نشست اضطراری اوپکی ها در راه است
پارسینه: کاهش تولیدی که به تازگی با توافق میان اعضای اوپک و غیر اوپک از ابتدای ژانویه ۲۰۱۷ آغاز شده هنوز نتوانسته تاثیر چندان مثبتی را بر بازار بگذارد. نفت همچنان در مرز ۵۰ تا ۵۵ دلار در بازارهای جهانی بفروش میرسد و توقع فروشندگان نفت مبنی بر فروش نفت ۶۰ دلاری هنوز محقق نشده است.
تحریریه پارسینه: پیش بینی وضعیت ناخوشایند بازار نفت بالاخره اعضای اوپک را به فکر نشستی دیگر برای کاهش تولید نفت انداخت.
کاهش تولیدی که به تازگی با توافق میان اعضای اوپک و غیر اوپک از ابتدای ژانویه ۲۰۱۷ آغاز شده هنوز نتوانسته تاثیر چندان مثبتی را بر بازار بگذارد. نفت همچنان در مرز ۵۰ تا ۵۵ دلار در بازارهای جهانی بفروش میرسد و توقع فروشندگان نفت مبنی بر فروش نفت ۶۰ دلاری هنوز محقق نشده است.
هرچند که این تنها نگرانی بازار و فروشندگان نفت بالاخص اوپکیها نیست. حضور ترامپ برراس ریاست جمهوری آمریکا و رفتارهای غیر قابل پیش بینی او باعث شده تا فروشندگان نفت نسبت به واکنش نفتی وی ابراز نگرانی کنند.
آنطور که خبرها حکایت دارند این رئیس جمهور جدید آمریکا که هنوز در بدو ورود خود مخالفان زیادی را به دور خود جمع کرده است تصمیم دارد تا با افزایش تولید نفت آمریکا واردات به این کشور را قطع و صادرات نفت آمریکایی را در برنامه قراردهد در هر دو حالت افزایش عرضه در بازار میتواند منجر به بازگشت نفت ۴۰ دلاری به سبد قیمتی این محصول شود. شاید برای همین باشد که وزیر نفت عراق اخیرا درخواست نشست اضطراری وزرای نفت اوپک را داده است.
نخست وزیر عراق سه شنبه شب بعد از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، از اعضای اوپک درخواست کرد، برای بحث درباره کاهش تولید نفت با هدف حمایت از قیمت ها در بازار جهانی، برگزاری یک نشست جدید را در دستور کار خود قرار دهند.
حیدر العبادی با اشاره به اینکه قیمت ها هنوز به سطح مورد نظر و مطلوب نرسیده است، تاکید کرد که کشورش برای جبران کسری بودجه، به فروش نفت در سطح قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه نیاز دارد.
نخست وزیر عراق، این را هم اضافه کرده است که بغداد بطور جدی خواستار کاهش تولید نفت از سوی اعضای اوپک و سایر تولید کنندگان جهانی برای حمایت از قیمت هاست و به همین دلیل اوپک به یک نشست جدید نیاز دارد.
این درخواست در حالی صورت میگیرد که وزیرنفت ایران نیز از نفت ۶۰ دلاری حمایت کرده است.زنگنه معتقد است: افزایش قیمت نفت بیش از ۶۰ دلار در میانمدت باعث سیکل سقوط قیمت خواهد شد. همه کارشناسان بر این باور هستند که بازار نفت در سال ۲۰۱۷ به تعادل میرسد. البته اگر اتفاقات عجیب و غریبی در بازار رخ ندهد.
براساس اظهارات وزیرنفت، افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی برای کشورهای عضو اوپک تهدید محسوب میشود چراکه افزایش قیمت نفت در عین اینکه درآمد اوپکیها را افزایش میدهد، در نهایت به ضرر خودشان است. زیرا رقیبان میتوانند در این شرایط تولید خود را بالا ببرند.
وزیر نفت با بیان اینکه، روی کار آمدن ترامپ موجب تقویت تولید نفت در آمریکا میشود، تصریح کرد: وزیر خارجه آمریکا برای نخستین بار یک فرد نفتی است و بیش از اینکه سابقه سیاسی داشته باشد در حوزه نفت فعالیت کرده و مدیرعامل بزرگترین شرکت نفتی دنیا بوده است.
بازار نفت تنها از یک سو باید نگران سیاست های آمریکایی باشد چراکه اعضای اوپک نیز این روزها در تلاشند تا ظرفیت تولید نفت خود را برای خردادماه افزایش دهند چراکه تعهد اوپکی ها تنها شش ماه کاهش تولید بوده که قطعا تا خردادماه امسال این زمان به انتها میرسد.
براساس این گزارش، کویت ظرفیت تولید نفت خود را افزایش می دهد تا بتواند پس از پایان توافق کاهش تولید، عرضه بالای نفت را از سر بگیرد. رئیس شرکت نفت کویت اعلام کرد این کشور به برنامه خود برای افزایش نیم میلیون بشکه ای ظرفیت تولید نفت پایبند است و خود را برای پایان توافق اوپک آماده می کند.
در چنین شرایطی به نظر می رسد نشست اضطراری اوپک بیش از یک درخواست یک ضرورت است تا هر چه زودتر به فکر بازار مدیریت بازار آشفته نفت افتاد و هر چه زودتر با پیش بینی آینده قیمت ها را مدیریت کرد، درغیراین صورت اکثر کشورهای صادرکننده نفت ۲۰۱۷ تلخی در پیش خواهند داشت!
ارسال نظر