گوناگون

به استقبال دیجیتالي شدن نمایش فیلم‌های سینمایی برویم

پارسینه: اكران ديجيتال يك ضرورت است. بسياري از متخصصان و اهل فن بر اين باورند كه سينماي ايران مي بايست خيلي وقت پيش به سمت ديجيتال مي رفت. امسال در آستانه برگزاري سي و يكمين جشنواره بين المللي فيلم فجر محمدرضا عباسيان دبير اين رويداد مهم سينمايي كشور در صدد برآمد تا تمامي فيلم هاي جشنواره را با بهره گيري از سيستم ديجيتال به نمايش بگذارد.

به گزارش پارسینه، در آستانه برگزاري سي و يكمين جشنواره بين المللي فيلم فجر محمدرضا عباسيان دبير اين رويداد مهم سينمايي كشور در صدد برآمد تا تمامي فيلم هاي جشنواره را با بهره گيري از سيستم ديجيتال به نمايش بگذارد. ارائه اين طرح در محافل سينمايي و جامعه موج گسترده اي از اظهارنظرها و واكنش هاي مثبت را در پي داشت. البته بعضا، نقطه نظر متفاوت و مخالفي هم شنيده شد. اما نكته اساسي و مشترك در اغلب اين ديدگاه ها اهميت و لزوم اجتناب ناپذير اكران ديجيتال در آينده است. از اين رو، قطعا، سينماداران و مديران سينمايي كه بيش از هر طيف ديگري با مقوله اكران سروكار دارند مي توانند نظرات اجرايي تر و كاربردي تري را ارائه دهند.

، رضاسعیدی‌پور مدیر پردیس سینمایی آزادی معتقد است اگر سینماشهر بتواند در این مدت سالن‌های سینمایی که قرار است با جشنواره فیلم فجر همکاری کنند را به سیستم پخش دیجیتال تجهیز کند حرکت بسیار موثری برای سینما است. مشکلاتی از قبیل نرسیدن کپی به سینماها و ... که ما همواره در جشنواره فیلم فجر شاهدآن بودیم با پخش دیجیتال دیگر وجود نخواهد داشت.

به گفته وي سیستم دیجیتال به لحاظ کیفیت پخش بسیار قوی عمل می‌کند و تماشاگر از رنگ و نور آثار لذت بیشتری می‌برد. از طرف دیگر به لحاظ تامین مواد خام به سود سینما خواهد بود.

سعیدی‌پور ادامه مي دهد: سیستم پخش دیجیتال با تجهیز کردن سالن های سینما به سِرور و پروکشن قوی اتفاق می‌افتد.سِرور شبیه به هاردی است که درکنار پروژکشن قوی قرار می‌گیرد. بدین صورت کپی را در هاردِ این سرور ریخته و شماره رمزی به آن داده می‌شود تا از نمایش اضافه و خروجی گرفتن از آن جلوگیری شود.

به اعتقاد وي ساسا، سيستم پخش ديجيتال اتفاق خوبی است اما برنامه ریزی دقیقی را می‌طلبد. هم اکنون هیچکدام از سالن‌های سینما آزادی مجهز به سیستم پخش دیجیتال نیستند. چهار سالن پردیس زندگی نیز مجهز نیست. اگرسینما شهر در این مدت باقی مانده تا جشنواره فیلم فجر بتواند سالن ها را مجهز به این سیستم کند اتفاق بسیار خوبی است.

مدیر سينما ماندانا نيز، با تاكيد اين نكته كه تجهيز سالن‌های سینمایی به پخش دیجیتال یک ضرورت اجتناب ناپذیر است بر اين باور است سیستم پخش دیجیتال یک تحول بزرگ در سینمای ایران است، با توجه به مشکلات اقتصادی و بالا بودن هزینه‌های تولید در سینمای ایران، پایین آوردن هزینه ها و بهینه سازی در این بخش می تواند به رونق سینما بینجامد.

به گفته وی خوشبختانه تکنولوژی پخش دیجیتال در ایران وجود دارد، مهندسین ایرانی در ساخت و تجهیز و تعمیر قطعات کاملا کاربلد و حرفه ای هستند و نیازی به وارد کردن این سیستم از خارج نیست. دیجیتال شدن پخش سینماها ضرورتی است که نمی توان آن را نادیده گرفت، اما باید با صبر و حوصله به سراغش رفت و این فرصت را به همه سینمادارها داد تا از این امکان استفاده کنند.

محمد قاصد اشرفی مي افزايد: نصب، مونتاژ و سرویس دهی به سینماها در این حوزه کمبود و مشکلی ندارد، سینمادارها نباید از این نظر نگران باشند، اما مهم این است که در مرحله تولید هم به کیفیت صدا و تصویر توجه شود تا نسخه ای که روی پرده می رود، کیفیت فنی قابل قبولی داشته باشد.

مدیر سینما ماندانا با اشاره به اينكه یک برنامه ریزی کلان برای مجهز کردن سینماها به پخش دیجیتال نیاز داریم که تنها شامل حلقه اکران نیست،اضافه مي كند: حلقه تولید و توزیع فیلم هم باید درگیر این ماجرا شوند، اگر گروه های فیلمبرداری زمان ساخت یک فیلم به این ویژگی توجه نکنند، این طرح به نتیجه درخور توجه نمی رسد و فقط یک تغییر ظاهری در سالن‌های سینما خواهد بود.

رئیس هیئت مدیره انجمن سینماداران مي گويد: اکران این روزهای سینمای ایران اگرچه تنوع و تکثر دارد، اما آمارها امیدوار کننده نیست،شاید یکی از دلایل افت مخاطب نامطلوب بودن وضعیت بعضی سالن‌ها است. تجربه سال‌های اخیر نشان داده پردیس های سینمایی و سالن‌های مجهز تماشاگر بیشتری داشته اند. دیجیتال شدن سینماها می تواند کیفیت فیلم دیدن مخاطب را تقویت کند.

اشرفی، با بيان اينكه طرح‌های مختلفی در سینمای ایران اجرا شده که به دلیل نداشتن تداوم فرجامی نداشته اند، اظهار اميدواري مي كند: طرح دیجیتالی شدن سالن‌های سینما با مطالعه، حساسیت و توجه مدیران و سینماداران و سینماگران به ثمر برسد و در بخش تکنیکی شاهد رشد در سینمای ایران باشیم.

ﺳﯿﺮوسﯾﮕﺎﻧﻪ ﻣﺪﯾﺮ ﺳﯿﻨﻤﺎ آﻓﺮﯾﻘﺎ در ﻣﻮرد دﯾﺠﯿﺘﺎﻟﯽﮐﺮدن ﺳﯿﺴﺘﻢ ﭘﺨﺶﺳﯿﻨﻤﺎﻫﺎ ﺑﺮای ﺟﺸﻨﻮاره ﻓﯿﻠﻢ ﻓﺠﺮ معتقد است ﺳﯿﻨﻤﺎﻫﺎﯾﯽﻣﺜﻞ آﻓﺮﯾﻘﺎ ﮐﻪ ﻃﻮل ﺑﯿﺸﺘﺮی دارﻧﺪ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻣﺠﻬﺰﺗﺮی ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪﻧﺪ. ﺗﺠﻬﯿﺰات دﯾﺠﯿﺘﺎﻟﯽ در ﺳﺎﻟﻦ ﻫﺎی ﺳﯿﻨﻤﺎ، ﯾﮏ اﻣﺮ ﻋﺎدی در ﺟﻬﺎن ﺑﻮده و ﺑﺎﯾﺪ در ﮐﺸﻮر ﺗﻌﺮﯾﻒ درﺳﺘﯽ از آن ﺷﻮد.

مدير سينماآفريقا ﺑﺎ اﺷﺎره ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ اﮐﺮان ﻓﯿﻠﻢﺑﻪ ﺻﻮرت آﭘﺎرات ﺑﺴﯿﺎر راﺣﺖ ﺗﺮ از دﯾﺠﯿﺘﺎل اﺳﺖ، اﺑﺮاز داﺷﺖ: اﮔﺮ در ﻫﻨﮕﺎم ﭘﺨﺶ ﻓﯿﻠﻢ ﺑﺎ آﭘﺎرات، ﻣﺸﮑﻠﯽ ﭘﯿﺶآﯾﺪ ﺑﻪ راﺣﺘﯽ ﻣﯽ ﺗﻮان ﻣﺸﮑﻞ را ﺑﺮﻃﺮف ﮐﺮد. اﻣﺎ اﮔﺮ دﺳﺘﮕﺎه ﻫﺎی دﯾﺠﯿﺘﺎل ﺑﺎ ﻣﺸﮑﻞ ﻣﻮاﺟﻪ ﺷﻮد، ﺣﺘﻤﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﯾﮏ دﺳﺘﮕﺎه دﯾﮕﺮی ﺑﺮای ﻧﻤﺎﯾﺶآن وﺟﻮد داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﺗﺎ ﻓﯿﻠﻢﺑﻪ ﻧﻤﺎﯾﺶدر آﯾﺪ. ﻧﺒﺎﯾﺪ ﻓﺮاﻣﻮش ﮐﺮد ﮐﻪ وﺳﻌﺖ ﺳﺎﻟﻦ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮﻧﯿﺰ ﺑﺮای ﻧﻤﺎﯾﺶ ﻓﯿﻠﻢ ﺑﻪ ﺻﻮرت دﯾﺠﯿﺘﺎل ﺑﺴﯿﺎر ﻣﻬﻢ ﺑﻮده و ﺑﺮای ﺳﺎﻟﻦﻫﺎﯾﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﯿﻨﻤﺎ «آﻓﺮﯾﻘﺎ» ﮐﻪ ﻃﻮل ﺑﯿﺸﺘﺮی دارد، ﺑﺎﯾﺪ دﺳﺘﮕﺎه ﻣﻨﺎﺳﺐ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮد.

ﯾﮕﺎﻧﻪ اداﻣﻪ مي دهد: ﻧﻤﯽ ﮔﻮﯾﻢﻧﻤﺎﯾﺶ ﻓﯿﻠﻢ ﺑﻪ ﺻﻮرت دﯾﺠﯿﺘﺎل ﺑﺪ اﺳﺖ، اﻣﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺟﻮاﻧﺐ اﯾﻦ ﮐﺎر در ﻧﻈﺮﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪه و ﺑﻌﺪ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﺑﻪ ﺗﺠﻬﯿﺰﺳﺎﻟﻦ ﻫﺎی ﺳﯿﻨﻤﺎ ﮐﻨﻨﺪ. ﺳﯿﻨﻤﺎ «آﻓﺮﯾﻘﺎ» در ﻟﯿﺴﺖ ﺳﯿﻨﻤﺎﻫﺎﯾﯽ ﻗﺮار دارد ﮐﻪ ﺑﺮای اﮐﺮان دﯾﺠﯿﺘﺎل ﺗﺠﻬﯿﺰ ﺧﻮاﻫﻨﺪ ﺷﺪ.

امیرهوشنگ پاسبانیان مدیر سینما استقلال درباره سیستم پخش دیجیتال در سالن‌های سینمايي مي گويد: اغلب سرگروه‌های سینمایی مجهز به پخش دیجیتال نیستند. در بعضی از سالن ها که این سیستم وجود دارد پروجکشن کیفیت خوبی ندارد و رنگ و نور آثار در پخش به تلویزیون نزدیک می‌شود. سیستم پخش دیجیتال که در اغلب کشورهای دنیا متداول است در سیستم پخش ایران تنها اسمش مانند آنها است چرا که به لحاظ سخت افزاری و کیفیتی تجهیزات ما از درجه استاندارد برخوردار نیستند. تا آنجا که من می‌دانم سیستم های پخش دیجیتال ما توانایی شش سانس نمایش پشت سرهم را ندارند و در دو یا سه سانس دچار مشکل می‌شوند. فیلمسازان و سینمادارها باید همواره نگران کیفیت پخش باشند.

پاسبانیان معتقد است سیستم پخش دیجیتال ایده‌آل، کاملا به نفع سینما است اما نبايد تنها محو این اسم شویم.

البته، در اين زمينه شايد مدیرعامل موسسه سینماشهر صاحب نظرتر از هر كسي باشد.

مجید مسچی از تجهیز اغلب سالن‌های سینمای تهران و شهرستان‌ها به سیستم پخش دیجیتال خبر مي دهد و مي گويد: سیستم پخش دیجیتال در اکثر کشورهای دنیا رایج است. ما هم از مدتی پیش در صدد تجهیز کردن سالن‌های سینما به این سیستم هستیم.

به اعتقاد وي، به لحاظ کیفیت پخش سیستم دیجیتال بسیار قوی تر از سیستم آنالوگ است. رنگ و نور در این سیستم از کیفیت بیشتری برخوردار است. به لحاظ هزینه هم به نفع سینما است، هر کپی نگاتیو حدود یک میلیون برای تهیه‌کننده هزینه داشت که از این طریق هزینه کاهش می‌یابد.

مدیرعامل موسسه سینماشهر مي افزايد: سیستم دیجیتال برای آثار سینمایی امنیت زیادی دارد. همچنین فیلمسازان می‌توانند قبل از پخش کیفیت آثار خود را به لحاظ نور و رنگ بررسی کنند تا نگرانی نداشته باشند. از مدتی پیش دیجیتالی کردن سیستم پخش در سینماها در دستور کار ما بود و به جز تهران در شهرستان‌ها این اتفاق می‌افتد. تا سی و یکمین جشنواره فیلم فجر نیز سعی می‌کنیم اغلب سینماها را به این سیستم مجهز کنیم.


ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار