دیدگاه علی معلم درباره مناظره جنجالی تلویزیون
پارسینه: نها بحث اصلی کاندیداها در زمینه سینما این است که کدام کارگردان فیلم تبلیغاتی آنها را بسازد! در حالیکه فیلم تبلیغاتی به هیچ عنوان ربطی به سینما ندارد. در مقوله سینما، همانطور که اشاره کردم و به من مربوط میشود، هیچ نگاه کارشناسی شدهای از سوی نامزدها ندیدهام.
کافه سینما- علی معلم گفت: مناظره انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری یکی از شیرینترین برنامههایی بود که در طول یک سال اخیر از تلویزیون دیده بودم.
وی با اشاره به اجرای مرتضی حیدری به عنوان مجری برنامه مناظره افزود: در تلویزیون ایران مجری اساسا نقش اسکرین سیور را بازی میکند زیرا اجرا زمانی معنا میدهد که مجری استایل واقعی خود را در نظر بگیرد و نقش مجری را ایفا کند.
به گزارش کافه سینما، معلم در ادامه توضیح داد: البته شاید مشکل مجری دیروز ربطی به شخصیت مجری نداشته باشد و نقش او به این شکل تعریف شده باشد اما رفتار مرتضی حیدری به عنوان مجری مناظره، زشت و بیشتر شبیه معلم مدرسه بود.
این منتقد سینما همچنین درباره سوالات مطرح شده در این مناظره گفت: سوالات بیشتر تست روانکاری بود و معنا و مفهوم نداشت البته شاید از روی قصد سوالات به این شکل تعریف شده بود تا نامزدها مورد تمسخر قرار گیرند.
وی در ادامه یادآور شد: نکته نگران کننده بیشتر درباره شرکت کنندگان مناظره بود. اینکه چطور آنها راضی شدند تا در چنین مناظرهای شرکت کنند؟
معلم همچنین درباره مناظره به شکل هشت نفره توضیح داد: اساسا این مدل توده وار طبیعتا نمیتواند پاسخگوی بحثهای تخصصی باشد، ضمن اینکه ما داریم از الگوهایی در دنیا بهره برداری میکنیم که آنها برای این الگوهایشان تعریف دارند. به عنوان مثال، دو نفر در فرانسه در مناظره تلویزیونی شرکت می کنند اما آنها با پشتوانه خوب و پیش زمینه قبلی وارد میشوند.
وی افزود: باید این نکته را همواره درنظر داشت که در همه برنامههای تلویزیونی و حتی سینمایی، مجری باید نماینده مردم باشد نه این که به عنوان نماینده صدا و سیما حضور داشته باشد.
معلم همچنین خاطرنشان کرد: اینکه بخواهیم در مدت کم دو هفتهای با هشت شخصیت آن هم به عنوان فردی که قرار است او را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنیم فرصت بسیار کمی است.
وی افزود: به نظر من باید آنها تبدیل به دو گروه میشدند تا درباره گروه هایشان توضیح دهند. به عنوان مثال، آقایان ائتلاف در یک گروه و آقایان مستقل هم در گروه دیگر قرار گیرند و حتی خود گروه ائتلاف هم نیاز است تا بین خودشان مناظره داشته باشند تا تفاوت هایشان آشکار شودبنابراین به شکل فعلی، این مناظره به معنای واقعی، مناظره نخواهد بود.
معلم خاطرنشان کرد: نکته جالب دیگر این است که در برنامههای هر یک از این کاندیداها که در روزهای گذشته عنوان شده است، هیچ پیشنهاد جدیدی درباره سینما وجود ندارد. باید بگویم نامزدهای محترم این دوره انتخابات ریاستجمهوری درباره بحث حقوق شهرومندی و فرهنگ هیچ برنامهای ندارند ضمن اینکه در مناظرهها، همه برنامهها باید باهم درنظر گرفته شود. اینکه بگوییم الان نوبت تورم است و در نوبت بعدی فرهنگ قرار می گیرد، اشتباه است، زیرا همه سیاستها باید با هم همخوانی داشته باشد. به عنوان مثال، اگر شیوه اداره سوسیالیسیتی است، نگاه به فرهنگ نمیتواند کاپیتالیستی باشد ضمن اینکه این کاندیداها در این زمینه حتی مشاور هم ندارند.
این منتقد و کارشناس در پایان گفت: تنها بحث اصلی کاندیداها در زمینه سینما این است که کدام کارگردان فیلم تبلیغاتی آنها را بسازد! در حالیکه فیلم تبلیغاتی به هیچ عنوان ربطی به سینما ندارد. در مقوله سینما، همانطور که اشاره کردم و به من مربوط میشود، هیچ نگاه کارشناسی شدهای از سوی نامزدها ندیدهام.
ارسال نظر