رونمایی از شگرد جدید کلاهبرداری میوه فروشان
پارسینه: این روزها میوه فروشان با شگردهای جدیدتری میوههای داخلی را با برندهای خارجی به فروش میرسانند تا مشتری به سمت این میوه ها بیشتر جذب شود.
تحریریه پارسینه: گزارش میدانی پارسینه از میوه فروشان مرکز شهر نشان میدهد این روزها بازار میوه شگردهای جدیدتری را برای جذب مشتری تجربه میکند؛ شگردی که با یک برچسب میوه تولید داخل را به میوه وارداتی تبدیل میسازد.
میوه فروشان اذعان دارند که این برچسب را برای زیبایی بیشتر میوه و جذب مشتری بر روی میوه های مختلف میزنند. این نشان می دهد که میوه فروشان اقدام به چنین کاری میکنند تا مشتری میوه را به عنوان میوه وارداتی با قیمت بالاتری خریداری کند.
در این میان حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی معتقدند است این کار به عنوان حربه ای در دست میوه فروشان است تا محصول داخل مغازه خود را با قیمت بالاتری به فروش برسانند. مهاجران در گفتگو با پارسینه میگوید: برخی دیگر از میوه فروشان با رنگ آمیزی میوهها به شکل دیگری از مشتریان سوء استفاده می کنند.
زمانی که نام این شرکتهایی که برچسب آنها در سطح میوه فروشی های شهر دیده میشود را برای رئیس اتحادیه میوه و سبزی نام بردیم، او اظهار کرد: این لیبلها و شرکتها را نمی شناسد. او افزود: هر روز شرکت جدیدی به بازار راه پیدا می کند و یک لیبل به نام آن شرکت ثبت میشود، ما هر روز نمیتوانیم به دنبال آن شرکت ها باشیم. او خاطرنشان کرد: نام این شرکت ها را نمی دانیم و نظارتی بر آنها نداریم.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی افزود: اتحادیه بارفروشان به صنف خود اشراف دارند، زیرا افراد برای گرفتن پروانه به این اتحادیه مراجعه میکنند. برخی از این برچسبها روی میوه ها میخورد و اسم شرکت روی آن وجود دارد. مهاجران اظهار داشت: تاکنون لزومی برای نظارت به این شرکتها ندیده ایم.
شگردی برای سرکیسه کردن مردم
رئیس اتحادیه میوه و سبزی علت این موضوع را سوء استفاده واحدها می داند و میگوید: واحدهای فروش میوه برای فریب مصرف کننده از هر حربه ای استفاده می شود. پرتقال و نارنگی با رنگ آمیزی با گاز ایتله به عنوان میوه رسیده به بازار میآید. واحد میوه فروشی برچسبی را بر روی محصولات میزند و می گوید میوه وارداتی است، ضمن اینکه قیمت میوههای وارداتی با میوه های داخلی متفاوت است، به همین خاطر این شگرد برای سرکیسه کردن مشتری استفاده میشود. در حالی که میوه های داخلی با قیمت مناسب و طعم بهتر در بازار موجود است اما مصرف کنندگان فکر میکنند که میوه های وارداتی کیفیت بهتری دارد.
او در پاسخ به این پرسش که چه شرکتهای وارداتی در داخل کشور فعال هستند، گفت: شرکتهای وارداتی وجود ندارند و ما تاکنون به دنبال بررسی این شرکتها نبودیم. در حال حاضر خرمالو و میوه های دیگری که توسط میوه فروشان برچسب میخورند در داخل تولید میشوند و برچسب آنها نیز برای شرکتهای داخلی است اما شگرد میوه فروشان برای استفاده از این پرچسب ها جذب مشتری و گران فروشی است.
مهاجران همچون ماه گذشته تاکید دارد که واردات میوه بسیار اندک است. او می گوید: واردات موز، نارگیل و انبه قانونی است اما میوه هایی همچون لیموترش، پرتقال ترکیه و آوآکادو به صورت قاچاق وارد کشور میشود.
در گزارش میدانی از میوه فروشی ها قیمت میوه های پاییزی از این قرار است، انار ساوه ۴ هزارو ۸۰۰ تومان، انگور ۳ هزارو ۵۰۰ تومان، خرمالو ۵ هزارو ۵۰۰ تومان، پرتقال تامسون ۵ هزارو ۶۰۰ تومان، لیمو شیرین ۶ هزارو ۸۰۰ تومان، گلابی۱۷ هزارو ۵۰۰ تومان، هندوانه هزارو ۴۵۰ تومان، سیب گلاب ۷ هزارو ۸۰۰ تومان، سیب دماوند ۸ هزارو ۵۰۰ تومان، پرتقال جنوب ۸ هزارو ۵۰۰ تومان، به ۸ هزار و ۵۰۰ تومان و نارنگی ۳ هزارو ۸۰۰ تومان قیمت خورده است.
مشکل از ما مردمه که فکر میکنیم برندهای خارجی خیلی فرق دارند... بهتره دست برداریم از این سبک زندگی جو زده...
نارنگی که پوستش زرده اگر ترش باشه با گاز رنگش عوض شده و کال هست
مشکل اینه که ما فکر میکنیم مسلمانیم در صورتیکه باید اول انسان باشیم بعد مسلمان باشیم