رسانه ملی یا بازارچه آب منگُلیها؟
پارسینه: در حالی که موج گسترده ای برای حضور ناصر ملک مطیعی روی آنتن رسانه ملی به راه افتاده بود، بدون هیچ دلیل مشخصی این برنامه پخش نشد تا امیدواری ها به انتقاد بیشتر بدل شوند.
تحریریه پارسینه- حامد کشاورز: روز چهارشنبه خبری در رسانه ها مبنی بر حضور ناصر ملک مطیعی و علی پروین در ویژه برنامه شب یلدای «من و شما» از شبکه شما پخش شد. این که این برنامه شب قبل از یلدا پخش می شد خود شک برانگیز بود، اما قطع ناگهانی برنامه موجب سردرگمی مخاطبان شد.
«من و شما» با اجرای آرش ظلی پور ساعت 19 روز چهارشنبه آغاز شد، اما پس از سلام و علیک مجری با بینندگان ناگهان قطع شد و در زیرنویس شبکه شما اعلام شد که دلیل قطع برنامه مشکلات فنی بوده است؛ دلیلی که البته کمتر کسی آن را باور دارد و تنها زنده کننده خاطرات سال های دور بود که برنامه های تلوزیونی به خاطر مشکل فنی قطع می شدند.
پس از این اتفاق، در برنامه «دورهمی» مهران مدیری هم قرار بود گفتگوی ضبط شده با این بازیگر سال های پیش از انقلاب پخش شود که باز هم دیدن «فرمون» در قاب تلویزیون میسر نشد.
بعد از این رویدادها، کانال برنامه کات روایتی از رقابت دو برنامه فوق منتشر کرد. بنابر این روایت، پس از آن که مشاور مهران مدیری مطلع می شود برنامه «من و شما» مجوز حضور ناصر ملک مطیعی را برای روز جمعه گرفته است، به مدیری پیشنهاد می دهد این بازیگر را برای برنامه دورهمی دعوت کنند تا آنها اولین کسانی باشند که ملک مطیعی را به تلویزیون بازمی گردانند.
عوامل برنامه «من و شما» هم پس از آن که از این موضوع خبردار می شوند با هماهنگی مدیران شبکه شما برنامه را از روز جمعه به چهارشنبه منتقل می کنند تا رودست «دورهمی» را جواب بدهند، غافل از این که مدیران سازمان و صدا و سیما قرار است هر دو برنامه و البته مردم مشتاق را غافلگیر کنند.
پخش نشدن گفتگوهای ضبط شده با ملک مطیعی موجب شد تا موج اشتیاق و تحسین نسبت به تغییر رویکرد رسانه ملی، بار دیگر به موج انتقادی بدل شود.
امیرعلی ملک مطیعی، فرزند این بازیگر پیشکسوت، در یادداشتی با اشاره به شایعات درباره رقابت دو برنامه نوشت: « عدهای گفتند حضور ملکمطیعی باعث پخش نشدن و متوقف شدن این دو برنامه شده، شایعات مختلفی هست و دلایل متعدد، دنبال دلیلش نیستم، دنبال آرزویم هستم، میخواهم به آرزویم برسم، من منتظرم، هنوز هم پای تلویزیون نشستهام، خستهام اما نمیخوابم، در انتظار دیدن پدرم هستم. مسئولان محترم صداوسیما! با احترام، از شما میخواهم تصویر و مصاحبه پدرم ناصر ملکمطیعی را پخش کنید! به غیر از من، طرفداران و دوستداران پیر و جوان پدرم هم، مثل من منتظرند. ما چشم به راهیم / لطفا همراهی کنید. به همراهی و همیاریتان بسیار خوشبینم و امیدوار...».
از سوی دیگر بهزاد فراهانی هم در گفتگو با «شرق»، ملک مطیعی را «پدر سینمای ایران» خواند و گفت این مشکل ماست که که در حق او نامهربانی می کنیم.
او در ادامه نقدش به سازمان صدا و سیما افزود: « آن چه که ناصر ملکمطیعی در شناسنامهاش دارد، هم شریف است، هم بالنده... این که تحت چه شرایطی و اعمال سیاستهایی، جلوی این شخصیت را گرفتیم و اگر نگذاشتیم سالهایی از زندگیاش را خوشبخت زندگی کند، این مشکل ماست».
مسعود کیمیایی هم با بیان این که سینما در ایران همواره دولتی بوده و آنچه در سینما اتفاق افتاده همیشه دیکته حکومت ها بوده است، در دفاع از ملک مطیعی نوشت: « نباید در قبال غیبت این هنرمند بی اعتنا باشیم. او در تمام این سال ها فرصتی نیافت تا هنرش را دوباره عیان کند. باید بگویم استعداد ناصر ملک مطیعی تمام این سالها در تنگناها و محدودیتها پنهان ماند.
حالا بعد از گذشت این همه سال، چه مدالی میخواهید بر گردن او بیاویزید؟ متأسفم، بغض امانم نمیدهد که ادامه دهم...».
این نکته ای است که عزت الله ضرغامی، رییس پیشین سازمان صدا و سیما، هم بر آن صحه می گذارد و البته بعدی دیگر را مطرح می کند. او در کانال تلگرامش می نویسد شرایط دهه اول سینمای بعد از انقلاب مرزبندی هایی را میان هنرمندان سینما ایجاد کرد که هنوز هم ادامه دارند، اما هیچ دلیل خاصی برای آن وجود ندارد.
ضرغامی مدیران سینما و تلویزیون، از جمله خودش، را مقهور این مرزبندی ناشناخته می داند تا به نوعی خودش را هم قربانی جلوه دهد و می افزاید: « جائی هم در کشور وجود ندارد تا ارزیابی حرفه ای و صادقانه ای از سیاست های متفاوت اجرا شده در این ۴۰ سال ارائه دهد!».
در هر صورت، آن چه می توانست نکته مثبتی بر کارنامه اغلب نامطلوب رسانه ملی باشد، خود به نقطه ای تاریک تر تبدیل شد به گونه ای که هیچ کس تا کنون درباره اتفاق رخداده دلیل مشخص اعلام نکرده و مسئولیت آن را به عهده نگرفته است.
حالا ناصر ملک مطیعی پس از 40 سال بایکوت، بهتر از هرکس دیگری می داند چگونه با این مسئله کنار بیاید. او به روزنامه شهروند گفت: « من آخر چه بگویم؟ یک اتفاقی قرار بوده بیفتد و حالا نیفتاده است».
برای او سازمان صدا و سیما شاید بیشتر از هرچیزی یادآور «بازارچه آب منگلی ها» باشد.
رسانه ملی !!! خخخخخخخخخخخخخخخخ
بهتره بفرمایید جعبه دروغ گو
واقعا شرم آور است شرم آور بعد دم از آزادی بیان وحقوق بشر در مجامع بین اللمللی هم میزنند حداقل اگر دین ندارید آزاد مرد باشید
اصلا کام همه تلخ نشد. شما فقط یکنفری نه بیشتز اقای صاحب رسانه. ناصر خان مظهز معرفت و لوتی گری است نه اقای گلزار و غیره که مروج سوسولی و قز و فر خانم بازی هستند. خیلی فرق است خیلی.
ای کاش بازیگران فعلی ما اندکی مرام این عزیزان را داشتند کدام یک از این بازیگرهای دیروز حاشیه های بازیگر امروزی را دارند کجا ازدواجها و طلاق و بچه دار شدن خود را در بوق و کرنا میکردند و جار میزدند ازدواج چند باره خود را با عکسهای همسر قبلی و فعلی چه زن جه مردان آنها!!!