جزئیات تازه از آغاز سهمیهبندی گازوئیل
پارسینه: ایران به منظور مقابله با قاچاق گازوئیل و افزایش میزان صادرات فرآوردههای نفتی در منطقه، نخستین بازارچه مرزی فروش گازوئیل را در مرز افغانستان و پاکستان راه انداخت که قیمت این فرآورده به ازای هر لیتر 2300 تومان و برای هر مرزنشین روزانه 500 لیتر سهمیه در نظر گرفته شده است.
خبرگزاری مهر فروردین ماه امسال با انتشار گزارشی، اعلام کرده بود: همزمان با افزایش چشمگیری قاچاق فرآوردههای نفتی از ایران، حاشیه بالای قاچاق سوخت در حالی که قاچاق مواد مخدر را به حالت نیمه تعطیل درآورده که مجلس و دولت اوایل سالجاری برای افزایش قیمت گازوئیل در مرزها به توافقهای اولیه دست یافتند.
بر این اساس با مصوبه دولت قیمت گازوئیل در مبادی مرزی به صورت قیمت تعادلی و شناور متناسب با فوب خلیج فارس عرضه می شود که بهای این فرآورده نفتی به مراتب بالاتر از قیمت آن در جایگاههای سوخت داخل کشور بوده و پیش بینی می شود با اجرای این طرح حجم قاچاق گازوئیل به حداقل کاهش یابد.
از این رو با حضور مسئولان وزارت نفت هفتهجاری به منظور توسعه صادرات فرآوردههاي نفتي و تامين معيشت مرزنشينان، نخستین مركز فروش سوخت به مرزنشينان در بازارچه مرزي ميلك در سيستان و بلوچستان و در مرز مشترک با پاکستان به طور رسمی افتتاح شده است.
مصطفی کشکولی مهمترین هدف راه اندازی این مرکز فروش مرزی گازوئیل را کاهش قاچاق سوخت از کشور عنوان کرد و گفت: در مجموع 34 مرکز فروش گازوئیل در مبادی مرزی کشور راه اندازی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی قيمت فروش سوخت در بازارچههاي مرزي را كمتراز قيمت فروش این فرآورده نفتی در كشورهاي همسایه اعلام کرد و افزود: این کاهش یمت منجر به ایجاد حاشیه سود منطقی برای مرزنشینان خواهد شد.
این مقام مسئول قیمت فروش گازوئیل به قيمت فروش مرزي را مخصوص مرزنشينان عنوان كرد و اظهار داشت: سوخت تحویلی به مرزنشینان 500 لیتر و به قیمت 2300 تومان ( ساكنان تاشعاع 20كيلومتري مرز) خواهد بود.
از این پس از اجرای راه اندازی این مرکز فروش در مرز مشترک با پاکستان، اولين محموله سوخت مرزي كشور از جايگاه بازارچه مرزي ميلك زابل به كشور افغانستان صادر شد.
از سوی دیگر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اعلام کرده است: سيستان و بلوچستان به دليل وسعت مرزمشترك به طول 1500كيلومتر باك شورهاي همجوار همچون افغانستان، پاكستان و مرزآبي درياي عمان استعداد بالقوه اي در افزايش صادرات فرآورده هاي نفتي و رشداقتصادي كشور دارد.
ارسال نظر