یک فیلم ایتالیایی برگزیده شیر طلایی ونیز شد

پارسینه: در بخش افق‌ها فیلم ایرانی «ماهی و گربه» به کارگردانی شهرام مکری جایزه ویژه افق‌ها را برای مضامین جدید بدست آورد.

یک فیلم ایتالیایی برگزیده شیر طلایی ونیز شد

هفتادمین جشنواره بین المللی فیلم ونیز درحالی شب گذشته به کار خود پایان داد که مستند ایتالیایی "Sacro GRA" سکرو گرا، به کارگردانی جیان‌ فرانکو رُسی، برنده امسال جایزه شیر طلایی جشنواره فیلم ونیز شد.

این فیلم با تحت الشعاع قرار دادن بزرگترین جاده کمربندی شهر رم به نام "گرانده راکوردو آنولاره" ، زندگی روزمره ساکنان آن را به تصویر می کشد.

پس از 15 سال این اولین مستند است که جایزه اول جشنواه ونیز را دریافت می کند.

فیلم "خانم خشونت " به کارگردانی الکساندروس آوراناس از یونان موفق به دریافت شیر نقره ای جشنواره امسال شد. این فیلم خشونت و سوء استفاده جنسی یک پدربزرگ را به تصویر می کشد . تمیس پانو که در فیلم نقش پدر دختر را بازی می‌‌کرد نیز برای ایفای نقش اول مرد جایزه بهترین بازیگر کوپا والپو را بدست آورد.

جایزه بزرگ هیئت داوران نیز به تسای مینگ-لیانگ برای فیلم سگ‌های پوشالی رسید. این فیلم محصول مشترک چین تایپه و فرانسه داستان خانواده‌ای بی‌خانمان است که در حاشیه اجتماع تایپه امروزی زندگی می‌کنند .

در بخش افق‌ها فیلم ایرانی «ماهی و گربه» به کارگردانی شهرام مکری جایزه ویژه افق‌ها را برای مضامین جدید بدست آورد.

این فیلم با بازی بابک کریمی و سعید ابراهیمی‌فر ماجرای گروهی دانشجوست که در جریان سفر به شمال کشور و حضور در یک اردو درگیر اتفاقات عجیبی می‌شوند.

ریاست هیات داوران بخش مسابقه جشنواره با برناردو برتولوچی، فیلمساز سرشناس ایتالیایی بود.

فهرست جوایز

شیر طلای بهترین فیلم: « Sacro Gra »، جان‌فرانکو رزی (ایتالیا و فرانسه)

شیر نقره‌ای بهترین کارگردان: الکساندروس آوراناس، «خانم خشونت» (یونان)

جایزه بزرگ هیئت داوران: «سگ‌های پوشالی»، تسای مینگ-لیانگ (چین تایپه و فرانسه)

جایزه کوپا ولپی بهترین بازیگر مرد: تمیس پانو، «خانم خشونت»، الکساندروس آوراناس (یونان)

جایزه کوپا ولپی بهترین بازیگر زن: النا کوتا، « Via Castellana Bandiera »، اما دانته (ایتالیا، سوییس و فرانسه)

جایزه مارچلو ماسترویانی بهترین بازیگر مرد یا زن جوان جشنواره: تای شریدان، «جو»، دیوید گوردون گرین (آمریکا)

جایزه بهترین فیلمنامه: استیو کوگان، جف پاپ، «فیلومنا»، استفن فریرز (بریتانیا)

جایزه ویژه هیئت داوران: «همسر افسر پلیس»، فیلیپ گرونینگ (آلمان)

شیر آینده - جایزه لوییجی دی لورنتیس بهترین فیلم اول: «سایه سفید»، نواز دشه، ایتالیا، آلمان، تانزانیا

بخش مسابقه افق‌ها:

جایزه افق‌ها بهترین فیلم: «پسران شرقی»، رابین کامپیلو (فرانسه)

جایزه افق‌ها بهترین کارگردان: اوبرتو پازولینی، «زندگی بی حرکت» (بریتانیا و ایتالیا)

جایزه ویژه هیئت داوران افق‌ها: «ویرانی»، آمیل کورتین-ویلسن، مایکل کدی (استرالیا)

جایزه ویژه افق‌ها برای مضمون نوآورانه: «ماهی و گربه»، شهرام مکری (ایران)

جایزه افق‌ها بهترین فیلم‌ کوتاه: «کاش»، شابهاشیش بهاتیانی

جوایز جنبی

جایزه فیپرشی (انجمن منتقدان بین‌المللی)

بهترین فیلم بخش مسابقه بین‌الملل: «تام در مزرعه»، زاویه دولان

بهترین فیلم افق‌ها و هفته منتقدان بین‌المللی: «تجدید دیدار»، آنا اودل

جایزه SIGNIS : «فیلومنا»، استفن فریرز

تقدیر ویژه: « Ana Arabia »، آموش گیتای

جایزه هفته منتقدان بین‌المللی: « Zoran, My Nephew the Idiot »، ماتئو اولئوتو

جایزه سینماهای اروپا: «زندگی خوب»، ژان دونیزوت

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار