گوناگون

پنج عضو دولت سیزدهم، یک زن و یک اهل سنت در فهرست احتمالی

انتخاب وزرا به ایستگاه آخر رسید؟


انتخاب وزرا به ایستگاه آخر رسید؟

پس از پیروزی پزشکیان، بحث‌هایی مبنی بر کار سخت دولت برای عبور دادن وزرای پیشنهادی از فیلتر مجلس مطرح شد. با توجه به حضور عناصر تندروی پایداری در مجلس و در اقلیت بودن نیرو‌های مستقل و اصلاح‌طلب، احتمالاً حساسیت بیشتری برای انتخاب وزرای پیشنهادی از سوی تیم پزشکیان و شخص رئیس‌جمهور وجود دارد.

به گزارش پارسینه به نقل از فرارو، مهلت دو هفته‌ای رئیس‌جمهور برای معرفی فهرست وزرای پیشنهادی به مجلس، روز ۲۳ مرداد (سه شنبه هفته پیش رو) به پایان می‌رسد. شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اعلام کرد که این فهرست روز یکشنبه به مجلس ارائه می‌شود.

اسامی و سرنوشت آن‌ها در فرآیند انتخاب وزرا، در حال مشخص‌تر شدن است. منابع آگاه با بعضی رسانه‌ها صحبت می‌کنند و اخبار جدی‌تری نسبت به خبرسازی‌های هفته‌های گذشته به گوش می‌رسد.

ابقای وزرای رئیسی

سایت خبری تابناک فهرستی را منتشر کرد که خبر از ابقای ۵ وزیر و معاون دولت سیزدهم می‌دهد. بر اساس این گزارش، سیداسماعیل خطیب وزیر اطلاعات، محمدعلی نیکبخت وزیر کشاورزی، امیرحسین رحیمی وزیر دادگستری بار دیگر برای تصدی همین جایگاه به مجلس معرفی خواهند شد. محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز برای وزارت راه و شهرسازی و عباس علی‌آبادی وزیر صمت، برای وزارت نیرو معرفی خواهد شد. پیش از این اخباری مبنی بر این که رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش نیز بار دیگر به مجلس معرفی خواهد شد، منتشر شده بود. صحبت‌هایی مبنی بر معرفی محسن حاجی‌میرزایی رئیس دفتر پزشکیان و وزیر اسبق آموزش و پرورش برای عهده‌دار شدن مجدد این مسئولیت نیز به گوش می‌رسد که با واکنشی روبرو نشده است.

از سوی دیگر، خبرگزاری تسنیم ضمن تائید معرفی خطیب به مجلس، از قول یک منبع آگاه، از نهایی شدن انتخاب امیر خلبان نصیرزاده جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح برای وزارت دفاع و سیدعباس عراقچی برای وزارت خارجه خبر داد. سکانداران هر سه وزارتخانه مذکور به علاوه وزارت کشور و ارشاد با نظر مقام رهبری انتخاب و به مجلس معرفی می‌شوند. دولت چهاردهم احتمالاً نخستین دولتی خواهد بود که اعضای هیئت وزیران را با نظر رهبری انتخاب خواهد کرد. شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در این باره در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «رئیس‌جمهور محترم به صراحت اعلام کرده‌اند که اعضای هیئت وزیران را با نظر رهبر معظم انقلاب و تأیید ایشان معرفی خواهند کرد.» این مساله با واکنش برخی اصولگرایان مواجه شد که دولت پزشکیان می‌خواهد ناکامی‌های احتمالی را متوجه مقام رهبری کند.

مردودی‌ها

برخی اخبار غیررسمی از مطرح بودن مصطفی پورمحمدی به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات یا کشور و مجید انصاری به عنوان وزیر پیشنهادی کشور حکایت می‌کردند. با توجه به این که پورمحمدی سال‌ها سابقه معاونت و قائم مقامی در وزارت اطلاعات را داشت و پیش از این نیز وزیر دادگستری و کشور بود، نام او پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات در رسانه‌ها مطرح شده بود. گفته می‌شود که این اسامی از فهرست نهایی حذف شده‌اند، اما وزیر کشور به زودی مشخص خواهد شد.

زنان و اهل سنت

در فهرست‌های منتشر شده که مورد تائید یا تکذیب قرار نگرفته است، نام پروین داداندیش به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و سیدعماد حسینی برای وزارت نفت دیده می‌شود. پروین داداندیش، استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد تهران غرب، رئیس سازمان زنان حزب اعتدال و توسعه و همسر محمود واعظی مقام پیشین دولت روحانی است. سیدعماد حسینی نیز از متخصصان حوزه نفت است که سابقه معاون امور مهندسی وزیر نفت در دوران صدارت بیژن زنگنه را دارد. حسینی نماینده دو دوره مجلس نیز بوده و از متخصصان کرد اهل سنت است.هماهنگی پزشکیان و قالیبافپس از پیروزی پزشکیان، بحث‌هایی مبنی بر کار سخت دولت برای عبور دادن وزرای پیشنهادی از فیلتر مجلس مطرح شد. با توجه به حضور عناصر تندروی پایداری در مجلس و در اقلیت بودن نیرو‌های مستقل و اصلاح‌طلب، احتمالاً حساسیت بیشتری برای انتخاب وزرای پیشنهادی از سوی تیم پزشکیان و شخص رئیس‌جمهور وجود دارد. محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ادوار مجلس پیش از این گفته بود: «آقای پزشکیان ۱۹ تا وزیر را به مجلس معرفی خواهد کرد؛ من با خود آقای قالیباف بار‌ها و بار‌ها نشستم، مذاکره کردم و گفتم اگر قرار است با رئیس‌جمهور چک و چانه‌ای بزنید قبل از اینکه کابینه به مجلس معرفی بشود چک و چانه‌ها را بزنید و اگر اختلافی وجود دارد اختلاف‌ها را حل بکنید.» او معتقد است اینکه یک دفعه کابینه معرفی بشود و یک تعداد قابل توجهی از اعضای کابینه رای نیاورند، اولِ گرفتاری است: «حضرت آقا فرمودند مجلس به صورت جدی باید به دولت کمک بکند. دولت باید روی حساسیت‌های مجلس حساس باشد. فکر نکند حالا معرفی می‌کنم یا می‌شود یا نمی‌شود؛ نه، رای بیاورند خیلی مهم است رای نیاورند هم خیلی مهم است.» پیش از این، احد آزادی‌خواه نماینده مجلس از قول محمدباقر قالیباف گفته بود که روئسای دو قوه مجریه و مقننه در هماهنگی کامل با یکدیگر هستند.

باید منتظر ماند و دید که به طور رسمی چه کسانی به عنوان وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس معرفی خواهند شد و مجلس در رای اعتماد‌ها چگونه عمل خواهد کرد.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت پارسینه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد