بی وفایی وزارت جهاد کشاورزی نسبت به کشاورزان

پارسینه: ماه گذشته میوه های داخلی که دولت قول خرید تضمینی آنها را داده بود در انبار دپو شدند اما پس از واردات بی رویه که پیش از عید برای تنظیم واردات صورت گرفت دیگر از وزارت جهاد خبری نیست!

تحریریه پارسینه: پس از سرمای پاییز که موجب سرمازدگی پرتقالهای مازندران شد، این محصولات پس از وعده وزارت جهاد برای خرید تضمینی، دسته بندی شده و در سردخانه ها ذخیره شد اما وزارت جهاد پس از واردات پرتقال از مصر و ترکیه حالا دیگر این وزارتخانه سراغی از این میوه های مانده در انبار نمیگیرد. به همین خاطر چندی پیش باغداران در اعتراض به این اقدام وزارت جهاد کشاورزی در مقابل این وزارتخانه تجمع کردند.
در همین حال، اخیرا بازرس اتحادیه باغداران در رابطه با وضعیت تولیدکنندگان مرکبات استان مازندران گفته است خواسته باغداران صنفی است یعنی با توجه به وضعیت خاصی که برای مرکبات استان پیش آمد عدهای از باغداران در اعتراض به مشکلات صنفی خود با وانتهای پرتقال مقابل جهاد کشاورزی استان تجمع کردند و خواستار رفع مشکلات صنفی خود شدند.
گفتنیست پس از سرمای پاییز با همکاری عدهای از سورتینگ دارها میوهها خریداری شد و این محصولات در سردخانه ها ذخیره شد؛ اما کسی سراغ پرتقال ها نیامده است و پرتقال انها خریداری نشد. اکنون باغداران نمیدانند که باید با این پرتقالها چه کنند. درمقابل دولت اقدام به واردات پرتقال از مصر و ترکیه کرده است بدون اینکه تکلیف پرتقالهایی که روی دست باغداران ماندهاند را مشخص کند. قرار بود تسهیلاتی به این باغداران پرداخت شود اما تاحالا هیچ رقمی به آنها پرداخت نشده است.
از سوی دیگر بانکها نیز اعلام کردند که دستورالعمل هایی در مورد این تسهیلات ارائه نشده است و تعهدی قبول نمیکنند. اکنون در حالی بخش قابل توجهی از پرتقالها در سردخانه از بین میرود که باقی مانده آنها را حتی با قیمت بسیار پایین (کیلویی ۲۵۰ تومان) هم خریداری نمیکنند به طوری که هزینه چیدن این محصولات نیز هنوز تامین نشده است.
حالا پرتقالهای مصر و ترکیه در بازار توزیع شده است. در همین حال، سید حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی در خصوص کمبود میوه در بازار در روزهای اخیر گفته است: روز پنج شنبه هم بنابه دلایلی پرتقال در اختیار واحدهای ما قرار نگرفت تا توزیع کنند و مسئولان اعلام کردهاند برای امروز (جمعه) به اندازه کافی پرتقال در اختیار این واحدها قرار میدهند.
او همچنین درباره دلایل عدم توزیع پرتقال در روز پنج شنبه، گفت: دلیل آن برخی مشکلات پیش آمده در سردخانهها و یا کمرگات میتواند باشد، درکل این گونه اتفاقات طبیعی است.
توزیع میوههای شب عید در واحدهای ما حدود ۴ روز است که آغاز شده است. گفتنی است که پرتقالهای وارداتی هم کیفیت مورد نظر را نداشتهاند به صورتی که بخشی از تولید ترکیه دچار سرمازدگی شده است که به گفته رئیس اتحادیه میوه و سبزی محصولات کم کیفیت نیز در میان پرتقالهای ترکی وجود داشت و جذب بازار شد.
اتحادیه میوه و سبزی قیمت پرتقالهای وارداتی را اینگونه اعلام کرده است: هرکیلوگرم پرتقال مصری ۳۵۰۰ تومان، ترکیه به قیمت کیلویی ۳۹۰۰ تومان به مردم عرضه میشود. سیب درختی تنظیم بازاری نیز ۳۱۰۰ در اختیار واحدهای عرضه قرار میگیرد و واحدها هم این میوه را به قیمت هرکیلوگرم ۳۵۰۰ تومان به مردم عرضه میکنند. البته قیمتگذاری که برای این میوهها صورت گرفته در مغازههای سطح شهر چند برابر میشود.
چرا واردات صورت گرفت؟
روزهای انتهایی آبانماه و ابتدایی آذرماه سرمای بیسابقهای گریبانگیر باغداران و کشاورزان شمالی و سبب سرمازدگی محصول مرکبات باغداران مازندران شد تا خسارتی هزار تا هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی به پرتقالکاران شمال کشور وارد شود. پس از این اتفاق وزارت جهاد کشاورزی و استانداری مازندران به نمایندگی از دولت طرح جداسازی پرتقالهای فاسد از مرکبات سالم و سپس خرید تضمینی آنها را اجرا کرد که سبب جمعآوری حدود ۳۰۰ هزار تن پرتقال سالم در انبارهای مازندران شد؛ اما با وجود انبار کردن پرتقالهای سالم اخیرا وزارت جهاد کشاورزی پرتقال از مصر وارد کرده است که همین مساله موجب شده است باغداران اعتراض کنند. البته میوههای وارداتی دیگری نیز به بازار وارد شده که موجب شده که میوههای داخلی روی دست فروشندگان بماند.
متاسفانه دولتها، نه صرفا این دولت، همیشه فقط قشنگ حرف می زنند... شعرهای زیبا و دهن پر کن می دهند... وقتی به تلویزیون نگاه میکنی احساس میکنی بهشت است... اما در واقع اینها همه اش نمایش است... در بطن جامعه مدیریت افتضاح در کشور موج میزنه...