۱۰ میلیون میدهیم فرش دستباف بخرید!
پارسینه: اگر قصد خرید فرش دستباف را دارید اما قدرت خرید آن وجود ندارد خبرخوش آنکه وام ۱۰ میلیونی برای خرید فرش دستباف دز نظر گرفته شده تا شاید از این طریق رونق باردیگر به این صنعت بازگردد.
تحریریه پارسینه: اگر قصد خرید فرش دستباف را دارید اما قدرت خرید آن وجود ندارد خبرخوش آنکه وام ۱۰ میلیونی برای خرید فرش دستباف دز نظر گرفته شده تا شاید از این طریق رونق باردیگر به این صنعت بازگردد.
براساس این گزارش در حال حاضر پرداخت تسهیلات خرید فرش دستباف تا سقف ۱۰ میلیون تومان فراهم شده است. این تسهیلات تا ۳۶ ماه قابلیت تقسیط دارد و با نرخ بهره چهار درصد در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
تسهیلات خرید فرش دستباف موضوع تفاهم نامه ای بود که میان مرکز ملی فرش ایران و صندوق کارآفرینی امید بسته شد. در تفاهم اولیه مبلغ اعتبار لازم برای اعطای این وام ها ۵۰ میلیارد تومان عنوان شد که بعد با چانهزنی وزیر صنعت، معدن و تجارت این مبلغ تا ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت ولی به خاطر فراهم نبودن برخی زیرساختها از سوی صندوق کارآفرینی امید پرداخت این تسهیلات به تعویق افتاد.
این درحالی است که کارشناسان تاکید میکنند یکی از اصلیترین دلایل افت بازار داخلی فرش دستباف، موضوع فرهنگ غلط جامعه است. موارد گوناگونی باعث شده بازار فرش ایرانی در داخل کشور با افت مواجه شود که از جمله آن تغییر سبک زندگی خانوادهها از خانههای بزرگ به خانه های کوچک و آپارتمانی، رواج کفپوشهای دیگر مانند پارکت، سرامیک، موکت و همچنین استفاده از فرش ماشینی هستند.
در کنار این موارد فضای روانی نیز در جامعه وجود دارد که می گویند فرش دستباف ایرانی گران است در حالیکه رئیس مرکز ملی فرش ایران معتقد است فرش دستباف لزوما فرشهای ریز بافت نفیس نیست، بلکه فرشهای درشت بافت عشایری ایران نیز بسیار ارزشمند، زیبا با پاخور و قیمت مناسب هستند.
این درحالی است که در سالهای گذشته تولید فرش به دلیل خشکسالی و در نتیجه روی آوردن کشاورزان و دامداران به قالیبافی، افزایش داشته است که در نهایت منجر به افزایش تولید و کاهش تقاضا شد که این عامل خود رکود قیمت فرش را به دنبال داشت.
فرش اگرچه یک کالای ضروری و دارای کشش بسیار بالا ست اما به محض بروز کوچکترین مسئله اقتصادی آسیب میبیند، شاید برهمین اساس است که کارشناسان رکود اقتصاد داخلی و کاهش قدرت خرید در جامعه و همچنین مشکلات اقتصادی غرب نیز بر روی وضعیت صنعت این کالا تاثیراتی گذاشته است.
ازسویی دیگر طی سالهای گذشته به دلیل پایین بودن نرخ فرش کشورهایی چون افغانستان، پاکستان و هند ورود فرش قاچاق به کشور افزایش یافته تا جاییکه بسیاری از فعالان این صنعت از ورشکستگی و مشکلات ناشی از آن خبر میدهند.
براساس این گزارش در حال حاضر تنها یک میلیون بافنده فرش در کشور به طور رسمی مشغول به کار هستند، در حالی که این رقم در گذشته بیش از این بود. اما از این تعداد بافنده حمایت مستقیم هم چون بیمه تامین اجتماعی صورت نمی گیرد. هم اکنون قریب به ۴۴۰ هزار نفر از بافنده ها مشمول بیمه تامین اجتماعی هستند که اغلب آنها برای کار مشکلاتی دارند و کارفرمایان کارگاه ها هم به دلیل برخوردار نبودن از وام های با بهره اندک نمی توانند کارگاه ها را تجهیز کنند.
بنابراین در شرایط فعلی فعالان این عرضه امیدوارند با ایجاد این شرایط رونق به این بازار به رکود رفته بازگردد هر چند که کارشناسان چندان به این مساله خوشبین نمیستند.
واقعا مسخرست مغز این طراحان اقتصادی رو باید تو موزه گذاشت تا شاید آیندگان درس عبرت بگیرند... آخه کسیکه قدرت خریدش پایین هست فرش دست باف چند میلیونیش با کدوم بخش از زندگی فلاکت بارش همخوانی دارد؟ مگه زندگی و عمر را هم میوان پیش فروش کرد ؟! مگر اینها راهکار رشد اقتصادی و توامندی خرید مردم هست؟چرا برای اینکه دولتی خود را قهرمان نزول آمار تورم معرفی کند جیب مردم رو خالی کرده تا جاییکه انواع مشاغل و صنایع کوچک و بزرگ به خاک سیاه نشته اند . تا چشم کار میکند کشور شده فقط انواع بانک و سوپر مارکت و جدیدا هایپر مارکت ..البته مسافرکشها رو هم باید اضافه نمود ....