طحان نظیف: تعداد افراد تایید صلاحیت شده ادعای «خالصسازی» را زیر سوال میبرد
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به تعداد افراد تایید صلاحیت شده برای کاندیداتوری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: اعداد و ارقامی که در این دوره شاهد بودیم، ادعای خالص سازی را زیر سوال میبرد.
هادی طحان نظیف در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به خروجیهای انتخاباتهایی که در کشور برگزار شده است، اظهار کرد: خروجی شورای نگهبان در سالهایی که پس از پیروزی انقلاب انجام وظیفه کرده گویای این است که از صندوقهای رای شاهد اتفاقات مختلف و متفاوتی بودیم؛ اینکه دولتها و مجالس مختلف با رویکردهای سیاسی کاملاً متفاوت سر کار آمدند حاکی از آن است که همواره رای و اراده مردم حاکم بوده است.
وی با بیان اینکه «شورای نگهبان نهادی است که حداقلهای قانونی که در قانون انتخابات آمده را باید بررسی کند»، تاکید کرد: انتخاب اصلی، اساسی و حداکثری را مردم انجام میدهند. با نگاه به خروجی انتخاباتهای گذشته میبینیم که از گروههای سیاسی، اقشار و احزاب مختلف در بین انتخاب شوندگان بودهاند. همچنین در مقایسه دولتها و مجالس مختلف مشاهده میکنیم که هر کدام از نظر رویکرد سیاسی کاملاً با دیگری متفاوت است. اینکه دولتها و مجالس با رویکردهای سیاسی متفاوت روی کار آمدند حاکی از آن است که رای و اراده مردم حاکم است.
سخنگوی شورای نگهبان با تاکید بر اینکه شورای نگهبان هیچگاه نگاه حزبی، جناحی و گروهی نداشته و همواره به دنبال انجام وظیفه قانونی خود بوده است، گفت: واقعاً در شورای نگهبان در اینکه فردی به مجلس شورای اسلامی یا خبرگان رهبری برود یا نرود یا اینکه کسی رئیس جمهور بشود یا نشود نفع یا ضرری را نمیبینیم بلکه به دنبال آن هستیم که شرایط قانونی و حداقلهای قانونی را انجام دهیم چرا که از طرفی مسأله حق داوطلبان مطرح است که باید حقی از آنها ضایع نشود و از طرف دیگر موضوع حق مردم مطرح است که به نهادی مثل شورای نگهبان اعتماد دارند و میدانند که حداقلهای قانونی را رعایت میکند. ثمره این انجام وظیفه آن بوده که خروجیهای متفاوتی را از انتخاباتها مشاهده میکنیم.
طحان نظیف در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره طرح ادعایی مبنی بر قرارداشتن خالص سازی در دستور کار نهادهایی نظیر شورای نگهبان با بیان اینکه «اینها تحلیلهای سیاسیون است و ما به این مباحث ورودی نداریم در حالی که شورای نگهبان بر مبنای قانون عمل میکند»، اظهار کرد: اعداد و ارقامی که در این دوره شاهد بودیم، این گزاره را زیر سوال میبرد؛ از حدود بیش از ۲۰ هزار نفر داوطلب کاندیداتوری انتخابات مجلس شورای اسلامی حدود ۱۵ هزار نفر تأیید صلاحیت شدهاند و نمیتوان گفت که اینها از گروهی خاص هستند بلکه از عموم مردم هستند و ممکن است از جریانات سیاسی مختلف در بین آنها نیز حضور داشته باشند.
وی تاکید کرد: همین امروز صحبت از فهرستهای مختلفی است که جریانات سیاسی در حال بحث و بررسی درباره آنها هستند که نشان از آن است که تمام جریانات سیاسی در این انتخابات نماینده دارند و میتوانند حضور داشته باشند و طرحهای خود را بیان و افرادی را که میتوانند این طرحها را پیاده سازی کنند، به مردم معرفی کنند که در نهایت مردم انتخاب نهایی را انجام دهند.
احزاب باید کاندیدای خود را در تهران و سراسر کشور معرفی کنند ، تا ببینیم که چه تعداد افراد از حزب اصلاح طلب ، چه تعداد اصول گرا ، چند تا مستقل و از دیگر احزاب هستند ، تعداد تایید صلاحیت شده ها برای مردم مهم نیست ، مهم این هست که مردم مشارکت احزاب سیاسی را به عنوان نماینده خود ببینند. وقتی حزب الله لبنان در رقابت با دیگر احزاب سیاسی ، منتخب مردم می شود ، این انتخابات غیر مهندسی و غیر خالص سازی است . اگر قرار هست به فرموده رهبری ، انتخابات برای اصلاح امور و اوضاع کشور باشد ، باید احزاب سیاسی که نماینده مردم هستند با برنامه در انتخابات شرکت کنند . انتخابات از ارکان جامعه مدنی مردم سالار هست ، ما ۴۶ سال هست که در کشورمان انتخابات برگزار می کنیم و در پی این انتخابات باید تغییر و تحول باشد ، متاسفانه در طول این ۴۶ سال اوضاع و احوال مردم و کشور هیچ تغییری نکرده است ، در سال ۷۶ ، ۸۰ ، ۹۲، ۹۶، ۸۸ ، که مردم برای اصلاحات و تغییر اوضاع و احوال خودشان با حاکمیت همراه شدند ، با نتیجه معکوس مواجه شدند ، حتی سال ۹۴ با انتخاب قاسم سلیمانی ، برای پایان دادن به شرایط سخت چند ساله و آغاز یک تحول در کشور ، باز هم نتیجه عکس داد . اگر قرار باشد با برگزاری انتخابات ، شرایط و اوضاع مردم و کشور تغییر نکند ، یعنی انزوای سیاسی ۴۶ ساله ، وضعیت اسفناک اقتصادی کشور و وضعیت وخیم معیشتی مردم ، محدودیت های اجتماعی نفس گیر ، همچنان باقی بماند ، برگزاری انتخابات هزینه و پول بیت المال را هدر دادن هست و ما با همین هزینه می توانیم در مناطق محروم کشور سرمایه گذاری کنیم و یا اینکه گام تحول و اصلاح را با همین انتخابات آغاز کنیم ، از دست دادن سرمایه اجتماعی ( مردم ) با طرد مردم ، با کنار گذاشتن مردم با نادیده گرفتن مردم ، رکود و سکون و ایستایی ۴۶ ساله ، جامعه بدون تغییر و تحول ، در اختیار گرفتن اداره امور کشور با یک تفکر خاص با یک نگاه خاص و با یک عملکرد خاص دیر یا زود به بن بست می رسد و باور کنید ، این مردم و این کشور هست که ضرر می کنند والا پسر آقای قالیباف
اقامت کانادا را گرفته است !!!