 125)
5. إن الرؤی المتمحورة حول مبدأ أصالة الإنسان لاتلبی متطلبات الإنسان الروحیة و المادیة تلبیة شاملة. فلایمکن تحقیق السلامة و السعادة للإنسان بدون التوجه إلی الکمال المطلق الذی لیس له مصداق إلا الله تعالی وحده.
6. إن الولایة ـ فی أصلها و حقیقتها ـ لله تعالی و لرسوله و لأولیائه. و إن أفضل مناهج و أنماط الحیاة هو ما یکون مستمَدّا من الولایة الإلهیة . فأی نظام حکم یضع سیاساته و یُنشئ مؤسساته و یخطط لأموره فی ظل الولایة الإلهیة و فی اتجاهها، فإنه سیصل إلی الصلاح و السعادة، و سیکون مصدرا للرقی و الکمال. و لاشک أن هذا الطریق دونه خرط القتاد و سلوکه یتطلب جهدا جهیدا و عملا دؤوبا، کما یتطلب الاستعداد لتحمل الصعوبات الناتجة عن النضال ضد کبار الشیاطین.
7. إن الإسلام یمثل أکبر ودیعة منّ الله بها علی البشریة . حیث یؤدی إدراک حقیقته إلی السلامة و السعادة و الراحة أبدیا. و بدون التمسک بمبادئ الإسلام، فإن جمیع الشؤون المرتبطة بحیاة الإنسان ـ سواء الفردیة منها أو الاجتماعیة، أو ما یتصل منها بالمجالات السیاسیة و الاقتصادیة و الثقافیة ـ ستؤدی إلی الضلال و الضیاع أو إلی نمو ناقص أو ظهور مجتمع مشوّه معیب.
8. بدأت الجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة مشوارها علی أساس تفکیر محوری یتمثل فی حضور الإسلام فی مجمل نظام الحکم و جمیع مسارات الإدارة التنفیذیة و التشریعیة و القضائیة. و وضعت بنیان الحکم علی قاعدة الإسلام العزیز. و فی الأول من أبریل عام 1979م عُرض مبدأ النظام الجمهوری الإسلامی للاستفتاء العام فأقره الشعب الإیرانی بنسبة 2/99 بالمائة من الأصوات. ثم فی نوفمبر من نفس العام، جری استفتاء عام علی دستور الجمهوریة الإسلامیة الذی کان قد أقره مجلس الخبراء، فوافق علیه الشعب الإیرانی بأغلبیة أصواته.
9. إن أهم مواد الدستور هو المادتان الأولی و الثانیة ، اللتان تنصان علی تبنی الجمهوریة الإسلامیة المبادئ العقائدیة للإسلام و تشریعاته.
10. لقد تحققت إنجازات قیمة خلال 34 عاما من الجهاد و التدبیر و النضال المریر ضد الاستکبار العالمی و أعداء الإسلام و المسلمین علی الصعید الدولی. و أهم هذه الإنجازات، هو الإصرار علی استقلالیة الجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة عن القوی الشرقیة و الغربیة، و رفض أی هیمنة علی أرض إیران الإسلامیة. و فی هذا الصدد، ظل دعم الشعب الفلسطینی المظلوم و کل المظلومین فی العالم، مبدأ محوریا فی السیاسة الخارجیة الإیرانیة. و قد دفعت الجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة من أجل اتباعها هذه السیاسة ثمنا باهظا، حیث فُرض علیها الحرب و الحصار الشامل و الضغوط السیاسیة الدولیة إلخ ...
11. لقد تحققت انجازات ضخمة باهرة فی مجال التنمیة السیاسیة و الاقتصادیة و الثقافیة و الإعماریة. فعلی رغم ما فـُرض علی الشعب الإیرانی من حرب ضروسة طالت ثمانی سنوات، بالإضافة إلی انواع الحصار الاقتصادی و السیاسی؛ تفتخر الجمهوریة الإسلامیة الیوم بأنها من خلال تمسکها بالإسلام و تمتعها بالقیادة الحکیمة الإلهیة لکل من الإمام الخمینی و آیة الله العظمی الخامنئی، قد نجحت فی القضاء علی الفقر و الحرمان فی مناطقها الریفیة و مدنها المحرومة، و فی نفس الوقت أحرزت حیّزا محترما فی میدان العلم و التقنیة. و فیما یلی نشیر إلی بعض من هذه الإنجازات:
تؤکد الإحصائیات الرسمیة لمنظمة الیونیسکو، أن إیران الإسلامیة قدأحرزت قصب السبق من مجموع أربعة أخماس دول العالم و ذلک بتسجیلها 13 إلی 16 عاما للعمر الدراسی المتوقع ، و نسبة 95 إلی 99 بالمائة لتعلّم الشباب ، و 85 إلی 95 بالمائة لتعلم کبار السن ، بالإضافة إلی ارتفاع نسبة تعلم المرأة (55 ـ 75 بالمائة، و هی نسبة تفوق ما لدی أی دولة من دول العالم). بینما کانت نسبة المتعلمین فی إیران ما قبل الثورة لاتتجاوز 28 بالمائة.
حسب ما أعلنه رسمیا کل من منظمة ساینس متریکس ، و قسم التجارة و التطویر و المهارة التابع للحکومة البریطانیة و مؤسسة اسبرینغر ، قد شهدت إیران خلال ثلاثة عقود مضت نموا بنسبة 4/14 بالمائة فی مجال العلم و التقنیة، و بذلک سجلت "أعلی" نسبة لنمو الإنتاج العلمی علی مستوی "العالم" . حیث تتبوء إیران حالیا الرتبة السادسة عشر فی مجال الإنتاج العلمی علی المستوی العالمی بعد أن کانت فی الرتبة الثانیة و الخمسین قبل انتصار الثورة الإسلامیة. و تعتبر المؤسسة الوطنیة الأمریکیة للعلوم أن التقدم العلمی السریع فی إیران، علی صلة بتطور الآلیات و الأجهزة التقنیة، و الأدویة، و تقنیة الاتصالات فی هذا البلد، فضلا عن الإنتاج العلمی .
فی مجال الاتصالات و تقنیة المعلومات، تتوفر إمکانیة الوصول إلی الانترنت لـ 42 ملیون مواطن إیرانی (معامل الانتشار 53 بالمائة) و بذلک تحتل إیران الرتبة الأولی علی مستوی الشرق الأوسط و التاسعة علی مستوی العالم، کما تحتل الرتبة التاسعة عالمیا من حیث نمو إمکانیة الوصول .
حسب ما أعلنته منظمة الیونیدو رسمیا ، قد تبوأت إیران الرتبة الأولی عالمیا فی مؤشر شدة وتیرة التطویر الصناعی بعد أن سجلت نموا بنسبة 54/0 بالمائة فی هذا المجال. و فی مجال إجمالی الإنتاج الفردی المحلی (15 ألف دولار أمریکی) تأتی رتبة إیران فوق رتب ثلاثة أرباع دول العالم. و فی سیاق المقارنة بین الإحصائیات المالیة الإیرانیة قبل الثورة الإسلامیة و بعدها، یدل تقریر البنک الدولی علی نمو سریع فی ما یخص مؤشرات التنمیة. فعلی سبیل المثال، تجاوز مؤشر إنتاج المحاصیل الزراعیة عدد الـ 110، حیث سجل نموا بنسبة أکثر من 600 بالمائة فی 18 محصولا زراعیا .
و من النجاحات المتحققة فی إطار "وثیقة آفاق التنمیة العشرینیة للجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة" و " وثیقة الخریطة العلمیة الشاملة للجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة"، یمکن الإشارة إلی التوصل للتقنیة النوویة و استخدامها سلمیا فی مجال إنتاج الطاقة النظیفة و المجالات الطبیة و الزراعیة، و إلی تحقیق التقدم العلمی فی مجال الخلایا الأساسیة و حالات استعمالها فی الطب و التقنیة الدقیقة و التقنیة البیئیة. و فی عام 2005 تم إدراج اسم إیران الإسلامیة فی القائمة العالمیة بصفتها الدولة التاسعة التی تطلق القمر الصناعی المحلی الصنع إلی الفضاء . إن التوصل إلی تقنیة توفیر الوقود النووی و تخصیب الیورانیوم بنسبة 20 بالمائة، و تقنیة 150 نوعا من السائل الأیونی، و صهر و تکریر الفولاذ فی فرن القوس الکهربائی، و تقنیة حفر آبار النفط و الغاز فی المیاه العمیقة التی تبلغ عمقها 800 إلی 1000 متر، و بناء السدود و المحطات الکهرومائیة لإنتاج الطاقة ... کل ذلک نماذج من تحقق الخطط المتعلقة بوثیقة الآفاق العشرینیة.
إن حکومة الجمهوریة الإسلامیة الإیرانیة قد وضعت علی رأس قائمة برامجها کلا من "خطة التطور الاقتصادی" و "الاقتصاد المقاوم" و ذلک لغرض الاقتراب أکثر فأکثر من هدف التقدم المصحوب بالعدالة، و إصلاح أنظمة الدعم الحکومی، و الضرائب، و الجمارک، و المصارف، و توزیع السلع و الخدمات، و دعم العملة الوطنیة، و الإنتاجیة.
إننا نعتبر الإنجازات الکثیرة الحاصلة فی المؤشرات الکمیة و النوعیة فی إیران الإسلامیة، نتیجة تجربة الثورة الإسلامیة التی أخذت التوازن بین الفرد و المجتمع، و فی أجمل صوره، بعین الاعتبار. إن البرنامج الرئیسی القادم للدولة یترکز علی "بناء الحضارة الإسلامیة الحدیثة". هذا البرنامج الطویل الأمد یعتمد علی نموذج خاص من التقدم، و هو نموذج یرتکز علی المبادئ الإسلامیة الراقیة سواء من حیث المبادئ النظریة و المعرفیة أو من حیث النهج العملی، کما یتمیز عن الأسالیب و الأنماط الدخیلة المفروضة من قبل العالم الغربی و الصهیونیة الدولیة تحت عنوان مؤشرات و معاییر التنمیة.
یا صاحب الفخامة،
إن المفکرین المسلمین فی إیران مستعدون، و بصفة مؤکدة، لیضعوا ما لدیهم من تجارب و خبرات علمیة تحت تصرف الحکومة المصریة الموقرة و الشعب المصری المسلم الشریف، و هم ـ علی ضوء قوله تعالی "إنما المؤمنون إخوة فأصلحوا بین أخویکم و اتقوا الله لعلکم ترحَمون" (الحجرات ـ 10) ـ مقتنعون بأن العالم الإسلامی یمتلک من الطاقات و الإمکانیات ما من شأنه أن یکون مصدرا لنجاة العالم و صلاحه و سعادته. إن إثارة نعرات الفرقة المذهبیة ـ الطائفیة فی العالم الإسلامی تشکل فتنة کبری یقوم أعداء الإسلام و المسلمین بالتخطیط لها و إثارتها بصور شتی.
بناء علی ما تقدم، نتوجه إلی فخامتکم، باعتبارکم رجلا یتمیز بخلفیة عقائدیة و حکمة و تفکیر عمیق و یترأس دولة ترث الحضارة الإسلامیة المجیدة، فنوصیکم بأن تجعلوا أساس إدارة الدولة، قطعیا و فعلیا، علی قاعدة إسلامنا العزیز، دون أن تأبهوا بالأهداف و الضغوط الدولیة و أجواء ما یسمی بالحرکة التنویریة المتأثرة بالاتجاهات القائلة بفصل الدین عن مسرح السیاسة و الثقافة و الاقتصاد. "من کان یرید العزة فلله العزة جمیعا، إلیه یصعد الکلم الطیب و العمل الصالح یرفعه. و الذین یمکرون السیئات لهم عذاب شدید و مکر أولئک هو یبور" (الفاطر ـ 10)
ندعو بالعز و الرفعة لمصر المسلمة حکومة و شعبا و لجمیع المسلمین فی العالم، متمنین لکم دوام الصحة و السعادة.
منبع:
خبرگزاری فارس
ارسال نظر