گوناگون

هفته قرمز بورس/ آیا می‌توان در سال ۱۴۰۰ به بازار سرمایه خوشبین بود؟

هفته قرمز بورس/ آیا می‌توان در سال ۱۴۰۰ به بازار سرمایه خوشبین بود؟

پارسینه: دومین هفته کاری بورس تهران در بهار سال ۱۴۰۰، امروز پایان یافت و این در حالی بود که شاخص کل بورس، همچنان نزولی است. این، اما در حالی است که حجم عوامل سیاسی موثر بر سمت و سوی آینده اقتصاد ایران، به شکلی کم سابقه افزایش پیدا کرده است. در این میان، کارشناسان بورسی معتقدند فارغ از نزول کوتاه مدت نماگر اصلی بازار سرمایه به دلیل افت احتمالی قیمت ارز‌های خارجی، بازار سرمایه در مجموع امسال وضعیت خوبی خواهد داشت.

تحریریه پارسینه| شاخص کل بورس تهران امروز حدود ۱۰ هزار و ۸۰۰ واحد، معادل ۰.۸۶ درصد دیگر هم افت کرد و در پایان زمان معاملات، در تراز یک میلیون و ۲۴۹ هزار واحدی به کار خود پایان داد. به این ترتیب، بورس تهران در تداوم نزول‌های هفته اخیر، بار دیگر به مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی نزدیک می‌شود و این در حالی است که می‌توان به راحتی تصور کرد که با آغاز هفته کاری آینده، نماگر اصلی بازار سرمایه واقعاً تا این سطح هم نزول کند.

در جریان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن نیز ۰.۲۹ درصد افت کرد که مقایسه آن با نماگر اصلی بازار سرمایه، نشان می‌دهد نماد‌های بزرگ یا به اصطلاح شاخص ساز، همچنان تمایل بیشتری به سمت کاهش قیمت دارند و نزول شاخص، تحت فشار شاخص ساز‌ها رخ داده است.

در جریان معاملات امروز، حدود ۲۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سهام در بورس دست به دست شد و در فرابورس نیز حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهام معامله شد. در جریان معاملات امروز، بیشترین تاثیر مثبت بر عملکرد شاخص کل به نماد‌های «وپاسار»، «امین» و «سدشت» بر می‌گشت و در مقابل، نماد‌های «فولاد»، «فملی» و «شستا» بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد شاخص کل بر جای گذاشتند. بیشترین ارزش معامله نیز امروز به نماد‌های «کیان»، «کمند» و «دارایکم» اختصاص داشت.

از آن سو، امروز نماد‌های «خساپا»، «خودرو» و «وبصادر» بیشترین حجم عرضه را شاهد بودند و در مقابل، نماد‌های «ونوین»، «امینح» (حق تقدم نماد «امین») و «کارین» بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادند. بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقیقی به حقوقی نیز امروز به نماد‌های «وبملت»، «فملی» و «شستا» اختصاص پیدا کرد و از آن سو، بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقوقی به حقیقی نیز به نماد‌های «امین یکم»، «کمند» و «کیان» اختصاص داشت.


افزایش کم سابقه تاثیر عوامل سیاسی بر بورس


بمب خبری هفته‌های اخیر (امضای تفاهم همکاری میان ایران و چین) که به نوبه خود به افزایش تلاش گروه ۱+۵ برای حصول توافقی دوباره با ایران برای زنده کردن برجام ختم شد، اکنون به گفته مقام‌های مسئول، برجام را در آستانه احیا قرار داده است. از آن سو، زمزمه‌هایی مبنی بر پذیرش لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به گوش می‌رسد و این همه، در نهایت می‌توانند به کاهش قابل توجه قیمت دلار در هفته‌های آینده ختم شوند.

قیمت اسکناس سبز در بازار آزاد ایران البته هنوز هم در مقابل نزول به کانال‌های قیمتی پایین‌تر مقاومت می‌کند، اما از آنجا که شواهد متعدد حاکی از تسهیل شرایط صادرات نفت ایران هستند، به نظر نمی‌رسد دلار بتواند کانال‌های کنونی قیمتی خود را حفظ کند و بحث تنها بر سر این است که حد پایین قیمت دلار چقدر خواهد بود.

در این میان، واکنش بورس به افت قیمت ارز‌های خارجی طبیعتاً (و بنا به تجربه)، در کوتاه مدت منفی بوده و این در حالی است که عمده کارشناسان بازار سرمایه معتقدند در صورت پذیرش لوایح FATF از یک سو، احیای برجام از دیگر سو و البته ورود سرمایه‌های وعده داده شده چین به اقتصاد ایران، شرکت‌های صادرات-محور بورسی می‌توانند در جریان ماه‌های آینده، افزایش قابل توجه سوددهی را تجربه کنند. به این ترتیب، بورس احتمالاً در مجموع سال خوبی را در پیش رو خواهد داشت.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • ناشناس

    با این دولت ورشکسته هرگز

  • ناشناس

    بورس جای افراد صبوره

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار