گوناگون

تعطیلات زمستانی همچنان روی میز / بطحایی: اداره مدارس باید در اختیار معلمان قرار گیرد

تعطیلات زمستانی همچنان روی میز / بطحایی: اداره مدارس باید در اختیار معلمان قرار گیرد

پارسینه: وزیر آموزش و پرورش می گوید: اگر می‌خواهیم سند تحول نظام آموزش و پرورش اجرایی شود باید اداره مدارس در اختیار معلمان قرار بگیرد.

به گزارش پارسینه ، سید محمد بطحایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: از چالش‌های آموزش و پرورش تامین نیروی انسانی است، اما در سال تحصیلی جاری کلاس بدون معلم نداریم.

وی گفت: یک سوم از معلمانی که شرایط بازنشستگی داشتند یکسال دیگر خدمت می‌کنند.

بطحایی افزود: مهر امسال حدود ۳۳ هزار نفر ورودی جدید به­ دانشگاه فرهنگیان داشتیم و تلاش می‌کنیم ظرفیت پذیرش این دانشگاه را به حداکثر برسانیم که بتواند ۸۵ هزار دانشجو در خود جا دهد.

وی گفت: اینکه گفته می‌شود دانشگاه فرهنگیان ۱۵۰ هزار دانشجو ظرفیت دارد مبالغه آمیز و غیرممکن است.

بطحایی افزود: در ابتدای سال تحصیلی سال ۹۸، ۱۸ هزار معلم از دانشگاه فرهنگیان وارد آموزش و پرورش می‌شوند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: این افراد با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد امسال وارد دانشگاه فرهنگیان شده اند و پس از یکسال آموزش معلم می‌شوند.

وی افزود: برنامه ریزی کرده ایم که دانشجو معلمان پس از دو سال تحصیل ضمن ادامه تحصیل در آموزش و پرورش مشغول به کار شوند.

بطحایی با بیان اینکه در افزایش تعداد دانش آموزان ­در ۶ سال آینده با چالش روبرو هستیم گفت: امسال ۶ درصد تعداد دانش آموزان به ویژه در پایه اول و پایه دوازدهم نسبت به سال گذشته افزایش داشته ایم.

وی افزود: اکنون ۱۴ میلیون دانش آموز در داخل و ۱۳ هزار دانش آموز در ۱۱۱ مدرسه ۶۰ کشور جهان مشغول به تحصیل هستند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: با توجه به اینکه در پایه دوازدهم میزان ساعات آموزشی آن‌ها از ۲۴ ساعت به ۳۵ ساعت افزایش یافته ۳۵۰ هزار دانش آموز در سیستم آموزشی باقی مانده و نیاز ما به نیروی انسانی افزایش یافته است.

بطحایی افزود: در ۶ سال آینده تعداد دانش آموزان کشور به ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر می‌رسد، اما پس از یک دوره دو سه ساله تعداد دانش آموزان کاهش می‌یابد.

وی گفت: اکنون تعداد نیروی انسانی آموزش و پرورش با احتساب نیرو‌های حق التدریس ۹۲۰ هزار نفر است.

بطحایی افزود: ۸۳۰ هزار نفر آن‌ها آموزشی و در مدارس هستند و ۶۰ هزار نفر نیز نیرو‌های ستادی آموزش و پرورش را شامل می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: دانشگاه شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان برای آموزش و پرورش نیرو تربیت می‌کند.

وی افزود: تغییر برنامه‌های درسی از مهمترین محور‌های تحول نظام آموزش و پرورش است و باید همه ماموریت برنامه‌های درسی را با سند تحول آموزش و پرورش منطبق کنیم.

بطحایی با بیان اینکه در حوزه دانش، ابزار و روش دچار نقصان هستیم گفت: روش آموزشی ما کهنه و دانش​ آموزان را از مدرسه زده کرده است و نیاز‌های آن‌ها را پاسخ نمی‌دهد.

وی افزود: اگر می‌خواهیم سند تحول نظام آموزش و پرورش اجرایی شود باید اداره مدارس در اختیار معلمان قرار بگیرد.

بطحایی گفت: از امسال نخستین بار برای پایه‌های چهارم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم و نهم، ۲ ساعت از برنامه درسی آموزشی را در قالب چارچوب ابلاغ شده در اختیار مدارس گذاشته ایم تا متناسب با نیاز‌های فردی و اجتماعی دانش آموزان از آن استفاده شود.

وی با بیان اینکه همه کتاب‌های درسی توزیع شده است افزود: در پایه دوازدهم به دلیل مشکلات اداری و ارسال آمار دانش آموزان چند روزی در توزیع کتاب آن‌ها تاخیر ایجاد شده است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: البته نسخه پی دی اف کتاب‌های پایه دوازدهم در سامانه سازمان پژوهش وجود دارد.

بطحایی افزود: رویکرد آموزش و پرورش کاهش کتاب‌های کمک آموزشی است، اما تا زمانی که اولیا دانش آموزان برای حل این مسئله همراهی نکنند کاهش این کتاب‌ها بسیار سخت است.

وی گفت: استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی به دلیل وارد کردن صدمات روحی و روانی به دانش آموزان دوره ابتدایی در این دوره اکیدا ممنوع است.

بطحایی درباره کاهش ارزش بیمه تکمیلی معلمان نیز افزود: افزایش تعرفه‌های پزشکی از مهمترین مشکلات ادامه بیمه تکمیلی معلمان است.

وی گفت: مجبور بودیم برای حفظ کیفیت خدمات پزشکی سهم بیمه شده و دولت را افزایش دهیم، اما نمی‌توانیم به بیمه شده بگوییم سهم خود را افزایش دهد بنابراین در حال گفتگو با دستگاه‌های مختلف و بررسی کاهش نیافتن ارزش بیمه طلایی معلمان هستیم.

وزیر آموزش و پرورش درباره صندوق ذخیره فرهنگیان نیز افزود: گزارش‌های بسیاری از عملکرد این صندوق به سهامداران ارائه شده و این گزارش‌ها در سامانه وزارت آموزش و پرورش موجود است.

بطحایی گفت: در مسائل صندوق ذخیره فرهنگیان پول یا سرمایه‌ای از معلمان هدر نرفت و این مسائل مربوط به موسسات وابسته به این صندوق بود که با پیگیری مراجع قضایی بیشتر آن‌ها در حال بازگشت به خزانه است.

وی افزود: این مسائل به دلیل سوءمدیریت شرکت‌های وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان ایجاد شد.

بطحایی با بیان اینکه معلمان به آنچه که درباره صندوق ذخیره فرهنگیان در فضای مجازی منتشر می‌شود توجه نکنند گفت: سود پیش بینی شده قطعی این صندوق در سال مالی منتهی به مهر امسال ۲/۲ برابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

وی افزود: امسال نخستین بار سه نفر از سهامداران صندوق ذخیره با رای مستقیم معلمان عضو هیات مدیره این صندوق شدند.

بطحایی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش ساعات حضور دانش آموزان پایه دوازدهم­ در مدرسه­۳۵ ساعت، اما ممکن است فشار زیادی به این دانش آموزان وارد شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: برای کاهش فشار به دانش آموزان پایه دوازدهم در تلاش هستیم به مدرسه اختیار بدهیم که برخی از دروسی که امتحان نهایی ندارند و در کنکور سهم کمتری دارد با موافقت اولیای دانش آموزان غیرحضوری برگزار شود.

وی با بیان اینکه همچنان کنکور بر آموزش و پرورش سیطره دارد گفت: در شورای برنامه ریزی کنکور با هدایت وزیر علوم برنامه ریزی می‌کنیم که ۲۰ درصد امتیاز ورود به دانشگاه بر اساس سوابق تحصیلی و ۱۰ درصد بر اساس تاثیر مثبت تلقی­ شود.

بطحایی افزود: کنکور در­ ۴، ۵ سال آینده حذف نمی‌شود، اما به سمت کاهش نقش آن در ورود به دانشگاه‌ها حرکت می‌کنیم.

وی گفت: از نظر کمی در حوزه معلمان پرورشی با کمبود نیروی بیشتری نسبت به معلمان دیگر روبرو هستیم، اما نمی‌توانیم تصمیمات عجولانه و شتاب زده بگیریم و نباید کار پرورشی فقط در مربی پرورشی خلاصه شود.

بطحایی درباره معوقات معلمان نیز افزود: امسال پرداخت معوقات در مقایسه با سال‌های گذشته وضع بهتری داشته است و ۱۵ درصد در مقایسه با سال‌های قبل در پرداخت مطالبات بهتر بوده ایم.

وی گفت: خدمات رفاهی در آموزش و پرورش صفر است و در مقایسه با دیگر دستگاه‌ها در این زمینه با تبعیض روبرو هستیم.
بطحایی افزود: دولت و مجلس کمک کنند که این تبعیض‌ها کاهش یابد.

وی گفت: تلاش می‌کنیم برای سال ۹۸ ردیف اعتبارات خدمات رفاهی آموزش و پرورش با دستگاه‌های دیگر برابر شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: لایحه رتبه بندی که امیدواریم در مجلس شورای اسلامی تصویب شود برخی از این تبعیض‌ها را از بین می‌برد.

وی گفت: بررسی کارشناسی در زمینه تعطیلات زمستانی همچنان ادامه دارد و در این زمینه به جمع بندی نرسیده ایم.

بطحایی افزود: رویکرد آموزش و پرورش تبدیل به مدرسه به محیطی برای تمرین زندگی و اولویت ما در مدارس گسترش مهارت‌های زندگی بر اساس الگوی ایرانی اسلامی است. ­

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار