آیا زن و مرد در اصل آفرینش یکسانند؟
پارسینه: اسلام، هدف از نزول وحي را تعليم و تربيت، تزكيه نفوس و تهذيب انسانها دانستهاست؛ يعني محور تعليم و تربيت، جان انسانهاست و جان آنها نه مذكر است و نه مؤنث.
پارسینه-گروه فرهنگی: حضرت آیتالله جوادی آملی در نوشتاری اصل خلقت زن و مرد را از نگاه قرآن تشریح کردهاند. بخشی از نوشتار معظمله به شرح ذیل است:
زن يا مرد بودن، مربوط به پيكر است؛ نه جان و روح. همچنین تعليم،تربيت، تهذيب و تزكيه ويژه نفس است و نفس غير از بدن و نيز بدن غير از نفس است و شاگرد كلاس درس قرآن روح است، نه بدن؛ روح نيز نه زن و نه مرد است.
ذات اقدس الهي ميفرمايد: ﴿ونفس وما سوّاها ٭ فألهمها فجورها وتقواها﴾[1]. اين نفس، نه مذكر است و نه مؤنث. همچنين ميفرمايد: ﴿فإذا سَوّيته ونفخت فيه من روحي﴾[2]. روح از آن جهت كه موجود مجرد است، اندامي ندارد تا مذكر يا مؤنث باشد. نيز ميفرمايد: ﴿يا أيها الإنسان إنّك كادح إلي ربّك كدحاً فملاقيه﴾[3]؛ اي انسان، تو سالك اليالله هستي. بدن سفر نميكند تا سالكان دو صنف باشند: بعضي زن و بعضي مرد! سالك اليالله، روح است و روح، نه مؤنث است و نه مذكر.
اين از معارف بلندي است كه خداي سبحان قرآن كريم را برنامه درسي قرار داد و خود را معلّم معرفي كرد؛ ﴿الرّحمن ٭ علّم القران﴾[4] و آن شاگردي كه قرآن را فراميگيرد، روح است؛ نه تن. انسان در عالم رؤيا كه تن را رها ميكند و بسياري از مسائل براي او حل ميشود، آنجا نه مذكر است و نه مؤنث. در عالم رؤيا چون عالم برزخ است، بدن برزخي انسان را همراهي ميكند، امّا جان او كه ميفهمد، نه مذكر است و نه مؤنث.
منابع
[1] ـ سوگند به نفس و آنكه آن را درست كرد! سپس گناهكاري و تقوايش را الهام كرد (سوره شمس، آيات 87).
[2] ـ پس وقتي آن را درست كردم و از روح خود در آن دميدم (سوره حجر، آيه 29).
[3] ـ اي انسان! حقاً تو به سوي پروردگار خود به سختي در تلاشي و او را ملاقات خواهي كرد (سوره انشقاق، آيه 6).
[4] ـ سوره الرحمن، آيات21.
(5)زن در آینه جلال و جمال- ص 80
منبع:حوزه
ارسال نظر